Japanin parlamentti hyväksyi uuden kansallisen turvallisuusstrategian, jonka tavoitteena on saavuttaa 2 prosenttia BKT:sta vuonna 2027.

Kuten Ranskan sotilasohjelmointilaki, myös Japanin kansallinen turvallisuusstrategia kehystää maan puolustusponnisteluja usean vuoden viiden vuoden mittakaavassa. Ja mitä tulee LPM:ään, asiakirja kattaa samanaikaisesti budjetti-, kapasiteetti-, teknologiset ja jopa opilliset näkökohdat, jotka pannaan täytäntöön seuraavan viiden vuoden aikana. Perinteisesti tämä harjoitus, jota lisäksi voimakkaasti rajoittaa Japanin perustuslaki ja erityisesti sen 5 artikla, joka rajoittaa Japanin itsepuolustusjoukkojen oikeuksia ja kieltää kaiken muun kuin puolustavan toiminnan, ei ole herättänyt katkeria keskusteluja parlamentissa. , Shinzo Aben johdolla myönnettiin tiettyjä poikkeamia perinteiselle japanilaiselle puolustusasennolle, kuten kahden Izumo-luokan helikopteritukihävittäjän muuttaminen F-9B-hävittäjillä aseistetuiksi lentotukialuksiksi, mikä oli ensimmäinen tapaus Japanin laivastolle vuodesta lähtien. antautuminen 35. syyskuuta 2.

Uudesta kansallisesta turvallisuusstrategiasta eli SNS:stä, joka kattaa vuodet 2023–2027, on keskusteltu paljon enemmän Japanin poliittisen luokan ja erityisesti parlamentaarikkojen keskuudessa. Vastaus pääministeri Fumio Kishidan vuosi sitten valituksi tullessaan osoittamaan kunnianhimoon, tämä merkitsee monilta osin Japanin puolustuksen kykyä ja opillista vallankumousta. Siten se tarjoaa Japanin joukkoille huomattavasti lisättyjä resursseja, joiden kokonaisbudjetti viiden vuoden aikana on 5 43.000 miljardia jeniä eli 315 miljardia euroa, ja keskimääräiset vuotuiset menot ovat 63 miljardia euroa vuodessa. Mutta kuten Ranskan armeijoiden budjetin tapauksessa nykyisen LPM:n aikana, tämä lisäys ei ole välitön, vaan kasvaa koko ajanjakson ajan, jotta vuonna 2027 saavutetaan 2 % vuotuinen puolustusponnistelu maan ponnisteluista. BKT eli 100 miljardia euroa vuodessa, mikä nostaa Tokion maailman palkintokorokkeelle Yhdysvaltojen (853 miljardia dollaria vuonna 2023), Kiinan (245 miljardia dollaria vuonna 2023) ja Venäjän (125 miljardia dollaria vuonna 2023) jälkeen.

JS Izumo News Defense | Sotilasliitot | Hävittäjäkoneet
Kaksi Izumo-luokan helikopteritukialustaa muutetaan kevyiksi lentotukialuksiksi, jotka pystyvät ohjaamaan F-35B Lighting II -taistelulentokoneita pystysuoralla tai lyhyellä nousulla ja laskulla.

Opin näkökulmasta SNS 2023-2027 on tällä alueella syvässä murroksessa Tokion perinteisen asenteen kanssa. Ensinnäkin siinä annetaan ensimmäistä kertaa Japanin itsepuolustusjoukoille (FADN) valtuudet omistaa ja käyttää valmiuksia, jotka voivat iskeä mahdollisen hyökkääjän alueelle, ja sen ilmoitettu mutta kiistanalainen tavoite on lisätä taistelun varoittavaa luonnetta. FADN. Perustuslain artiklan 9 kehyksen kunnioittamiseksi tämän vastausiskukapasiteetin käyttö on tiukasti rajattu tekstissä, sillä itsepuolustusjoukot voivat vastata vain sotilaallisia kohteita vastaan, jotka iskevät tai aikovat iskeä Japanin alueelle. , ja tämä on tiukasti oikeassa suhteessa uhan todellisuuteen sekä operatiivisiin tarpeisiin. Lisäksi turvautuminen ennaltaehkäisevien lakkojen periaatteeseen, kuten esimerkiksi Etelä-Koreassa 3 Axes -doktriinin kanssa, on ehdottomasti kielletty.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit