Palaako Naval Group Intian P75i-sukellusvenekilpailuun?

Vuonna 1997 New Delhi virallisti kuuden tavanomaisella moottorilla toimivan sukellusveneen tilauksen DCNS Scorpene -mallista, josta on sittemmin tullut Naval Group. Ensimmäinen sukellusvene, tulevalle luokalle nimensä antava INS Kalvari, otettiin käyttöön vuonna 6 ja tuo Intian laivastolle huomattavaa toiminnallista lisäarvoa. Vuonna 2017 Intian viranomaiset sitoutuivat käynnistämään uuden ohjelman, jälleen kuudelle hyökkäyssukellusveneelle, mutta tällä kertaa varustettuna aerobisella propulsiojärjestelmällä tai AIP for Air Independent Propulsion -moottorilla. Ensimmäisen tietopyynnön jälkeen vuonna 2014 ja toisen vuonna 6, Kilpailuun valittiin 5 suunnittelutoimistoa : saksalainen TKMS Type 214:llä, espanjalainen Navantia S-80:llä, eteläkorealainen DSME Dosan Aah Changholla, venäläinen Rubin Lada-luokassa ja ranskalainen laivastoryhmä Barracuda-muunnelmalla.

Kuitenkin nopeasti Intian eritelmien vaatimukset ja erityisesti AIP-järjestelmälle asetettu velvoite varustaa laivat jo liikenteeseen, tuovat TKMS:n, Navantian, Rubinin ja Naval Group heittää pyyhkeen, jättäen vain Etelä-Korean Daewoo Shilling ja Maritime Service kiistaan. Tämä kilpailutilanne, jossa yksi kilpailija oli erittäin epätyydyttävä New Delhille, Intian viranomaiset ilmoittivat eritelmien seuraavasta tarkistuksesta, jotta muut valmistajat voisivat osallistua kilpailuun, ja siirsivät tarjousten jättämisen rajaa joulukuuhun 2022. toistaiseksi ei kuitenkaan ollut viitteitä siitä, että Naval Group aikoisi osallistua kilpailuun uudelleen, varsinkin kun Barracudaa ei ole rakenteilla, lukuun ottamatta Suffren-luokan ydinkäyttöisiä versioita.

INS Kalvari Air Independent Propulsion AIP | Puolustusanalyysi | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
INS Kalvari astui palvelukseen joulukuussa 2017

Lisää Intian lehdistölle hiljattain tehty välinpitämättömyys näyttää viittaavan siihen, että Naval Group olisi edelleen aktiivinen P75i-kilpailussa, vaikka se ei olisikaan heittäytynyt pyyhkeeseen, niin että se esittäisi tiettyjä yksinoikeudellisia teknisiä perusteita itse ohjelman ulkopuolella. Itse asiassa idrw.org-sivuston mukaan Naval Group on tarjonnut Intialle teknologian siirtoa Pump-jetin ympärillä parhaillaan suunniteltavaa Intian ydinhyökkäyssukellusveneohjelmaa varten. Pump-jet (pääkuvassa) on kanavoitu potkuri, joka varustaa Le Triomphant -luokan ballististen ohjusten sukellusveneitä ja uuden luokan Suffren-ydinhyökkäyssukellusveneitä, mikä mahdollistaa alusten kehittymisen paljon nopeammin ilman, että potkurin ympärille syntyy kavitaatiota. paljon huomaamattomammin, myös suurella nopeudella.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Puolustusanalyysi | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit