AUKUS: Amerikkalaisten sukellusveneiden myynti Australiaan voi olla nollasummapeli Yhdysvaltain kongressin mukaan

Attack-luokan sukellusveneohjelman peruuttamisen seurauksena Ranskan kanssa syntyneen diplomaattisen kriisin lisäksi ohjelma, jonka tarkoituksena oli varustaa Australian kuninkaallinen laivasto amerikkalais-brittiläisen rakentamisen ydinkäyttöisillä sukellusveneillä AUKUS-allianssin puitteissa, voi hyvinkin toteutua. olla nollasummapeli. Se on joka tapauksessa kahden amerikkalaisen senaattorin antama varoitus, Rhode Islandin demokraattinen senaattori Jack Reed ja Oklahoman republikaanisenaattori James Inhofe kirjeessä 21. joulukuuta Valkoiselle talolle. " Uskomme, että nykyiset olosuhteet edellyttävät tosiasioiden järkevää arviointia, jotta Yhdysvaltojen sukellusveneiden teollisuuspohjaa ei rasittaisi murtumispisteeseen.".

Kirjeessään kaksi amerikkalaista senaattoria täsmentävät, että Virginia-luokan ydinkäyttöisten hyökkäyssukellusveneiden keskimääräinen tuotanto viimeisen 5 vuoden aikana on ollut vain 1,2 alusta vuodessa, ja varoittavat johtoa kaikesta kunnianhimosta syrjäyttää sukellusveneitä, jotka on tarkoitettu Yhdysvaltain laivasto liittolaiselleen ennen kuin Yhdysvaltain laivaston erityistarpeet on täytetty, mikä ei tarjoaisi operatiivista etua Yhdysvaltain joukkoille tai edes liittolaisille, etenkään Tyynellämerellä Kiinaa vastaan. Vaikka James Inhofe, tämän kirjeen kirjoitushetkellä erittäin vaikutusvaltaisen senaatin asevoimien komitean jäsen, jäi eläkkeelle senaatin osan uusimisen yhteydessä, senaattori Jack Reed pysyi tämän komitean puheenjohtajana uudessa lainsäätäjässä. Kahden senaattorin ilmaisema huoli tulee siitä, että Aukus-allianssin luomisen yhteydessä ilmoitettu 18 kuukauden tutkimusjakso, jonka tarkoituksena on juuri tutkia ratkaisuja, joiden avulla RAN voi hankkia sukellusveneiden ydinkäyttöisiä hyökkäyslentokoneita, päättyy maaliskuussa.

Rool Out Virginia Shipyard Military Alliances | Puolustusanalyysi | Australia
Yhdysvaltain telakoiden on siirryttävä 1,2 SSN:n vuosituotannosta viimeisten 5 vuoden aikana 2,7 alukseen vuodessa ensi vuodesta alkaen, jos ne aikovat vastata Yhdysvaltain laivaston tarpeisiin.

Yhdysvaltain sukellusvenelaivasto koostuu nykyään 14 ydinballististen ohjusten sukellusveneestä ja 4 Ohio-luokan ydinsukellusveneestä, 3 Sea-luokan ydinsukellusveneestä (SSN)wolf, 26 Los Angeles-luokan SSN:ta ja 21 Virginia-luokan SSN:ta. Näistä aluksista Ohio-luokan sukellusveneet, joista vanhimmat saavuttavat toimintaiän 38 vuotta, kuten Los Angeles, joista vanhimmalla on palveluksessa 37 vuotta, on pian poistettava liikenteestä ja korvattava vastaavasti uudet Colombia-luokan SSBN:t, joiden on määrä ottaa käyttöön vuodesta 2027 alkaen, ja jo käytössä olevat Virginia-luokan SSN:t. Lisäksi Yhdysvaltain laivasto on sitoutunut suunnitelmaan kasvattaa SSN-laivastonsa 70 yksikköön vuoteen 2040 mennessä. Tämä tarkoittaa siis 12 Columbia-luokan SSBN:n ja 46 SSN:n valmistusta ja lisäämistä palveluun 17 vuoden aikana, eli 1 SSBN joka toinen vuosi ja 2 SSN vuodessa, vauhti, jota amerikkalaisten telakoiden on vaikea ylläpitää, vaikka valmistajat ja Yhdysvaltain laivasto ovatkin tehneet tällä alalla merkittäviä ponnisteluja.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Puolustusanalyysi | Australia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit