Japani varustaa sukellusveneet pystysuuntaisilla risteilyohjusten laukaisujärjestelmillä

Maantieteellisen sijaintinsa ja erittäin läheisten siteidensa vuoksi Yhdysvaltoihin varsinkin puolustuksessa, Japani on tänään etulinjassa, jos konflikti syttyy Kiinan kansantasavallan ja Yhdysvaltojen välillä, luultavasti Taiwanista. Jos Tokio tarjosi koko kylmän sodan aikana merkittävää tukea Tyynellämerellä ja erityisesti Kaakkois-Aasiassa lähetetyille amerikkalaisjoukoille, samalla kun se auttoi hillitsemään Neuvostoliiton uhkaa tässä teatterissa, maa oli suhteellisen säästynyt verrattuna Euroopan länsimaihin, ja sen itsepuolustusjoukot mitoitettu ja suunniteltu yksinomaan puolustustarkoituksiin, maan perustuslaki kieltää kaiken muun sotilaallisen toiminnan. Viimeisen viidentoista vuoden ajan Intian ja Tyynenmeren teatteri on kuitenkin ollut aiheenajännitteiden nopea ja merkittävä kärjistyminen, erityisesti johtuen Kiinan kansan vapautusarmeijan pakotettu modernisointi, mukaan lukien laivaston alalla, kun taas Kiinan laivasto on muuttunut muutamassa vuodessa rannikon puolustusvoimista korkean tason merivoimiin, jotka pystyvät kilpailemaan Yhdysvaltain voimakkaan laivaston kanssa.

Yksi Japanin itsepuolustusjoukkojen suurista huolenaiheista on PLA:n Japania ja sen asevoimia vastaan ​​käynnistämien massiivisten ennaltaehkäisevien iskujen erittäin todellinen riski, jotta maa riistäisi sen puolustuskyvyt ja vastalauseet. Jos Yhdysvaltojen kanssa tehtyjen puolustussopimusten oletetaan suojelevan Tokiota tällaiselta olettamukselta, Japanin viranomaiset ovat useiden vuosien ajan aikoneet antaa sen itsepuolustusjoukoille laajemmat keinot tällaisten iskujen hillitsemiseksi, esimerkiksi rakentamalla 8 hävittäjää, jotka on varustettu AEGIS-ilmatorjunta- ja ballistisella järjestelmällä, kehittämällä uusia suojaominaisuuksia, kuten suunnatun energian aseita tai railgun tyyppinen sähkötykkisekä kahden Izumo-luokan helikopteritukihävittäjän muuntaminen kevyiksi lentotukialuksiksi, joihin mahtuu tusina F-35B Lightning II:ta. Lisäksi Tokio on suunnitellut kaksi yksinomaan ohjuspuolustukseen tarkoitettua superhävittäjää, jotka korvaavat tähän tehtävään alun perin suunnitellun AEGIS Ashore -järjestelmän.

Taigei-luokan sukellusveneen puolustusanalyysi | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Sukellusvenelaivasto
Japanilaiset Taigei-luokan sukellusveneet on mitoitettu sopimaan VLS:ille

Kaikki nämä järjestelmät on kuitenkin ennen kaikkea tarkoitettu puolustaviksi, eivätkä ne sellaisenaan osallistu mahdollisen hyökkääjän pelotteluun, ymmärtäen Kiinaa tai Pohjois-Koreaa, paitsi luottaen siihen Yhdysvaltoihin. Ja jos Tokion ja Washingtonin suhteet eivät kärsi tänään mistään jännitteestä, Japanin viranomaiset muistavat, että näin ei ollut vuosina 2017 ja 2018 Donald Trumpin saapuessa Valkoiseen taloon, ennen kuin Japani ei päätä tilaa sata F-35 A:ta ja B:tä lisää. Siksi ei ole yllättävää, että vuoden 2023 talousarvion valmistelun yhteydessä ja muutama viikko sitten julkistetun aikoo varustaa sukellusveneensä keskimääräisillä risteilyohjuksilla, Tokio on ilmoittanut aikovansa varustaa osan sukellusveneistään pystysuuntaisilla risteilyohjusten laukaisujärjestelmillä, joka antaa Japanin laivastolle toisen iskun kyvyt, jotka jopa ilman ydinvoimaa voivat osoittautua mahdollisesti tuhoisiksi mahdollisen hyökkääjän komentokeskuksia tai jopa poliittista tai strategista infrastruktuuria vastaan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Sukellusvenelaivasto

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit