Yhdysvaltain armeija valitsee Bell V-280 Valorin, jossa on rototiltti Black Hawksin tilalle

Taktisen kuljetuskapasiteetin lisääminen 50 %, samalla kun se kulkee kaksi kertaa nopeammin ja kaksi kertaa niin pitkälle kuin UH-60 Black-Hawk-helikopteri. Futur Long Range Assault Aircraft -ohjelman tai FLRAA:n kunnianhimoisemmat vaatimukset, yksi Futur Vertical Lift -ohjelman pilareista, jonka tavoitteena on korvata kuluvan vuosikymmenen toiselta puoliskolta alkaen peräti 4000 Yhdysvaltain armeijan palveluksessa olevaa pyörivää siipeä OH-58 Kiowa -tiedustelusta (eläkkeelle v. 2014) raskaaseen CH-47 Chinook -helikopteriin, AH-64 Apache -hyökkäyshelikopteriin ja UH-60 Black Hawk -hyötyhelikopteriin. FLRAA-ohjelma on ensimmäinen, joka avaa pallon, kun Yhdysvaltain armeija ilmoitti eilen Bellin ja Textronin esittämän V-280 Valorin valinnasta ja Sikorskyn ja Boeingin esittämän SB1 Defiantin kustannuksella.

Kuten arvata saattaa, V280 on superlatiivien laite. Jos sen 15 metriä pitkä kenno on lähellä Black Hawkin kennoa, uudella laitteella ei ole mitään yhteyttä edeltäjäänsä, mikä johtuu erityisesti sen kahdesta halkaisijaltaan 10,7 metriä kallistuvasta roottorista, jotka toimivat kahdella AE 1107F -potkuriturbiinilla, joista kumpikin tuottaa 5000 280 ansioluetteloa. Näin koristeltu Valor saavuttaa 520 solmun eli 14 kilometrin matkanopeuden ja voi kuljettaa 1000 aseistettua sotilasta 280 kilometrin päähän ennen paluuta tukikohtaansa. V-XNUMX:n ulottuvuuden ja nopeuden yhdistelmä on Yhdysvaltain armeijan tulevien vuosien ilmataistelun ytimessä, jotta se voisi toimia lähellä ilmatilaa, jota vastustajan ilmapuolustus vastustaa.

MV 22 OSPREY puolustusanalyysi | Sotilashelikopterien rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
V280:n esi-isä V22 Osprey perustuu kuitenkin hyvin erilaiseen kallistusroottoriteknologiaan, joka on paljon monimutkaisempi toteuttaa ja ohjata.

V-280:n valinta Defiantin sijaan ei sinänsä ole yllätys. Itse asiassa prototyypin suunnittelu- ja arviointivaiheessa Bell-laite oli säännöllisesti paljon kehittyneempi kuin kilpailija, joka kohtasi lukuisia teknisiä vaikeuksia, jotka aiheuttivat lisäviiveitä kehitystyössä. Vaikka nämä kaksi tilausta toimitettiin samanaikaisesti vuonna 2013, V-280 teki ensimmäisen lentonsa 17. joulukuuta 2017, jolloin SB1 Defiant nousi ensimmäisen kerran vasta 21. maaliskuuta 2019, 14 kuukautta myöhemmin, vaikka Valor oli jo suorittanut suurimman osan testilennoistaan ​​ja saavuttanut nopeuden 520 km/h jo tammikuussa 2019. Lisäksi vaikka Valor kirjasi yli 160 lentotuntia ensimmäisenä testivuotena, Defiant tasaantui. , samana ajanjaksona, alle 40 tunnin lentotunnin.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Sotilashelikopterien rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit