Onnistuneesta testistä huolimatta amerikkalaisen hypersonic-ohjuksen AGM-183A ARRW tulevaisuus ei ole taattu

Keskellä Kremliin uudelleenvalintansa vaalikampanjaa Vladimir Putin hämmästytti puolustusmaailmaa 1. maaliskuuta 2018, kun hän ilmoitti televisiohaastattelussa, että ilmassa lentävä hypersonic-ohjus Kinzhal oli otettu käyttöön muutaman kuukauden kuluttua. aiemmin Venäjän ilmavoimissa. Venäläinen ohjus, jonka kantama on 2000 km, joka voidaan laukaista raskaasta Mig-31K-torjuntahävittäjästä tai Tu-22M3 pitkän kantaman pommikoneesta, seuraa puolibalistista lentorataa, jolla on merkittäviä kehityskykyjä ja nopeus suurempi kuin 5 Mach. mikä tekee sen erityisen vaikeaksi havaita ja siepata perinteisille antiballistisille järjestelmille, kuten Patriot PAC 3, THAAD tai Aster Block 1. Lisäksi sen erittäin suuri nopeus lyhentää huomattavasti reaktioaikaa, kun taas ohjailukyvyt heikentävät mahdollisuuksia määrittää aiottu kohde. Kinzhal pystyi kantamaan tavanomaisen 500 kg:n kuorman tai 100 kt:n ydinkuorman, joten se muodosti aseen, joka soveltui täydellisesti ennaltaehkäiseviin iskuihin tai katkaisuihin Natoa vastaan ​​ilman, että kantajan täytyi edes poistua Venäjän ilmatilasta.

Uuden venäläisen ohjuksen aiheuttaman uhan lisäksi, joka johti laukaisuun useita ohjelmia, myös Euroopassa tällaisten vektorien havaitsemiseksi ja sieppaamiseksi, Vladimir Putinin ilmoitus oli myös syvä nöyryytys amerikkalaisille armeijoille, jotka olivat menettäneet tavan nähdä toisella maalla asejärjestelmiä, joista he itse riistettiin 30 vuodeksi. Ja kuten tapahtui vuonna 1961, kun Apollo-ohjelma julkistettiin Venäjän avaruusalan menestysten jälkeen, vuonna 1967, jolloin Neuvostoliiton MIG-25:n löytö johti F-15:n suunnitteluun, ja vuonna 1980, jolloin risteilijän Kirov palvelu johti Yhdysvaltain laivaston modernisoimaan ja palauttamaan palvelukseen 4 Iowa-luokan taistelulaivaa, Yhdysvallat vastasi ylpeästi ja nopeasti tähän venäläiseen provokaatioon ja laukaisi lähes samanaikaisesti peräti 7 yliääniohjusohjelmaa sen mukaan, olivatko ne ovat raketti- tai ilmakäyttöisiä, laukaisuja maalta, laivastolta tai ilma-alustalta taikka Yhdysvaltain armeijan, Yhdysvaltain ilmavoimien ja laivaston kehittämiä.

Venäjän ilmavoimien Mig31, joka on varustettu hypersonic-ohjuksella Kinjhal analysoi Défensen | Yliääniset aseet ja ohjukset | Strategiset pommittajat
Ilmoitus Kinzhalin käyttöönotosta vuonna 2018 sai aikaan hypersonic-ohjelmien kiihkon ympäri maailmaa, erityisesti Yhdysvalloissa.

Air-Launched Rapid Response Weapon -aseen AGM-183A ARRW-ohjelma oli yksi niistä, ja nimensä mukaisesti se on ilmassa lentävä hypersonic-ohjus, joka koostuu rakettimoottorista laukaisuvaiheeseen, korkeuden ja nopeuden lisäämiseen sekä hypersonic purjelentokone laskeutumis- ja iskuvaiheeseen. Ohjelma käynnistettiin elokuussa 2018, vain 5 kuukautta Vladimir Putinin ilmoituksen jälkeen, ja sen tarkoituksena on nimenomaan suunnitella vastaus venäläiselle Kinzhalille, jonka suorituskyvyn nopeuden ja kantaman suhteen se jakaa sekä täytäntöönpanon rajoitukset. 52, B-1B ja B-2 raskaat pommittajat tai F-15E raskas hävittäjä. Kesti vain hieman yli 4 vuotta ennen kuin Lokcheed-Martin ja Yhdysvaltain ilmavoimat tallentivat ensimmäinen onnistunut täysi laukaisu tänä 9. joulukuuta 52. testilentueen B-412H:sta Edwardsin ilmavoimien tukikohdassa Kaliforniassa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Armes et missiles hypersoniques | Bombardiers Stratégiques

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

  1. […] Vaikka viimeisten 25 vuoden aikana suurin osa amerikkalaisista puolustusohjelmista on ollut katkeria epäonnistumisia (Bradleyn vaihto, RAH-66 Comanche-helikopteri jne.) ja ohjelmia, joiden kustannukset ovat kohtuuttomat (F-35, sub- Meripurjehtijatwolf) ja teknologiset umpikujat (Zumwalt-hävittäjät, LCS-korvetit), jotka kaikki aiheuttivat suuria lisäkustannuksia ilman, että armeijat pystyivät tehokkaasti modernisoimaan niitä. Kesti tuskin yli viisi vuotta saada sisältöä useille näistä hypersonic-ohjelmista, kuten HAWC (Hypersonic). Air-Breathing Weapon Concept) ilmassa kulkeva hypersonic-ohjus, jonka DARPA on kehittänyt Yhdysvaltain ilmavoimille ja joka tallensi useita onnistuneita testejä vuonna 5, tai kuten ilmavoimien ja Lockheed-Martinin kehittämä ilmasta laukaisevalle Rapidly Respons Weapon -aseelle tarkoitettu AGM-2022A ARRW -ohjelma. joka onnistui useiden epäonnistumisten jälkeen suorittamaan täydellisen hypersonic-lentosarjan joulukuussa 183. […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit