Ovatko "kevyt" hävittäjät kadonneet?

Se on nyt virallista, Rafale Kolumbian viranomaiset haluavat korvata hävittäjälaivastonsa, joka on tällä hetkellä aseistautunut israelilaisilla Kfir-hävittäjillä. Vaikka kyseessä ei ole varsinaisesti tilaus 16 uudesta lentokoneesta, Kolumbia käy nyt yksinoikeudellisia neuvotteluja Dassault Aviationin ja Ranskan viranomaisten kanssa antaakseen asialle asiasisällön sen jälkeen kun on julkisesti arvioinut, että Rafale oli "maan paras vaihtoehto hinnan, tehokkuuden ja käytettävyyden suhteen", samalla kun se oli 30 % halvempi käyttää kuin tällä hetkellä käytössä oleva Kfir. Tämän todennäköisen menestyksen myötä Rafale ylittäisi Mirage 2000:een vietyjen lentokoneiden määrän 300 koneella verrattuna 286:een kahdeksassa maassa jokaista lentokonetta kohden. Tämä nouseva menestys on kuitenkin mielenkiintoinen teollisten, teknologisten tai jopa poliittisten näkökohtien lisäksi, koska se mahdollistaa Dassaultin jalansijan Etelä-Amerikassa. Todellakin, ranskalaiset lentokoneet asettuivat jälleen kerran länsimarkkinoiden kahta "kevyt" yksimoottorista hävittäjään, ruotsalaista JAS-8 Gripen E/F:ää ja amerikkalaista F-39 Block 16/70+ Viperiä vastaan.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Rafale voittaa nämä kaksi lentokonetta, vaikka ne ovat edullisempia ostaa ja siksi oletettavasti houkuttelevampia keskikokoisille ilmavoimille, kuten Kolumbian tapauksessa. Vuonna 2021 Kroatian viranomaiset pitivät itse asiassa parempana Rafale F3R näihin kahteen lentokoneeseen huolimatta käytettyihin ranskalaisiin lentokoneisiin perustuvasta tarjouksesta Lockheed-Martinin F-16V:tä ja ruotsalaista Gripen C/D:tä vastaan, Saab halusi esitellä tämän vähemmän edistyneen mutta myös halvemman version voittaakseen hinta-argumentin. . Samalla alueella Intian ilmavoimat lobbasivat muuttaakseen MMCA 2 -sopimusta, joka alun perin koski yksimoottorisia hävittäjiä MiG-21 Bisonin korvaamiseksi, jotta se avattaisiin niin sanotuille "keskikokoisille" hävittäjille. kuin THE Rafale vaan myös Typhoon, jolloin jopa raskaat hävittäjät, kuten F-15 ja Su-35, voivat osallistua. Ja tämä kilpailu, joka piti tiivistää vastakohtana Gripenin ja F-21:n, F-16V:n, joka on nimetty uudelleen olemassa olevan teollisen sopimuksen kysymyksistä, välillä kohtaa nyt hyvin erilaisia ​​lentokoneita suorituskyvyn mutta myös hinnan suhteen. .

Gripen E ampui ensimmäisen ohjuksen Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Ominaisuuksistaan ​​huolimatta ruotsalainen Gripen E ei pysty vakiinnuttamaan itseään F-16:n luonnollisena seuraajana

Tässä yhteydessä voimme pohtia, oliko F-16:n, Mig-21:n tai Mirage-perheen kaltainen kevythävittäjä, jonka tarkoituksena oli nimenomaan tuottaa tehokkaita mutta taloudellisia taistelulentokoneita, jolloin suurin osa ilmavoimista pystyi varustautumaan. riittävän määrän, ei odoteta katoavan uuden sukupolven raskaampien, kalliimpien mutta myös tehokkaampien ja turvallisempien lentokoneiden hyväksi ja tarjoaa huomattavasti paremmat toiminnalliset valmiudet, kuten Rafale Ranskan kieli?


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit