Yhdysvaltain armeijalla on ensimmäinen hypersonic-kapasiteetti vuoden 2023 lopulla

Venäläisen Kinzhal-yliääniohjuksen käyttöönotto vuonna 2018 vaikutti kylmältä suihkulta Atlantin yli, kun taas Pentagon oli tottunut asettumaan puolustusteknologian pyramidin huipulle 80-luvun lopusta lähtien. Venäjä, kylmän sodan tappion katsottu maa, jonka bruttokansantuote oli tuskin suurempi kuin Espanjan, ei vain varustautunut teknologialla, jota Yhdysvaltain armeijalla ei ollut, mutta jota heillä ei ollut osavaltiossa, suojella itseään. Washingtonin ja Pentagonin ylpeyden reaktio oli äkillisen hyökkäyksen mittakaavassa, sillä jo vuonna 2019 amerikkalaiset armeijat käynnistivät peräti kuusi yliääniohjusohjelmaa sen mukaan, olivatko ne rakettikäyttöisiä vai scramjet, ilmassa tai maa- tai merikontista laukaisussa, joka on tarkoitettu maa- tai merikohteisiin.

Vaikka viimeisten 25 vuoden aikana suurin osa amerikkalaisista puolustusohjelmista on ollut katkeraa epäonnistumista (Bradleyn, RAH-66 Comanche-helikopterin jne. vaihtaminen) ja ohjelmia, jotka ovat maksaneet kohtuuttoman suuria (F-35, merisukellusveneet jne.). ).wolf) ja teknologiset umpikujat (Zumwalt-hävittäjät, LCS-korvetit), jotka kaikki aiheuttivat suuria lisäkustannuksia ilman, että armeijat pystyivät tehokkaasti modernisoimaan niitä. Kesti tuskin yli viisi vuotta saada sisältöä useille näistä hypersonic-ohjelmista, kuten HAWC (Hypersonic). Air-Breathing Weapon Concept) ilmassa kulkeva hypersonic-ohjus, jonka DARPA on kehittänyt Yhdysvaltain ilmavoimille ja joka tallensi useita onnistuneita testejä vuonna 5, tai kuten ilmavoimien ja Lockheed-Martinin kehittämä AGM-2022A ARRW -ohjelma ilmasta laukaistavalle Rapidly Respons Weapon -aseelle. joka useiden epäonnistumisten jälkeen saapui joulukuussa 2022 ja suoritti täyden hypersonic-lentosarjan.

B52H AGM183A ARRW -puolustusanalyysi | Yliääniset aseet ja ohjukset | Tykistö
Yhdysvaltain ilmavoimat testasivat onnistuneesti AGM-183A ARRW -ohjuksen joulukuun 2022 alussa.

Mitä tulee Yhdysvaltain armeijan ja Yhdysvaltain laivaston yhdessä kehittämään Long-Range Hypersonic Weapon -ohjelmaan, se kirjasi myös kesäkuussa 2022 menestyksen testien aikana ja on vielä suoritettava kaksi koelentoa vuonna 2023 ennen kuin vuoden loppuun mennessä varustetaan ensimmäinen Yhdysvaltain armeijan yksikkö. Tämä järjestelmä, joka koostuu Yhdysvaltain laivaston kehittämästä hypersonic-rakettimoottorityyppisestä potkurista ja Yhdysvaltain armeijan kehittämästä hypersonic-purjelentokoneesta, on toistaiseksi läpäissyt erilliset testit kahdelle osalleen, ja sen on nyt osoitettava kykynsä kehittyä tehokkaasti ja hallitusti kokonaisuudessaan ennen liittymistä sen ensimmäiseen operatiiviseen käyttöön. Se toteutetaan tietyistä maakonteista sekä erikoiskokoisilla pystysuoralla laukaisujärjestelmillä tai konteilla amerikkalaisaluksilla, sillä Zumwalt-luokan hävittäjät ovat ensimmäiset rakennukset, jotka on varustettu tämäntyyppisillä ammuksilla. Vuonna 2024.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 analysoi puolustusta | Yliääniset aseet ja ohjukset | Tykistö

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit