Presidentti RT Erdogan vastustaa jälleen kerran Ruotsin ja Suomen NATO-jäsenyyttä

Ilman suurta yllätystä, Turkin presidentti RT Erdogan ilmoitti viime perjantaina vastustavansa Ruotsin ja Suomen liittymistä Natoonhuolimatta Tukholman ja Helsingin viimeaikaisista pyrkimyksistä vastata Turkin viranomaisten vaatimuksiin. Kuten aiemminkin, valtionpäämies perustelee päätöstään, joka osoittautuu esteeksi kahden Skandinavian maan liittymiselle Atlantin liittoon, koska se vaatii yksimielisiä ääniä, maiden noudattamalla turvapaikka-asioissa politiikalla. , ja erityisesti mitä tulee Turkin työväenpuolueen tiettyihin jäseniin tai Ankaran sellaisiksi nimeämiin jäseniin, mutta myös saarnaajien Fethullah Gülenin, presidentti Erdoganin vastustajan, tukemiseen, jota Turkin viranomaiset syyttävät epäonnistuneen vallankaappauksen takana. Turkin presidentin kannalta olisi kysymys siitä, että vältytään toistamasta samaa virhettä kuin silloin, kun Kreikka liittyi Atlantin liittoutumaan, mikä vaarantaisi sen kohdan, että maat liittyivät Natoon yhdessä 2016. helmikuuta 18 ja että Turkilla ei silloin ollut oikeus vastustaa Ateenan jäsenyyttä.

Presidentti Erdoganin perjantaina antamaan ilmoitukseen ei ole toistaiseksi saatu virallista reaktiota, ei Valkoisesta talosta eikä muista Euroopan pääkaupungeista. Ruotsin korkein oikeus kuitenkin hylkäsi eilen Ankaran pyyntö toimittaja Bulent Kenesin luovuttamiseksi, entinen oppositiolehti Zaman daily päätoimittaja, maanpaossa Tukholmassa useita vuosia. Ruotsin viranomaisten esittämä argumentti Ruotsin oikeusjärjestelmän riippumattomuudesta, joka on todennäköisesti presidentti Erdoganille hämärä käsite, ei selvästikään vakuuttanut Turkin viranomaisia, jotka vastustivat voimakkaasti. Ei ole kuitenkaan epäilystäkään siitä, että Ruotsin viranomaiset olisivat odottaneet tällaista lopputulosta, sillä Ankaran esittämä luovutuspyyntö oli Ruotsin lakien vastainen, ja oli erittäin epätodennäköistä, että Ruotsin korkeimman oikeuden tuomarit voisivat hyväksyä sen.

Bulent Kenes e1671449112398 Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot | Hävittäjälentokoneita
Ruotsin korkein oikeus on hylännyt oppositiotoimittajan Bulent Kenesin luovutuspyynnön.

Bulent Kenesin tapaus paljastaa kuitenkin todelliset turkkilaiset tavoitteet. Vaikka Ankara oli alun perin ilmoittanut aikovansa saada useita kymmeniä "terroristeja" Tukholmasta ja Helsingistä, Turkin viranomaiset ovat itse asiassa aloittaneet vain yhden virallisen menettelyn nimeltä, joka koskee toimittajaa, tietäen, että todennäköisimmin onnistumisen mahdollisuudet olivat pienet. Toisin sanoen presidentti Erdoganin esittämillä argumenteilla, jotka koskivat kahden Skandinavian maan Natoon liittymisen kieltämistä, oli alusta alkaen hyvin vähän olennaista, ja ne olivat siksi vain houkutuksia, joiden tarkoituksena oli peittää todelliset tavoitteet. Ankara, erityisesti koskien amerikkalaisten ja eurooppalaisten pakotteiden poistamista tietyt puolustusteknologiat, joiden avulla maa voi jatkaa kunnianhimoisia sotilasvarusteohjelmiaan, mutta myös hyväntahtoisen lännen puolueettomuuden saavuttamiseksi Erdoganin Syyriassa, Irakissa ja Kaukasiassasekä tosiasiallinen puolueettomuus Ateenan kanssa vallitseviin jännitteisiin nähden.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit