Isolla-Britannialla ei olisi keinoja puolustautua

Viime kuukausina Britannian viranomaiset ovat osoittaneet merkittäviä puolustustavoitteita, joita jotkut ovat pitäneet esimerkillisinä, joten syyskuussa, ennen Boris Johnsonin lähtöä 10 Downing Streetistä, Puolustusministeri Ben Wallace ilmoitti ylpeänä aikovansa nostaa Britannian puolustusponnistelut 100 miljardiin puntaa vuosikymmenen loppuun mennessä ja säilyttää se 3 prosentissa suhteessa BKT:hen.

Se oli myös välttämätöntä ainakin kaikkien Britannian hallituksen lupaamien ohjelmien rahoittamiseksi, olipa kyseessä sitten Tempest-taistelulentokone, Type 31- ja Type 32 -fregatti, uusi sukellusveneiden luokka, Dreadnought-purjehtijat tai Puma-ohjaushelikopterien korvaaminen. , puhumattakaan panssaroitujen joukkojen modernisoinnista erittäin kiistanalaisen Ajax-ohjelman avulla.

Sen jälkeen kun Rishi Sunakin saapui maan johtoon, taloudellisen realismin aalto näyttää pyyhkäisevän Britannian ministeriöiden, mukaan lukien puolustusministeriön, yli, jotka ovat edelleen Ben Wallacen käsissä.

Niinpä valtiovarainministeri Jeremy Hunt ilmoitti muutama viikko sitten, että Lontoo kunnioittaa sitoumuksiaan ja säilyttää puolustusponnistuksensa yli 2 prosentissa BKT:sta. (br) Poistu siis syyskuussa ilmoitetusta 3 %:sta ja niiden myötä suuri osa tähän mennessä ilmoitetuista ohjelmista peruuntui, vähennettiin tai parhaimmillaan siirrettiin toistaiseksi.

Näin Type 32 fregattiohjelma, jonka on tarkoitus kompensoida kuninkaallisen laivaston pintalaivaston sukellusveneiden vastaisten kykyjen menetys, ei oteta käyttöön useisiin vuosiin, ei luultavasti ennen tämän vuosikymmenen loppua. Kuninkaalliset ilmavoimat odottavat lisää strategisia A400M-lentokoneita, ovat puhtaasti ja yksinkertaisesti hylätty.

Mitä tulee Ajax-ohjelmaan, se on edelleen arvoitus, sillä tärinä- ja meluongelmien ratkaisemiseksi tehdyt korjaukset eivät ole tähän mennessä olleet tyydyttäviä, kun taas Lockheed-martin tai Britannian puolustusministeriö eivät halua johtaa sen peruuttamiseen. sopimus.

Lontoolla on vaikeuksia löytää rahoitusta puolustustavoitteilleen
Lontoo on perunut 8 A400M:n lisätilauksen kuninkaallisille ilmavoimille, koska operaatiota on mahdotonta rahoittaa nykyisessä tilanteessa.

Joka tapauksessa kanaalin toisella puolella on riippumaton elin, joka on tarkoitettu julkisten tilien tarkastamiseen, valtion tarkastusvirasto tai NAO, joka vastaa Ranskan Cours de Comptesia.

Et viimeisimmän raportin päätelmät Mitä tulee Ison-Britannian hallituksen toteuttamien puolustusohjelmien talousarvion kestävyyteen, osoittautuvat erityisen ankariksi ja valittamattomiksi: nykyisellä budjettiuralla on mahdotonta, että Britannian puolustusministeriö rahoittaisi kaikkia ohjelmia vuosien 2022–2032 varustesuunnitelma, joka vastaa Ranskan sotilaallista ohjelmointilakia.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Awacs ja elektroninen sodankäynti | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit