Puola tilaa Ranskalta kaksi sotilaallista havaintosatelliittia

Pariisin ja Varsovan suhteet olivat monien vuosien ajan vaikeita, etten sanoisi tuskallisia, sillä mailla oli merkittäviä valituksia toisiaan vastaan. Jälkeen Puola olisi halunnut amerikkalaisen F-16 C/D:n Mirage 2000-5:n sijaan Ranska ehdotti vuonna 2008 Dassault Aviationin erittäin aggressiivisesta tarjouksesta huolimatta, joka johti ranskalaisen lentokoneen kokoonpanolinjan sulkemiseen. Varsovan 50 Caracal-hyötyhelikopterin tilauksen näyttävä peruuttaminen vuonna 2016Ranska tiivisti suhteitaan Puolaan huomattavasti erityisesti sen vuoksi, että maa on järjestelmällisesti suosinut presidentti Andrzej Dudan ja kansallismielisen Laki ja Oikeus -puolueen valtaantulon jälkeen, kun taas Varsova sai samaan aikaan merkittäviä eurooppalaisia ​​taloudellisia tukia. . Puolalaiset puolestaan ​​moittivat Ranskaa, mutta myös Saksaa, heidän kantojaan, joita pidettiin aivan liian sovitteellisina Venäjän suhteen, sekä Pariisin ja Berliinin kroonisesta aliarvioinnista Moskovan armeijoiden nykyaikaistamisen aiheuttamasta uhkasta, kun taas Ranska vuosien 2013 ja 2015 iskuista traumatisoitunut, keskitti huomionsa terrorismin uhkaan Lähi-idässä ja Afrikassa.

Itse asiassa pitkään Euroopassa kaikki oli vastakkain puolustuskysymyksissä, molemmissa maissa, joiden valtionpäämiehet eivät koskaan jättäneet ottamaan vastaan ​​toisiaan pienimmässäkään tilaisuudessa. Jos Venäjän provosoimaton aggressio Ukrainaa vastaan ​​antoi lopulta aihetta Puolan, mutta myös Baltian huoleen, kävi ajan mittaan selväksi Varsovalle, Tallinnalle, Riialle ja Vilnalle, että Ranskan ja sen Euroopassa ainutlaatuisen puolustusteollisuuden kanssa oli otettava huomioon tukea Ukrainaa sekä hillitä Venäjän uhkaa. Niinpä Liettua tilasi Tanskan ja Tšekin jälkeen ranskalaiselta Nexteriltä 18 CAESAR-asetta, jotka olivat erittäin tehokkaita myös Ukrainassa. Puola puolestaan ​​loisti massiivisella tuella Ukrainalle, joka on toimittanut useita satoja panssarivaunuja ja jalkaväen taisteluajoneuvoja sekä Krab-omaliikkuvia tykistöjärjestelmiä Ukrainan joukkoille sekä monia varaosia Kiovan Mig-29-koneisiin. Toisaalta mikään ei viittaa siihen, että Varsova voisi muuttaa asemaansa suhteessa Ranskan puolustusteollisuuteen, joka on säännöllisesti mustalla listalla Puolan asekilpailuissa.

H225M Caracal Military Alliances | Puolustusanalyysi | Venäjän ja Ukrainan konflikti
Puolan asevoimien 2016 H50M Caracal -helikopterin paikallista rakentamista koskevan sopimuksen peruuttaminen vuonna 225 vahingoitti syvästi Pariisin ja Varsovan välisiä suhteita.

Itse asiassa, Sebastien Lecornun eilen antama ilmoitusVarsovassa matkalla Kiovaan vierailevalla Ranskan puolustusvoimien ministerillä ja hänen puolalaisella kollegallaan Mariusz Błaszczakilla oli jotain yllättävää jopa parhaiten perehtyneille puolustusalan toimittajille. Itse asiassa nämä kaksi miestä ilmoittivat Varsovan tilauksen kahdesta uudesta sotilaallisesta havaintosatelliitista, jotka Airbus DS valmistaa ja jotka on varustettu 2 cm:n sähköoptisella tarkkuudella, sekä Puolassa sijaitsevan maaohjausaseman. 30 miljoonaa euroa. Tämä ei ole enempää eikä vähempää kuin ensimmäinen suuri puolalainen tilaus Ranskan puolustusteollisuudelle sen jälkeen, kun 575 Caracal-helikopteria allekirjoitettiin heinäkuussa 50, ja se peruttiin vuotta myöhemmin.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Puolustusanalyysi | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit