Modernisoiko Venäjä Iranin jälkeen myös Pohjois-Korean armeijat?

- Mainonta -

Panmunjeomin tulitauon allekirjoituksesta 27. heinäkuuta 1953 lähtien Korean niemimaa on pysynyt yhtenä planeetan voimakkaimmista jännityskohteista. Pjongjangin ydinase, joka alkoi ensimmäisestä onnistuneesta Pohjois-Korean ydinaseen kokeesta 9. lokakuuta 2006 ja sitten ensimmäisestä vetypommista tammikuussa 2016, muutti huomattavasti tämän jäätyneen mutta keskeneräisen konfliktin asemaa virallisen aselevon puuttuessa. . Kuitenkin, jos Pohjois-Korean armeijat yhdistävät huomattavat joukot: lähes 1,3 miljoonaa miestä lipun alla, 600.000 4000 reserviläistä, yli 2500 8000 panssarivaunua, 500 3000 panssaroitua ajoneuvoa, 60 70 tykistöjärjestelmää tai 3 taistelulentokonetta sekä ballistinen ja risteilyohjus. Arviolta yli XNUMX vektoria, se koostuu lähes yksinomaan vanhentuneista laitteista, jotka ovat peräisin XNUMX- tai XNUMX-luvulta ja joita on huonosti nykyaikaistettu, koska maassa on sovellettu yli XNUMX vuosikymmentä kansainvälisten pakotteiden, mukaan lukien Pekingin ja Moskovan, vuoksi.

Viime viikkoina kuitenkin useat raportit, jotka ovat varmasti vaikeasti todennettavissa itsenäisesti mutta uskottavia, kertovat Pjongjangin mahdollisesta toimittamisesta Moskovaan ammuksia ja sotilasvarusteita tukeakseen sotilaallisia toimia Ukrainassa. Tämä olisi pohjimmiltaan tykistöammuksia, kuten 122 ja 152 mm:n ammuksia, sekä 122 mm:n raketteja Grad-järjestelmille ja 220 mm:n raketteja Ouragan-järjestelmille, joita molemmat käyttävät kantoraketeissa. Ammusten kulutus on todellakin suuri ongelma kahdelle vastakkaiselle osapuolelle tässä konfliktissa, sillä ukrainalaisilla on esimerkiksi kuukausittainen 155 mm:n ammusten kulutus lähes 40.000 32.000 kappaletta, jolloin koko tämäntyyppisten ammusten tuotanto Euroopassa ei ylitä 1 5 kappaletta. Jos Venäjän sotaa edeltävät varastot olisivat tällä alueella huomattavat, venäläisten tykistöjen ampumatarvikkeiden kulutus ylittäisi tarkkailijoiden mukaan ukrainalaisten kulutuksen suhteessa 1:10 tai jopa XNUMX:XNUMX, erityisesti kompensoimaan venäläisen tykistön tarkkuuden puute, joten taaskaan Venäjän teollisuuden tuotantokapasiteetit eivät riitä kompensoimaan joukkojen operatiivista kulutusta.

Pohjois-Korean M1985 puolustusanalyysi | Ydinaseet | Tykistö
Pohjois-Korean armeijat toteuttavat suuren määrän LRM M1985/1991 -tuotteita, paikallisia tuotantoja venäläisten Grad-järjestelmien kiinalaisista kopioista.

Jos Moskova etsi konfliktin alusta lähtien, kuten Ukraina, kansainvälisiä kumppaneita, jotka pystyvät siirtämään varusteita ja ammuksia, venäläisten neuvottelijoiden ponnistelut ovat useimmiten olleet steriiliä, ja vain kolme maata on itse asiassa vastannut myönteisesti Kremlin toistuviin pyyntöihin: Valko-Venäjä, Iran ja Pohjois-Korea. Minskille kyse oli ennen kaikkea Venäjän suojelun säilyttämisestä, joka on presidentti Lukašenkon hallinnon ainoa takaaja. Teheranille Venäjän sotaponnistelujen jatkuva tuki on totta, että tuhansien Shahed-ammusten droneiden ja, näyttää siltä, ​​että pian ballististen ohjusten toimittaminen, on liittynyt kriittisiin sopimuksiin Iranin asevoimien nykyaikaistamisesta pakotteiden alaisena. useiden vuosikymmenien ajan, ja kuten Pohjois-Korean armeijat, hyvin pitkälti vanhentuneita lukuun ottamatta tiettyjä kapasiteettia, kuten ohjuksia. Niinpä useat lähentyvät lähteet viittaavat siihen 24 Su-35ES:tä, jotka rakennettiin alun perin Egyptille, mutta joiden toimitus on peruutettu, voitaisiin pian toimittaa Teheraniin Iranilaiset lentäjät ja huoltoteknikot ovat jo koulutettuja Venäjällä. Samoin se olisi kysymys Iran modernisoi laivastonsa ostamalla venäläisiä laivoja, molemmissa tapauksissa Lähi-idän teatterin voimatasapainon merkittävä uudelleenmäärittely.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 analysoi puolustusta | Ydinaseet | Tykistö

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit