F-135-moottorin jälkeen myös F-35 vaihtaa tutkaa AN/APG-85:n kanssa

- Mainonta -

Synteettisellä tavalla on yleistä sanoa, että taistelulentokone ei ole mikään muu kuin solun, moottorin ja tutkan yhdistelmä. Ja aikansa merkitsivät laitteet, kuten F4 Phantom II, Mirage III, Mig-21, F-15, F-16 tai Su-27, kaikki kunnioittivat tätä määritelmää luottaen täydelliseen täydentävyyteen nämä 3 avainkomponenttia. Viidentoista vuoden ajan Lockheed-Martinin F-35 on myös esitelty sukupolvensa silmiinpistävimpänä lentokoneena, ja sellaisena sitä on koristanut kaikki hyveet. Näyttää kuitenkin siltä, ​​että Yhdysvaltain ilmavoimien johdolla kaksi näistä kolmesta avainkomponentista vaihdetaan tulevina vuosina Lockheed-Martinin lippulaivaan.

F-135-turbuihkukoneen, joka käyttää kolmea F-3-mallia, tavanomaisille ilmavoimille tarkoitetun A-version, pystysuoran tai lyhyen lentoonlähtö- ja laskukyvyn varustetun B-version korvaaminen lentotukialuksista käytettäväksi ja C-versio. katapulteilla varustetuista lentotukialuksista toimimista on harkinnut useiden vuosien ajan Yhdysvaltain ilmavoimat, joka myönsi vuonna 35 kehityshyvityksiä moottorinvalmistajille General Dynamicsille ja Pratt & Whitneylle miljardin dollarin sopimuksen uuden kolmivirtaisen turboruihkukoneen kehittämiseksi. hänen lentokoneensa. Itse asiassa F-2016 osoittautuu nykyään huonon kokoiseksi F-1:n käyttötarpeisiin, riittämätön työntövoima rajoittaa ilma-aluksen suorituskykyä, liiallinen kulutus heikentää hänen autonomiaansa tai jopa erityisen raskas huolto vähentää lentokoneiden käytettävyyttä. Lisäksi moottori on monimutkainen rakentaa ja erityisen kallis.

F35B italia Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
F-35:n yksimoottorinen kokoonpano oli version B määräämä lentoonlähtö ja lentokoneen lyhyt tai pystysuora lasku, mikä pakotti moottorinvalmistajan Pratt & Whitneyn kehittämään erittäin tehokkaan suihkuturbiinimoottorin, joka tukee F-30:n maksimipainoa lentoonlähdössä 35 tonnia.

Kaksi amerikkalaista moottorivalmistajaa ovat sitoutuneet vastaamaan näihin tarpeisiin kehittää uuden sukupolven suihkuturbiinimoottori, josta käytetään nimitystä Adaptive Engine Transition Program tai AETP. Toisin kuin F-135, joka käyttää turbopuhallintekniikkaa, AETP:t perustuvat kolmivirtausturboreettiseen malliin, mikä mahdollistaa pienemmän polttoaineenkulutuksen ja suuremman moottorin työntövoiman, samalla kun hypoteesin mukaan mekaanisten osien rajoituksia vähennetään ja huoltoa yksinkertaistetaan. Tällaisen moottorin kehittäminen vaatisi kuitenkin yhdysvaltalaisten moottorivalmistajien prototyypeissään tekemästä edistyksestä huolimatta erittäin raskaita useiden miljardien dollarien investointeja, kun taas olemassa olevien kennojen moottoreiden vaihtaminen tuottaisi yli 40 miljardin dollarin investoinnin. Tämä on syy siihen Pratt&Whitney on samanaikaisesti kehittänyt "parannetun" version F-135:stään, joka tarjoaa selvästi vähemmän suorituskykyä kuin AETP, mutta parempi kuin nykyinen F-135 alempi yläraja. Asiaa koskeva lopullinen välimiesmenettely on pian tehtävä Yhdysvaltain ilmavoimien toimesta, jotka yli 1700 XNUMX lentokoneen laivastolla toimivat ainoana päätöksentekijänä tällä alueella.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 analysoi puolustusta | Hävittäjälentokone | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit