Patriootti, Leopard 2, Leclerc..: Miksi länsimaalaisten täytyy tehostaa peliänsä Ukrainaan toimitettujen aseiden suhteen?

- Mainonta -

Siitä lähtien kun Venäjän hyökkäys Ukrainaa vastaan ​​alkoi 24. helmikuuta, kireä vastakkainasettelu on kohdannut Kiovan aktiivisimmat kannattajat, kuten Puola, Baltian maat tai Tšekin tasavallan, ja kaikkein huolellisimpia, kuten Saksa, Italia tai Ranska, vastaan. mitä materiaalia länsi voisi lähettää Ukrainan armeijoille. Tällä alalla ja olipa kummankin asema mikä tahansa, Yhdysvallat ja vain he asettivat sävyn niiden varusteiden luonteesta, joita Naton jäsenet voivat todella lähettää käsitelläkseen venäläisiä. armeijoita. Aluksi Washingtonille oli kysymys konfliktin laajenemisen hallinnasta mahdollisimman pitkälle, mikä useaan otteeseen aiheutti kitkaa tiettyjen liiton jäsenten välillä, kuten Varsova tarjoutui lähettämään Mig-29-koneensa amerikkalaiseen tukikohtaan, jotta heidät voitaisiin myöhemmin lähettää Ukrainaan, minkä Washington jyrkästi kieltäytyi.

Yhdysvaltojen ja Naton strategiasta ei puuttunut merkitystä. Jotta voitaisiin rajoittaa riskiä konfliktin leviämisestä Ukrainan rajoilla, mutta ennen kaikkea helpottaa Ukrainan armeijan tukea ja koulutusta, päätettiin kevyiden ja silti erittäin tehokkaiden laitteiden, kuten Javelin-panssarintorjuntaohjusten tai -torjuntaohjuksien lisäksi. Stinger- ja Grom-lentokoneita, jotta Varsovan liittoon kuuluneet maat voivat siirtää raskaan kalustonsa, kuten T-72-panssarivaunut, BMP-1 ja 2-jalkaväen taisteluajoneuvot, 2S3 itseliikkuvat tykit tai ilmatorjuntajärjestelmät Aerial S-300, Buk ja Tor, laitteet, jotka ovat jo käytössä Ukrainan armeijoissa ja joita taistelijat voivat siksi helposti käsitellä. Lisäksi nämä maat saattoivat siirtää suuria ampumatarvikevarastoja tätä varustusta varten, varsinkin kun Yhdysvallat, mutta myös Saksa ja muut Naton jäsenet kompensoivat osittain nämä raskaan kaluston siirrot länsimaisten laitteiden, kuten panssarivaunujen, ammuksina. Leopard 2 tai Marder-jalkaväen taisteluajoneuvot.

CAESAR Ukraina e1655123372240 Puolustusuutiset | Saksa | sotilaalliset liitot
Modernien tykistöjärjestelmien, kuten Caesarin tai HiMARSin, saapuminen keväällä Ukrainan armeijoihin vaikutti merkittävästi voimatasapainon kehittymiseen kentällä.

Muutaman kuukauden sodan jälkeen, kun Naton sisällä oli niukasti tykistöjärjestelmiä entisestä Neuvostoliitosta, Washington antoi luvan lähettää tällä kertaa uusia länsimaisia ​​järjestelmiä, mutta rajoitettuina määrinä. Näin otettiin käyttöön ranskalaiset CAESAR, saksalainen Pzh2000, puolalainen Krab ja nykyään kuuluisat amerikkalaiset HIMARS-raketinheitinjärjestelmät, laitteet, joiden avulla ukrainalaiset pääsivät ylivoimaan tykistötaisteluissa Venäjän armeijoiden kanssa ja tuhosivat suuren osan heidän tykistötaisteluistaan. huoltolinjoja ja suorittaa siten useita onnistuneita vastahyökkäyksiä Luhanskin alueella ja Hersonin alueella. Huolimatta lännen toistuvista varauksista konfliktin alun jälkeen koskien raskaampien aseiden toimittamista Ukrainaan, näyttää kuitenkin siltä, ​​että tällä alueella on meneillään merkittävää kehitystä, kuten Washingtonin ilmoitus pitkän kantaman Patriotin tulevasta lähettämisestä osoittaa. ilmatorjunta- ja ballististen ohjusten akkuja, jota seurasi samanlainen ilmoitus Pariisista ja Roomasta yhtä tehokkaista SAMP/T Mamba -järjestelmistä sekä enemmän kuuluvia kaikuja mahdollisista sopimuksista koskien raskaiden tankkien, kuten amerikkalaisen Abramsin, toimittamista , Leopard 2 Saksan tai jopa ranskan Leclerc.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Saksa | Sotilaalliset liitot

75 % tästä artikkelista on vielä lukematta,
Tilaa päästäksesi siihen!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 6,90 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit