Ukrainan droonit saivat kiinni Venäjän ilmatorjuntapuolustukseen

Ukrainan droonien kahta peräkkäistä iskua kahta Venäjän lentotukikohtaa vastaan, jotka isännöivät strategisia tai pitkän kantaman pommittajia, on kommentoitu laajasti tiedotusvälineissä. Sen lisäksi, että ukrainalaiset vaurioittivat ainakin kahta lentokonetta, Engels-95:een perustuvaa strategista Tu-2-pommittajaa ja Dyagilevoon perustuvaa Tu-22M3- pitkän kantaman pommikonetta, he onnistuivat suorittamaan erittäin tarkkoja iskuja käyttämällä droonit muunnettiin paikallisesti valmistetuiksi risteilyohjuksiksi ilman länsimaisia ​​asejärjestelmiä. Ennen kaikkea nämä kaksi iskua, kuten tänään Kurskin alueen lentopolttoainevarastoon kohdistettu isku, osoittivat Venäjän ilmapuolustuksen rajat, jotka usein esiteltiin ennen konfliktia niin tehokkaina, että se pystyi sulkemaan maan ilmatilan kokonaan.

Iskunsa toteuttamiseksi ukrainalaiset käyttivät hyväkseen useita venäläisen laitteen heikkouksia. Ensinnäkin nämä toteutettiin Tu-141 Strizh -tiedusteludroneilla, joita ukrainalaiset insinöörit ovat modifioineet vuodesta 2014 lähtien. Tämä 15-metrinen 6 tonnia painava drooni on varustettu Tumansky KR-17A -suihkuturbiinimoottorilla, joka tarjoaa 2,5 tonnia työntövoimaa. lentokone saavuttaa suuren, noin 1000 km/h aliääninopeuden tuhannen kilometrin matkalla. Alun perin keskikorkeudella suoritettaviin tiedusteluoperaatioihin tarkoitettuja ukrainalaisia ​​Tu-141-koneita olisi muunnettu siten, että ne pystyisivät seuraamaan navigointia matalalla, 1000 metrin merkin alapuolella, jotta ne voisivat kehittyä pitkien ilmatorjuntajärjestelmien havaintolattian alle. -kantama venäläiset, kuten S-300 ja S-400. Tiedustelukalusto on puolestaan ​​korvattu voimakkaalla tuntemattoman sotilaspanoksella, jonka räjähteitä vahingoista päätellen voidaan arvioida useiden kymmenien kilojen määräksi.

TU141 puolustusanalyysi | Strategiset pommikoneet | Venäjän ja Ukrainan konflikti
Vuodesta 2014 lähtien ukrainalaiset insinöörit ovat muuntaneet Tu-141 tiedusteludroneja matalalla korkeudella nopeiksi risteilyohjuksiksi.

Kahden Ukrainan iskun tarkkuuden selittämiseksi voidaan esittää kaksi hypoteesia. Toisaalta Tu-141 voitaisiin varustaa GPS-seurantajärjestelmällä, jotta se osuisi kiinteisiin kohteisiin, kuten nykyään Kurskin polttoainevarastoa vastaan. Engelsin ja Dyagilevon tapauksessa näyttää kuitenkin kahdesti siltä, ​​että ohjus osui lähelle polttoaineautoa lähellä lentokonetta, mikä vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä ilman pääteohjausta, esimerkiksi käytettäessä lasersädettä, joka on toteutettu valodroonilla. Lähistöllä toimivat joukot, teknologia, joka on jo otettu käyttöön muissa ukrainalaisissa ohjuksissa, kuten Skif-panssarintorjuntaohjus, joka on ollut käytössä vuodesta 2011. Mutta Ukrainan iskujen suurin saavutus on epäilemättä ollut onnistunut voittamaan voimakkaan venäläisen torjuntaohjuksen. -lentokoneiden puolustus, iskeäkseen erittäin korkean strategisen arvon omaaviin lentotukikohtiin useiden satojen kilometrien päässä ukrainalaisten rajoista, kuten Engelsistä, jossa on suurin osa Venäjän strategisesta pommikonelaivastosta.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Strategiset pommikoneet | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Kiitos Olivier Dujardin osallistumisesta tähän artikkeliin.

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit