Ilmoitus ranskalaisten AMX-10RC:iden toimittamisesta Ukrainaan aiheuttaa suurta sekasortoa Euroopassa

- Mainonta -

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ilmoitti tunnin mittaisen tapaamisen jälkeen ukrainalaisen kollegansa Volodymyr Zelenskyn kanssa Ranskan tulevasta Bastion-joukkojen AMX-10RC-kevyiden panssarivaunujen ja panssaroitujen kuljetusajoneuvojen toimituksesta Kiovassa Ukrainan sodan tueksi. ponnisteluilla Venäjän hyökkäystä vastaan, voi hyvinkin olla paljon suurempia seurauksia kuin Ranskan itse toimittamilla panssaroiduilla ajoneuvoilla. Tämän ilmoituksen jälkeen sosiaaliset verkostot mutta myös eurooppalainen media, ovat myllerryksessä, ja kaksi kiistaa on ilmeisesti kiinnittänyt eurooppalaisten kiinnostuksen tähän aiheeseen, samoin kuin erikois- ja yleislehdistön artikkelit.

Ensimmäinen polemiikasta on suhteellisen steriiliä, eikä se kiinnosta vain hyvin rajoitettuja panssariasiantuntijoiden piirejä. Itse asiassa, koska sen massa on vain 20 tonnia taistelussa, suhteellisen ohut panssari, joka suojaa vain 25 mm:n kuoria vastaan, ja 6 × 6 -kokoonpano, keskustelut käyvät kiivaana, etenkin verkoissa. sosiaalinen, tietääkö AMX -10RC voidaan luokitella kevyeksi panssarivaunuksi, kuten Ranskan presidentti teki. Tosiasia on, panssarivaunu tai ei, panssaroitu ajoneuvo, jonka Ranska toimittaa Ukrainalle, on ensimmäinen länsimaissa rakennettu etulinjan panssaroitu ajoneuvo, jolla on hyökkäyskyky ja suuri tulivoima, joka toimitetaan Ukrainan armeijoille, kun taas tähän asti tykistöjärjestelmiä lukuun ottamatta Kiovan armeijoille toimitettiin vain länsimaisia ​​panssarivaunuja.

AMX10RC Fire Saksa | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi
Vaikka AMX10RC on kevyt, sillä on merkittävä tulivoima, joka pystyy tuhoamaan lähes kaikki Venäjän Ukrainassa käyttämät panssaroidut ajoneuvot.

Koska jos 10RC on todellakin kevyesti panssaroitu, sillä on kuitenkin merkittäviä hyökkäyskykyjä, erityisesti sen 105 mm:n matalapainepistoolin F2 BK Meka, jonka kaliiperi on 48, ansiosta, joka on suunniteltu erityisesti tämän massan panssaroitujen ajoneuvojen varustamiseen, samalla kun sillä on huomattava teho. varsinkin kun se käyttää OFL 105 F3 -nuolikuorta, joka pystyy lävistämään jopa 365 mm terästä 60°:n kulmassa. Näin varustettu panssaroitu ajoneuvo pystyy lävistämään lähes kaikki venäläiset panssaroidut ajoneuvot, myös etusektorilla, alle 1000 metrin etäisyydeltä. Toinen panssarivaunun etu on sen äärimmäinen liikkuvuus, jota käytetään usein ulkomaisissa operaatioissa ja jota Ranskan liittolaiset ihailivat erityisesti Persianlahden sodan aikana, kun 10er REC:n 1RC suoritti urotekoja legioonalaisten käsissä. Lopuksi, vaikka solut ovat kuluneet, ranskalaisia ​​kevyitä panssarivaunuja on modernisoitu säännöllisesti, ja niissä on nyt edistynyt monispektrinen vetroniikka, metsästäjä-tappajatyyppinen automatisoitu palonhallinta ja viestintävälineet, edistyneen taistelukentän komento ja digitalisointi. Toisin sanoen, tankkaapa tai ei, ukrainalaisten saamat AMX 10RC:t ovat arvokasta omaisuutta ukrainalaisten ratsastajien käsissä.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Saksa | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit