FCAS, MGCS: Ranskan ja Saksan välinen yhteistyö alkaa jälleen hyvällä pohjalla huolen taustalla

Ranskan ja Saksan puolustusteollisuuden yhteistyön kaksi lippulaivaohjelmaa Future Air Combat System oli lähes vuoden ajan tarkoitus korvata Rafale et Typhoon, ja Main Ground Combat System korvaamaan Leclerc-tankit ja Leopard 2, kohtasi valtavia vaikeuksia jakamisessa ja teollisessa yhteistyössä ranskalaisten toimijoiden Dassault aviationin ja Nexterin sekä niiden saksalaisten kollegoiden Airbus DS:n ja Rheinmetallin välillä, mikä pysäytti molemmat aloitteet. Monta kuukautta kestäneiden levottomuuksien ja jännittävien julistusten jälkeen syyskuun alussa ei näkynyt sopimusta, kaikki pitivät kiinni kannoistaan ​​ja näiden ohjelmien epäonnistuminen alkoi hyvin selkeästi kuvitella, sekä teollisuuden näkökulmasta katsottuna. Dassaultin toimitusjohtajan Eric Trappierin ja armeijan esikuntapäällikön kenraali Pierre Schillin "suunnitelma B" Leclercin laajentamisen ja modernisoinnin yhteydessä.

Tämä lukkiutunut ja tappava tilanne toi mukanaan Ranskan ja Saksan puolustusministerit saamaan nämä kaksi ohjelmaa takaisin syyskuun lopussa yrittäessään saada FCAS ja MGCS pois urasta, jossa ne olivat olleet useita kuukausia. Jos tämä lähestymistapa mahdollisti teollisuusmiesten julistusten mukaan jonkinlaisen edistyksen, kriittisimmät kiinnityskohdat näyttivät heidän osaltaan yhtä jakavilta kuin ennenkin, joten toivo näiden kahden ohjelman onnistumisesta vaikutti hyvin heikolta. ., ainakin viikko sitten. Todellakin, marraskuun 25. La Tribune taloussivusto ilmoitti, että MGCS-ohjelmasta oli vihdoin päästy sopimukseen, erityisesti saksalaisen Rheinmetallin ja ranskalaisen Nexterin välisistä levottomuuksista. Samaan aikaan Airbus DS ja Saksan puolustusministeriö ilmoittivat, että FCAS-ohjelman ensimmäisestä pilarista, NGF-hävittäjästä, on päästy sopimukseen Dassault Aviationin kanssa. Vaikka Dassault kiisti tiedot muutamaa tuntia myöhemmin ja huolimatta pääministeri Élisabeth Bornen toisesta väärästä aloituksesta Berliinin-vierailunsa aikana, Dassault Aviation julkaisi eilen vihdoin vahvistuksen sopimuksesta, mikä tasoitti tietä vaiheen 1B toteuttamiselle. tutkimuksen suorittamiseksi NGF-esittelyn suunnittelua varten.

mgcs kuva rheinmetall Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Edustus MGCS-ohjelman taistelutankista

Sen lisäksi, että ranskalaisten, saksalaisten ja espanjalaisten tiimien välisen suunnittelun ja yhteistyön jatkaminen on mahdollista, valmistajien lehdistötiedotteissa ja erikoislehdistöjen artikkeleissa kuvatut sopimukset mahdollistavat eurooppalaisen yhteistyön käynnistämisen uudelleen hyvällä pohjalla, minkä pitäisi Näissä kahdessa ohjelmassa on mahdollista edetä tehokkaasti ja rauhallisesti tulevina vuosina. Näiden sopimusten tutkiminen paljastaa kuitenkin hämmästyttävän löydön. Näyttää todellakin siltä, ​​että saksalaiset valmistajat ovat hyväksyneet Dassault Aviationin ja Nexterin keskeiset vaatimukset ilman, että Ranska olisi tehnyt myönnytyksiä Saksan vaatimuksiin nähden. Itse asiassa, jos ilmoitus näistä sopimuksista otettiin vastaan ​​helpotuksella ja innostuneella, ilmaantui myös tietty varovaisuus: miksi saksalaiset myöntyivät näin, ainakin ulkonäöltään, ranskalaisille?


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit