Onko Puola Etelä-Korean puolustusteollisuuden Troijan hevonen Euroopassa?

Yritettyään vietellä useita Euroopan maita sekä Yhdysvaltoja Puolan puolustusteollisuuden kehittämiseksi ilman suurta menestystä, Varsova kääntyi syyskuussa 2020, kohtiyksi dynaamisimmista nousevista teollisista teknologisista puolustustukikohdista (BITD) viime vuosina, Etelä-Korea. Puolan puolustusministeriö halusi aluksi löytää halvemman vaihtoehdon, joka voitaisiin toimittaa nopeammin kuin muutama kuukausi aiemmin tilatut 250 M1A2 Abrams -panssarivaunua korvaamaan niin monet neuvostoajalta perityt T-72-panssarivaunut. , ja sittemmin lähetetty Ukrainaan. . Tällä alueella K2 Black -panssarivaunu Panther hänellä oli monia argumentteja esitettävänä, koska ne olivat sekä tehokkaita, täysin moderneja että puolet kalliimpia kuin länsimaiset kollegansa Abrams ja Leopard 2. Lisäksi se voitaisiin toimittaa paljon nopeammin Puolan armeijalle kuin saksalaiset tai amerikkalaiset panssarivaunut.

Kesti lähes kaksi vuotta ennen kuin Varsova ja Soul pääsivät sopimukseen aiheesta, mutta myös huomattavasti laajennetusta puolustusteollisuuden yhteistyöstä. Eli jos Puolan tilaamia 180 K2-panssarivaunua ja 212 itseliikkuvaa K9A1-tykkiä rakennetaan itse asiassa Etelä-Koreassa ja toimitettiin vuosina 2022–2026, toiset 820 K2-panssarivaunua optimoidun puolalaisen K2PL-versiona, sekä 460 K9-itseliikkuvaa tykkiä ja toistaiseksi määrittelemätön määrä K239-moniraketinheittimiä Varsovan tilaamien 300 raketinheittimen joukossa, kootaan suoraan Puolassa vuosina 2026-2032. Samanlaista yhteistyötä näyttää olevan syntymässä hävittäjien osalta, Varsova tilasi 48 kevyttä FA-50-hävittäjää joka kootaan Etelä-Koreassa toimitettavaksi vuodesta 2023 alkaen, samalla kun neuvotellaan kumppanuudesta KAI:n kanssa uuden KF21 Boramae -hävittäjän tuottamiseksi paikallisesti ennen vuosikymmenen loppua.

KF21 Boramae ensimmäinen lento Puolustusanalyysit | Tykistö | Hävittäjälentokoneita
Varsovan ja Soulin välillä on kerrottu alkaneen keskustelut KF-21 Boramae -hävittäjästä

Puolan eteläkorealaisten laitteiden tilaukset eli 13,5 miljardia euroa mahdollistavat jo nyt maan puolustusalan yritysten vuosittaisen liikevaihdon huiman kasvun. Se antaa myös Puolalle mahdollisuuden kehittää merkittävästi omaa puolustusteollisuuttaan, sillä maa on jo tehnyt merkittäviä investointeja tälle alalle vuodesta 2015 lähtien, erityisesti lukuisten teknologiansiirtojen ansiosta, joiden ansiosta Varsova pystyy paitsi valmistamaan ja ylläpitämään omia puolustustarvikkeitaan myös tarjota niitä eurooppalaisille naapureilleen, kun taas K2, kuten K9, K239 ja tuleva KF21, tarjoavat kaikki erittäin houkuttelevan hinta-laatusuhteen verrattuna eurooppalaisiin ja amerikkalaisiin tarjouksiin. Siksi Varsova voidaan monella tapaa nähdä Etelä-Korean troijalaisena hevosena Euroopassa suhteessa Euroopan puolustusteollisuuteen, ja Puolan "ei-eurooppalaisia" puolustusvalintoja arvostelee jo monia ääniä. Kuten usein, kontekstin ja asioiden syvällisempi analyysi osoittaa paljon vivahteikkaamman tilanteen kuin miltä näyttää.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Tykistö | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

  1. […] Alun perin Puolan puolustusministeriön kysymys oli löytää halvempi vaihtoehto, joka voitaisiin toimittaa nopeammin kuin muutama kuukausi aiemmin tilatut 250 M1A2 Abrams -panssarivaunua korvaamaan yhtä monta neuvostoajalta perittyä T-72-panssarivaunua. , ja sen jälkeen lähetetty Ukrainaan. Tällä alueella K2 Black -panssarivaunu Panther hänellä oli monia argumentteja esitettävänä, koska ne olivat sekä tehokkaita, täysin moderneja että puolet kalliimpia kuin länsimaiset kollegansa Abrams ja Leopard 2. Lisäksi se voitaisiin toimittaa paljon nopeammin Puolan armeijalle kuin saksalaiset tai amerikkalaiset panssarivaunut. LUE LISÄÄ. […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit