Simulaatioiden mukaan Kiina ei pystynyt valloittamaan Taiwania sotilaallisesti vuonna 2026

Kiinan ja Taiwanin konfliktin sattuessa Kansan vapautusarmeija ei voi CSIS:n suorittamien simulaatioiden mukaan toivoa sotilaallista menestystä vuonna 2026 edes Taiwanin saarron tapauksessa.

Vaikka eurooppalaisten johtajien ja sotilaiden huomio on aivan loogisesti nyt keskittynyt Venäjään ja Ukrainan konfliktin suoriin ja aiheuttamiin seurauksiin, amerikkalaiset strategit keskittyvät ensisijaisesti ennakoimaan Washingtonin ja Pekingin välisen poliittisen vastakkainasettelun ja mahdollisesti sotilaallisen tilanteen kehittymistä. Tyynellämerellä ja Intian valtamerellä.

Kahden maailman suurvallan välisen kitkan pääkohde on Taiwanin saari, joka on ollut autonominen vuodesta 1949 sen jälkeen, kun Mao Zedongin kommunististen voimien kukistaman Chiang Kai-shekin nationalistiset joukot lähtivät mantereelta perustaakseen autonomisen hallituksen saari.

Jos 90- ja 2000-luvuilla Taipein ja Pekingin välinen yhteistyö oli yksi Kiinan taloudellisen vallankumouksen pilareista, molempien päähenkilöiden eduksi, Kiinan kansantasavalta ei ole koskaan luopunut yhdistymistavoitteistaan, mikä on yksi Kiinan talousvallankumouksen pilareista. neuvottelut Yhdysvaltojen kanssa 70-luvun alussa Neuvostovallan vastustamiseksi.

Aiheen jännitteet lisääntyivät merkittävästi presidentti Xi Jinpingin tullessa valtaan. Hän teki ensimmäisestä toimikaudestaan ​​lähtien Taiwanin uudelleenkäynnistämisen Kiinan kansantasavallan maakunnaksi strategiseksi tavoitteeksi, vaikka se vaati aseellista väliintuloa.

Samaan aikaan Kiinan asevoimat kokivat erittäin dynaamisen teollisuuden ja merkittävän suunnittelun tukemana häikäisevää edistystä, erityisesti pakottamalla rakentamaan ensiluokkaista avomeren laivastoa ja yhtä tehokkaita ja kokoisia ilmavoimia.

Siihen pisteeseen asti, että tästä teatterista vastaavat Pentagonin korkeimmat upseerit ovat avoimesti varoittaneet konfliktin vaarasta Taiwanin ympärillä lyhyellä aikavälillä, ja Yhdysvallat on vakuuttanut maalle suojelustaan ​​Kiinan sotilaallisen hyökkäyksen varalta.

Chi Yang Knox fregatti Taiwan e1673356762534 simulaatio | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi
CSIS-simulaatioiden mukaan Taiwanin merivoimien 26 fregattia ja korvettia tuhottaisiin Kiinan ennaltaehkäisevällä iskulla ennen ilmaamfibiohyökkäystä.

Se on tässä yhteydessä amerikkalainen ajatushautomo Center for Strategic and International Studies (CSIS) suoritti sarjan simulaatioita arvioida, mitä seurauksia voi olla Kansan vapautusarmeijan joukkojen Taiwania vastaan ​​vuonna 2026 tekemästä amfibio- ja ilmassa tapahtuvasta sotilaallisesta hyökkäyksestä sekä Yhdysvaltojen ja Japanin väliintulosta liittolaisensa avuksi.

Päivämäärä 2026 ei ole merkityksetön, sillä amiraali Phil Davidson, silloinen amerikkalaisten joukkojen komentaja Tyynellämerellä, julisti vuonna 2021, ettäKiinan sotilaallinen väliintulo Taiwania vastaan ​​voisi tapahtua ennen vuotta 2027, vuosi jatkui, koska Yhdysvaltain laivaston toimesta et Yhdysvaltain ilmavoimien keskeinen päivämäärä mahdolliselle voimansiirrolle Tyynellämerellä.

Lisäksi presidentti Xi Jinpingin kolmas kausi päättyy myös vuonna 3, jolloin Kiinan perustuslakia muutettiin siten, että hän voi asettua ehdolle uudeksi toimikaudeksi suunniteltua pidemmälle.

Nämä CSIS:n suorittamat simulaatiot antavat meille kuitenkin mahdollisuuden ymmärtää paremmin tämän teatterin kysymyksiä ja dynamiikkaa, ilman että se olisi itse asiassa vähintäkään yllättävää.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 simulaatio | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit