Argentiina luopuu suunnitelmistaan ​​hankkia uusia hävittäjiä

Falklandin sodan alkaessa Argentiinan ilma- ja merivoimat asettivat 240 lentokonetta, mukaan lukien yli sata modernia Mirage IIIE-, Dagger-, Skyhawk- ja Super Etendard -hävittäjää, mikä teki siitä yhden Etelä-Amerikan tehokkaimmista hävittäjistä. Vaikka 35 hävittäjää menetettiin konfliktin aikana, Argentiinan ilmavoimien hidas heikkeneminen konfliktin päättymisen jälkeen johtui monista syistä, mukaan lukien Buenos Airesin sotilaallisten pyrkimysten loppuminen kenraali Leopoldo Galtierin diktatuurin kukistamisen seurauksena. Falklandin saaret, maata sittemmin koetelleet toistuvat talouskriisit sekä Ison-Britannian ankara kauppasaarto länsimaisten lentokoneiden myynnistä. Itse asiassa Argentiinan ilmavoimat ovat nykyään vain varjo siitä, mitä se oli 80-luvun alussa, sillä niillä on noin kaksikymmentä A-4AR Fightinghawkia ja alle kymmenen harjoituslentokonetta. Pampa 3 on käytössä, eikä enää yliäänihävittäjiä 2,8 miljoonalla. km2 maata rajaa 6000 10.000 km rantaviivaa ja XNUMX XNUMX km maarajaa.

Argentiinan viranomaiset olivat useiden vuosien ajan yrittäneet hankkia uusia moderneja hävittäjiä ottaakseen haltuunsa Skyhawkeilta, jotka oli jo työnnetty huomattavasti suunnitellusta lentopotentiaalistaan. Huolimatta taloudellisista vaikeuksista, joita maa kohtasi vuoden 2001 ja sitten 2013 kriisin jälkeen, useita vaihtoehtoja tutkittiin, mukaan lukien israelilainen Kfir C7, amerikkalainen F-16 C/D, intialainen Tejas ja Etelä-Korean FA-50. Kuitenkin, kuten aina vuodesta 1982 lähtien, Iso-Britannia asetti joka kerta veto-oikeutensa Martin-Baker-katkaisuistuinten viennille, mikä johti suurimman osan neuvotteluista umpikujaan lukuun ottamatta F-16:ta, johon voidaan asentaa amerikkalainen ACES II poistoistuin. Mutta lupaavimmat keskustelut vaikuttivat kiinalaisen FC-1:n hankinnasta, joka tunnetaan Pakistanissa myös nimellä JF-17, ja joidenkin tietojen mukaan argentiinalaiset ryhmät olivat matkustaneet Pakistaniin arvioimaan lentokonetta, johon mahtuu sekä brittiläinen että kiinalainen katkoistuin.

F 16 puola analysoi puolustusta | Argentiina | Hävittäjäkoneet
Yhdysvallat tarjosi F-16 C/D:tä Argentiinalle, jota pidettiin kiinalais-pakistanilaisen JF-17:n vakavimpana kilpailijana (tervetullut kuva)

Monien argentiinalaisten asiantuntijakommentoijien mielestä päätös hankkia erä uusia hävittäjiä, joista useimmiten mainittiin FC-1 ja F-16, oli tehtävä nopeasti, varsinkin kun Argentiinassa oli ilmestynyt erityinen 600 miljoonan dollarin luottoraja. budjetin suunnittelu. Toiveet murskasivat pahoin 7. joulukuuta Argentiinan presidentin Alberto Fernandez Prensan julkaiseman twiitin ja Financial Timesille annetussa videohaastattelussa. Itse asiassa Argentiinan valtionpäämiehelle " Argentiinan on käytettävä voimavaransa tärkeämpiin asioihin kuin sotilaskoneiden hankintaan nykyään" ja lisätäksesi " Olemme hyvin epätasa-arvoisella mantereella, jossa ei ole sotaa"ja lopuksi" Meille on muita prioriteetteja kuin aseiden ostaminen". Itse asiassa uusien hävittäjien hankintaohjelma on puhtaasti ja yksinkertaisesti peruutettu, ei edes keskeytetty, ja on todennäköistä, että myös muita Argentiinan armeijoiden kaluston hankinta- tai modernisointiohjelmia lykätään tai jopa perutaan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Argentine | Aviation de chasse

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit