Uusi taiwanilainen sukellusvene lasketaan vesille syyskuussa 2023

Lännen ja Pekingin suhteiden normalisoitumisen jälkeen vuodesta 1995 lähtien Taiwanin saari, joka on ollut autonominen vuodesta 1949 ja jonka Kiinan kansantasavalta on kuulunut siitä lähtien, on kohdannut lisääntyviä vaikeuksia puolustusvälineensä nykyaikaistamisessa. Kiinan viranomaiset tiesivät todellakin täydellisesti, miten käsitellä erittäin houkuttelevaa porkkanaa, Kiinan taloudellista potentiaalia länsimaisille yrityksille ja voimakasta keppiä, diplomaattisten ja taloudellisten suhteiden välitöntä ja vakavaa heikkenemistä, jos jokin sen länsimaisista kumppaneista puuttuisi Taiwanin armeijoiden modernisointi. Tämä strategia osoittautui poikkeuksellisen tehokkaaksi, sillä kaikki Taiwanin perinteiset puolustuskumppanit, mukaan lukien Ranska, joka myi saarelle fregatteja ja Mirage 2000 -malleja 90-luvun alussa, käänsivät selkänsä Taipeille, mikä osoittaa, että 2000-luvun puolivälissä yksikään Euroopan maa ei suostunut siihen. tehdä yhteistyötä uuden taiwanilaisen demokratian kanssa puolustuskysymyksissä, samalla kun he moninkertaistivat puolustussopimukset Pekingin kanssa, tuskin 15 vuotta Tien an men -paikan joukkomurhan jälkeen.

Jopa Yhdysvallat, vaikka se oli perinteisesti osallistunut saaren puolustukseen, kieltäytyi osoittamasta liikaa tukea Taipeille peläten kärsivänsä Pekingin ahdistuksesta. Koko tämän ajanjakson ajan autonominen saari kehitti aktiivisesti kahta kriittistä toimialaa puolustaakseen Kiinan vaatimuksia, yhä tehokkaampaa puolustusteollisuutta, joka täyttää monet armeijansa tarpeet, sekä erittäin voimakasta suunnitteluteollisuutta ja ennen kaikkea puolijohteiden tuotantoa. 40–90 prosenttia maailmanmarkkinoista alasta riippuen. Tilanne muuttui 2010-luvun alussa, kun Peking, joka on tullut varmemmaksi armeijaansa ja puolustusteollisuuteensa, joka oli myös suurelta osin hyötynyt eurooppalaisista ja amerikkalaisista teknologiansiirroista (ja erittäin aktiivisesta teollisesta ja tieteellisestä vakoilusta), alkoi ottaa käyttöön uusia sotilastukikohtia. Etelä-Kiinan merellä, merivyöhykkeellä, jota Kiinan viranomaiset ovat pitkään pitäneet 9 rivin säännön mukaisesti.

Taiwan käynnistää ensi vuonna päivitysohjelman Chien Lung -luokan sukellusveneilleen 925 001 Air Independent Propulsion AIP | Puolustusanalyysi | amfibinen hyökkäys

Samaan aikaan Pekingin Taiwanille asettamat vaatimukset muuttuivat yhä painavammiksi, mikä sai saaren viranomaiset lisäämään omia puolustusponnistelujaan ja ryhtymään nykyaikaistamaan asevoimiaan. Washingtonin ja Pekingin välisten kauppa- ja diplomaattisten suhteiden erittäin selvä kiristyminen Trumpin hallinnon alaisuudessa antoi Taipeiille mahdollisuuden tilata joitain siitä puuttuvia kriittisiä laitteita, kuten Abramsin raskaita panssarivaunuja, F-16V-koneita tai Harpoon-aluksia. Lisäksi Yhdysvaltain kongressi pehmentää kantaansa tiettyjen kriittisten teknologioiden viennissä, kuten taiwanilaisissa korveteissa ja fregateissa olevien tutkien ja kaikuluotainten alalla. Mutta samalla kun Kiinan laivasto jatkaa kasvuaan ja modernisoitumista niin pitkälle, että se sotkee ​​amerikkalaisen laivaston tietyillä alueilla, saaren puolustaminen Vapautuskansan johtaman amfibisen toiminnan varalta perustuu yhä enemmän saaren vedenalaiset mahdollisuudet.

Tämän ongelman ratkaiseminen oli Taipeille kaukana yksinkertaisesta. Itse asiassa, jos Yhdysvallat voisi tukea Taiwanin laivastoteollisuutta tietyillä aloilla, kuten kaikuluotaimissa tai laiva-aseissa, amerikkalaiset telakat eivät ole suunnitelleet tavanomaisia ​​sukellusveneitä yli 60 vuoteen, ja suurin osa tämän alan taidoista löytyy nyt Eurooppa, juuri ihmiset, jotka ovat vastahakoisimpia haastamaan Pekingin tukemaan Taiwania. Kiihkeitä neuvotteluja käytiin sitten suuressa salassa syksyllä 2019 Euroopassa. toisaalta eurooppalaisten teollisuuden ja valtion toimijoiden ja toisaalta Yhdysvaltojen tukemien taiwanilaisten insinöörien ja neuvottelijoiden välillä, jotta Taiwan voisi luottaa rajallisiin mutta ratkaisevaan teknologian siirtoihin hyökkäyssukellusveneohjelmansa suunnittelussa ilman eurooppalaisia on suoraan sekaantunut Pekingiin. Tosiasia on, ettei näiden neuvottelujen luonnetta eikä edes lopputulosta ole koskaan julkistettu.

Y8 ASW China Air Independent Propulsion AIP | Puolustusanalyysi | amfibinen hyökkäys
Kiinan laivaston merivartiolaivaston, tässä Y-8Q, määrä ja työllisyyden intensiteetti kasvavat edelleen. Suurin osa Kiinan ilmavoimien päivittäisistä hyökkäyksistä Taiwanin ilmailualueelle liittyy meripartioon Y-8Q tai XJ-200.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Puolustusanalyysi | Amfibiohyökkäys

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit