Kiinaa vastaan ​​Taiwan muuttaa armeijansa kokoa nostamalla asevelvollisuuden vuoteen

On houkuttelevaa verrata tilannetta Ukrainassa ennen Venäjän "erityissotilasoperaation" käynnistämistä 24. helmikuuta ja nykyistä tilannetta Taiwanissa, joka elää yhä kiristyvän sotilaallisen väliintulon uhan alaisena. Itse asiassa molemmissa tapauksissa nämä demokraattiset maat kohtaavat autoritaarisia hallintoja, joilla on huomattavia sotilaallisia keinoja, kun taas vakaan liittoumasopimuksen puuttuessa ja lännen tietynlaisen tyytyväisyyden vuoksi Pekingiin nähden ja Moskova taloudellisten etujen taustalla kamppailevat armeijansa nykyaikaistamiseksi. Hyvin harvoilla länsimailla Yhdysvaltojen ulkopuolella on tai on ollut tahtoa haastaa Kiina tai Venäjä myymällä asejärjestelmiä Ukrainalle tai Taiwanille, mikä on vaarassa laukaista Pekingin ja Moskovan vihan ja tärkeät taloudelliset pakkokeinot. Itse asiassa, mitä tulee Ukrainan armeijoihin helmikuun 24. päivänä, Taiwanin armeijat näyttävät olevan riittämättömästi valmistautuneita ja ennen kaikkea alivarusteltuja kohdatakseen uhan, sillä suurin osa vanhan sukupolven varusteista on usein vanhentuneita nykyaikaisella taistelukentällä.

Vastatakseen tähän haasteeseen sekä Kiova että Taipei kehittivät kansallisen puolustusteollisuuden, joista ensimmäinen perustui Neuvostoliiton puolustusteollisuuden saavutuksiin, toinen kukoistavaan talouteen ja merkittävään teknologiseen potentiaaliin. Molemmat ovat kyenneet kehittämään korkean suorituskyvyn laitteita, joista osa perustuu vanhoihin alustoihin, kuten ukrainalaiseen T-64M-tankkiin ja sen taiwanilaiseen vastineeseen M60A3 TTS, sekä täysin uusia järjestelmiä, kuten ukrainalainen Neptune-ohjus tai taiwanilainen AIDC F- CK-1 Ching-Kuo hävittäjä. Molemmat ovat kuitenkin riippuvaisia ​​tänään ja eilen, pääasiassa länsimaisten sotilasvaltojen hyvästä tahdosta varustaa ne nykyaikaisilla laitteilla, jotka pystyvät tehokkaasti hillitsemään tai jopa torjumaan uhkaa. Mutta on yksi alue, jolla Taiwanin armeijat ovat paljon jäljessä nykyisistä ukrainalaisista kollegoistaan: työvoiman ja toimintavalmiuden alalla.

ukrainan sotilaat Uutiset Puolustus | Tykistö | amfibinen hyökkäys
Vuodesta 2015 lähtien ukrainalaiset varusmiehet olivat pääosin kulkeneet Donbassin etulinjan läpi venäläisiä separatisteja vastaan.

Donbassissa vuosina 2014 ja 2015 Venäjän linjayksiköitä vastaan ​​havaittujen takaiskujen jälkeen Kiova ottikin käyttöön erittäin tehokkaan strategian kehittääkseen nopeasti sekä tehokkaan että kokeneen mobilisointikapasiteetin tiukan asevelvollisuuden avulla 12–18 kuukauden ajalta ja muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen kullekin etulinjassa olevalle varusmiehelle piilevässä sodassa, jota ukrainalaiset ja venäläiset olivat käyneet siitä lähtien Donbassissa. Lisäksi Ukrainan sotilaalliset ja poliittiset viranomaiset kehittivät lukuisia alueellisia prikaateja, jotka koostuivat entisistä reserviläisistä ja vapaaehtoisista ja jotka pystyttiin mobilisoimaan nopeasti hyökkäyksen sattuessa erityisesti suurten kaupunkikeskusten puolustuksen vahvistamiseksi. Itse asiassa Venäjän hyökkäyksen alusta Kiova pystyi nopeasti mobilisoimaan suuren määrän taistelijoita, joista osa oli tehokkaan koulutuksen ja jopa todellisen taistelukokemuksen omaavia, rakenteisiin, jotka ovat lähellä läntisten armeijoiden rakenteita, joissa oli suuri joukko kokeneita ei-toivottuja joukkoja. virkamiehet ja upseerit. Tietysti suurimmalla osalla näistä hätäisesti muodostetuista yksiköistä oli vain heikko, usein vanhentunut aseistus konfliktin alussa, mikä teki niistä kyvyttömiä suorittamaan minkäänlaisia ​​hyökkäysoperaatioita tai liikkeitä. Kuitenkin varmistamalla kaupunkikeskusten puolustuksen kovettuminen ja vapauttamalla tästä tehtävästä paremmin varustetut Ukrainan armeijan linjayksiköt, nämä yksiköt auttoivat tehokkaasti pysäyttämään Venäjän etenemisen Kiovaa, Hersonia tai Mykolajevia vastaan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Tykistö | Amfibiohyökkäys

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit