Top 5 tehokkain aseistus Ukrainassa

Venäjän hyökkäyksen alkamisesta 24. helmikuuta Ukrainasta on vastahakoisesti tullut suurin alusta kokeilulle venäläisten, ukrainalaisten ja länsimaisten asejärjestelmien kanssa 30 vuoden konfliktin jälkeen, piilevä ja epäsymmetrinen, mikä ei sallinut objektiivisia vertailevia analyyseja. Jotkut näistä järjestelmistä ovat osoittaneet tehokkuutensa jopa kuuluisiksi, myös suuren yleisön keskuudessa. Mutta mitkä ovat ne 5 asejärjestelmää, jotka ovat eronneet eniten tämän konfliktin alusta lähtien, siihen pisteeseen asti, että ne ovat muuttaneet tiettyjä käsitteitä, jotka ovat pitkään nousseet dogmien arvoon länsimaisissa ja maailmanlaajuisissa armeijoissa?

5 – Drone TB2 Bayraktar: Turkki

Medium Altitude Long Endurance eli MALE-drone on viimeisten 2 vuoden aikana tullut nykyaikaisen sotilastoiminnan keskeiseksi osaksi. Niiden alhainen nopeus, huono ohjattavuus ja varkain puute viittasivat kuitenkin siihen, että jos ne osoittautuisivat tehokkaiksi ja jopa valtaviksi niin sanottujen matala-intensiteettien konfliktien aikana huonosti ilmatorjuntajärjestelmillä varustettuja kapinallisia vastaan, ne olisivat aivan liian haavoittuvia käytettäväksi. korkean intensiteetin konfliktissa. Ja lukuisat tämäntyyppisten, amerikkalaisten, kiinalaisten tai turkkilaisten, droonien menetykset Libyan sisällissodan aikana mutta myös Syyriassa näyttivät todistavan hypoteesin. Turkkilaisen Baykar-yhtiön keihäänkärki, kevyt MALE TBXNUMX Bayraktar -droni oli kuitenkin useaan otteeseen ratkaisevassa roolissa tässä konfliktissa, olipa se sitten kiusaamalla konfliktin alkaessa Kiovaan suuntautuvaa venäläistä kolonnia kevyissä ammuksissa ja ohjauksessa. Ukrainan tykistö iskee, mutta myös risteilijän Moskva paikallistaminen ja huijaaminen, mikä mahdollisti Neptunuksen laivantorjuntaohjukset iskemään ja uppoamaan Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaivaan.

TB2 drone Saksa | Puolustusanalyysi | Strategiset aseet

Pohjimmiltaan varaukset MALE-droneiden haavoittuvuudesta kiistanalaisessa ympäristössä ovat myös vahvistuneet konfliktin aikana, ja Ukrainan TB2-laivasto on maksanut korkean hinnan vastakkainasetteluistaan ​​Venäjän ilmatorjuntapuolustuksen kanssa, kun se on otettu käyttöön. . paikallaan. Niin paljon, että nyt turkkilaista dronea ei melkein enää käytetä taistelulinjan lähellä tai hyökkäysoperaatioissa, vaan ukrainalaiset pitävät parempana kevyempiä, halvempia ja vaikeammin otettavia droneja tiedustelutehtävissä ja tykistöohjauksessa. On kuitenkin kiistatonta, että TB2:lla oli ratkaiseva rooli tämän sodan ensimmäisinä kuukausina, vaikka se on sittemmin osoittanut rajansa. Se on vakuuttanut myös kansainvälisellä näyttämöllä, sillä peräti 27 maata on hankkinut tai tilannut turkkilaisen järjestelmän Baykarin mukaan.

4- Gepard-ilmatorjuntatykki: Saksa

60-luvun lopulla Bundeswehr sitoutui varustautumaan itseliikkuvalla ilmatorjunta-aseella vahvistaakseen panssaroitujen ja mekanisoitujen yksikköjensä tiivistä suojaa Neuvostoliiton hävittäjiä ja helikoptereita vastaan. Näin syntyi Flakpanzer Gepard, joka perustuu tankin runkoon Leopard torni, joka on varustettu kahdella 35 mm:n Oerlikon-tykillä, joiden tulinopeus on S-kaistan pulssidoppler-tutka, Ku-kaistainen tulenhallintatutka sekä sähkö-optinen tähtäysjärjestelmä, jotka antavat sille laajemmat mahdollisuudet toimia ja havaita, myös hitaita tai pieniä kohteita vastaan ​​ja elektronisessa sodankäynnissä. Vuosien mittaan tarkkuusilma-ammusten massiivinen saapuminen, jonka ansiosta taistelukoneet pystyivät pudottamaan niitä korkealle tykistötuliverhon ulkopuolelle, mutta myös seisonta-ammuksia, toisin sanoen laukaisuja turvalliselta etäisyydeltä, johti armeijat luopua maa-ilma-tykistöihin perustuvista ilmatorjuntajärjestelmistä ja korvata ne ohjuksilla, jotka pystyvät saavuttamaan kohteita korkeammalla ja pidemmällä etäisyydellä. Ukrainan konfliktin alussa Gepardin kaltaiset ilmatorjuntajärjestelmät näyttivät kuuluvan menneisyyteen.

Gepard 1a2 yleiskatsaus Saksa | Puolustusanalyysi | Strategiset aseet

Siitä lähtien Gepardista on TB2:n tai Javelinin tapaan tullut yksi Ukrainan vastarinnan symboleista, vaikka Rheinmetall on toimittanut näistä järjestelmistä Kiovaan vain noin kolmekymmentä, ja Berliinillä on vaikeuksia tarjota liittolaiselleen sen kuoret. 35 mm tarvitaan, kun Sveitsi kieltäytyi luopumasta ammusvarastoistaan, jotta se ei osallistuisi tähän konfliktiin Venäjää vastaan. Itse asiassa Gepard on osoittautunut yhdeksi tehokkaimmista järjestelmistä venäläisten risteilyohjusten sieppaamiseen, mutta ennen kaikkea pitkän kantaman Geranium II -droneiden tuhoamiseen, jotka ovat ketään muuta kuin Iranista hankittuja Shahed 136 -itsemurhadroneita. Gepard ei ainoastaan ​​pysty havaitsemaan, jäljittämään ja tuhoamaan 3 km:n säteellä kulkevia geraniumeja, vaan se tarvitsee vain muutamia kymmeniä 35 mm:n kuoria tuhotakseen kohteensa, joten hinta on yhteensopiva kohteen hinnan kanssa, joka on arviolta 20.000 300.000 dollaria. kevyt ilmatorjuntaohjus ylittää XNUMX XNUMX dollaria. Pitkän matkan jäljittävien ammusten uhan kasvaessa (katso alla), on todennäköistä, että Gepardien menestys Ukrainassa suosii ilmatorjuntatykistöjen palaamista, ainakin ohjattujen energiajärjestelmien odotellessa.

3- CAESAR-tykki: Ranska


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Saksa | Puolustusanalyysi | Strategiset aseet

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

  1. […] drone Shahed 136 meta-defense.fr σηματοδότησε μια βαθιά αλλαγή στη χρήση αυτού του […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit