Turkin pakotteet poistettiin Yhdysvaltain uudesta vuoden 2023 puolustusbudjettilaista

Vuodesta 2020 lähtien, S-400-järjestelmien Venäjälle toimittamisen jälkeen, Yhdysvaltain kongressi on järjestelmällisesti integroinut Yhdysvaltain vuosittaisia ​​puolustusmenoja sääteleviin lakeihin. toimeenpanovallan kielto poistaa Ankaralle määrätyt teknologiset pakotteet. Kyse oli silloin siitä, että rajoitettiin mahdollisuuksia kiertää kongressin veto-oikeutta, jonka Trumpin hallinto on tällä alueella varsin vastahakoinen ja joustavuuteen Turkkia ja sen presidenttiä kohtaan pikemminkin taipuvainen RT Erdogan. Sama säännös sisältyi maanpuolustuslupalakiin 2022, kun Joe Bidenin uusi hallinto myös halusi Ankaran vastaisten pakotteiden osittaisen poistamisen, erityisesti mitä tulee 40 uuden F-16 V:n ja 80 sarjan hankintaan Turkin ilmavoimien F-16 Block 52:n osan muuntamiseksi tähän standardiin RT Erdoganin suureksi tyytymättömyydeksi, joka uhkasi useita kertoja kääntyä. Venäjälle viitataan säännöllisesti tästä aiheesta.

Venäjän hyökkäys Ukrainaa vastaan ​​helmikuusta 2022 on kuitenkin muuttanut tilannetta tällä alueella huomattavasti. Ei myöskään se, että Ankara olisi muuttanut erittäin epäselvää asentoaan Moskovaan nähden tukemalla Ukrainaa sotilaallisesti toisaalta toimittamalla droneja ja panssaroituja ajoneuvoja, mutta se toimii myös keinona kiertää Moskovan länsimarkkinoiden pakotteet, olipa kyse sitten hiilivetyjen vientiin tai tiettyjen kriittisten teknologioiden, erityisesti puolijohteiden, toimittamiseen. Eikä presidentti Erdogan ole pehmentänyt kunnianhimoaan Kaukasuksella, Syyriassa ja Irakissa kurdeja vastaan ​​tai jopa Egeanmerellä Kreikkaa ja Kyprosta vastaan. Mutta ilmeisesti joitain argumentteja on viety Capitolille, koska kuten Turkin lehdistö toivottaa tänään tervetulleeksi, amerikkalaisia ​​teknisiä pakotteita koskevat lausekkeet ovat kadonneet uusi NDAA, joka on kahden puolueen sopimuksen kohteena ja josta Yhdysvaltain kongressin on nopeasti äänestettävä.

F16block70 greece Military Alliances | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Kreikka on tilannut 84 hienostunutta sarjaa modernisoidakseen osan F-16-laivastostaan ​​F-16V-standardin mukaisesti

Vaikka näiden rajoitusten poistuminen antaa Yhdysvaltojen johtohenkilöille mahdollisuuden aloittaa neuvottelut Ankaran kanssa vastatakseen Turkin armeijoiden ja teollisuusmiesten vaatimuksiin, erityisesti hävittäjälaivaston modernisoinnissa, tämä ei millään tavalla merkitse tiukkaa purkamista. seuraamuksia. Voimassa, amerikkalaisten aseiden ja puolustusteknologian vientiluvat ovat edelleen kongressin tiukka etuoikeus, eikä mikään sano, että täällä oleva vahvistaisi Ankaran vaatimukset, varsinkin lyhyellä aikavälillä. Toisaalta amerikkalaisille neuvottelijoille tarjotaan suurempi joustavuus aloittaa keskustelut kollegojensa kanssa tästä aiheesta, erityisesti saada Ankaralta tiettyjä tiukkoja myönnytyksiä esimerkiksi Ruotsin ja Suomen Natoon liittymisen osalta. , tai Ankaran hankkiman ja Venäjän vuonna 400 toimittaman S-2020-akun toteuttamisesta.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Alliances | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit