Mitkä ovat vientimahdollisuudet Rafale vuodelle 2023?

Vuodesta 284 lähtien 2015 maahan vientiin tilattu 7 lentokoneella, taistelukone Rafale, jota on kritisoitu pitkään jopa valtion korkeimmalla tasolla, pidetään nyt Dassault Aviationin valtavana menestyksenä. Se flirttailee Mirage 2000:n ja sen 286 lentokoneen vientimenestyksen kanssa, jotka on viety 8 maahan. Jos tilaukset ovat kahden viime vuoden aikana tehneet Egypti (30 lentokonetta), Kreikka (24 lentokonetta, joista 12 on korvattu käytettyinä), Kroatia (12 käytettyä lentokonetta korvattu), Indonesia (42 lentokonetta) ja ennen kaikkea Yhdistyneet arabiemiirikunnat 80 koneella ennätyksellisen 13,5 miljardin euron sopimuksella ovat varmistaneet Merignacin tuotantoketjun kestävyyden ja aktiivisuuden vuoteen 2030 saakka, varsinkin kun Ranskan ilmavoimat odottavat osuuttaan 81 uutta Rafale saman ajanjakson aikana.

Joukkue kuitenkin Rafale, joka kokoaa yhteen noin Dassault Aviation 500 -yritystä, mukaan lukien moottorivalmistaja Safran, elektroniikkavalmistaja Thales ja ohjusvalmistaja MBDA, ei ole vielä tehnyt vientisopimuksia, ja vuonna 2023 osa näistä näkymistä saattaa muuttua uudeksi asiakkaaksi ja ranskalaisen lentokoneen tuleva operaattori. Itse asiassa Intiasta Serbiaan, Egyptistä Kolumbiaan, Irakista ja Saudi-Arabiasta lukuisat keskustelut ja kilpailut, jotka ovat enemmän tai vähemmän lähellä onnistumista, koskevat ranskalaisen lentokoneen hankintaa, ja on erittäin todennäköistä, että lopullinen välimiesmenettely ja allekirjoitus. sopimus toteutuu vuoden 2023 aikana. Tässä artikkelissa tarkastelemme näitä erilaisia ​​tulevaisuudennäkymiä ja niiden mahdollisuuksia menestyä Rafale tulevan vuoden aikana.

1: Intia: 26 Rafale M ja 36/57/114 Rafale B / C

Vaikka viimeinen 36 Rafale Intian ilmavoimille vuonna 3 tilattu F2016R toimitettiin muutama päivä sitten, Dassault-kone on mukana maassa kahdessa suuressa kilpailussa, joilla on erittäin todelliset mahdollisuudet menestyä lyhyellä aikavälillä. Ensinnäkin laitteen sulautettu versio Rafale M on nyt selvä suosikki kilpailussa, jossa se kohtaa Boeing F/A-18 E/F Super Hornetin uuden intialaisen lentotukialuksen INS Vikrantin varustamiseksi, kun taas Intian merivoimat ovat ilmoittaneet erittäin virallisesti, että le Rafale oli osoittanut olevansa "sopeutunut paremmin tarpeisiin" intensiivisen testikampanjan lopussa Goassa. Alun perin tavoitteena oli 57 lentokoneen tilaus, mutta Intian vaatimus alennettiin 26 hävittäjään, joiden tarkoituksena oli varmistaa siirtyminen kaksimoottorisen kansipohjaisen hävittäjän eli TEDBF:n käyttöönottamiseksi. Uusi lentokonehävittäjä on DRDO:n suunnittelema. , ja jonka pitäisi tulla palvelukseen ensi vuosikymmenen alussa, jos kaikki menee hyvin.

DA Rafale IAF:n puolustusanalyysi | Saudi-Arabia | Hävittäjälentokoneita
Kaksi laivuetta Rafale IAF suorittaa monenlaisia ​​tehtäviä, myös pelotteen alalla

Intian laivaston tarpeiden lisäksi Rafale on myös mukana MMCA 2 -kilpailussa 114 keskikokoisen hävittäjän paikallisesta valmistuksesta. Kilpailu käynnistettiin sen jälkeen, kun MMRCA-ohjelmaa koskevat teolliset neuvottelut epäonnistuivat. Rafale pakottaa itsesi. Vaikka IAF käyttää jo 36 lentokonetta Rafale Dassault-hävittäjä on mukautettu sen omiin tarpeisiin ja sillä on huoltoinfrastruktuuri, joka pystyy tukemaan yli sataa tämän tyyppistä lentokonetta, joten Dassault-hävittäjää pidetään säännöllisesti tämän kilpailun suosikina, mikä kohtaa sen Typhoon, Gripen ja F-16:n versio nimeltä F-21. Toistaiseksi tämän kilpailun tarkka laajuus on edelleen epäselvä, koska kyse olisi tilauksen vähentämisestä 57 laitteeseen, mikä on alle 100 laitteen kynnyksen, jonka Dassault katsoo sallivan paikallisen laskun. Kuitenkin, vaikka kilpailu olisi paeta Rafale, onko se peruutettu tai määritetty toiselle laitteelle, uusi tilaus Rafale IAF:n B/C pysyisi ajan tasalla, kun taas Pariisin ja New Delhin välillä on käyty tästä aiheesta osavaltioiden välisiä keskusteluja vuodesta 2020 lähtien.

2: Serbia: 12 Rafale B / C


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Saudi-Arabia | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit