Kiinan kansan vapautusarmeija kehittää myös All-Domain-oppia

Kuten olemme toistuvasti kirjoittaneet, vaikka länsimainen media ja poliittinen huomio, myös Yhdysvalloissa, keskittyy nykyään Venäjään ja Ukrainan konfliktiin, Kiina on todellakin se, joka huolestuttaa Pentagonin strategeja ennen kaikkea.

Moskovalla ei todellakaan ole ydinvoimavarojaan lukuun ottamatta enää sotilaallisia, taloudellisia ja demografisia valmiuksia muodostaa suuri uhka Washingtonille ja Natolle, varsinkin kun sen armeijat ovat kärsineet raskaasti konfliktin alkamisen jälkeen, ja sen armeijat ovat menettäneet merkittäviä miehiä ja materiaaleja. .

Kiinalla on puolestaan ​​erittäin dynaaminen talous, jota tukevat huomattavat rahoitusvarat sekä 1,4 miljardin ihmisen väkiluku. mukaan lukien 25 miljoonaa ylimääräistä 20–40-vuotiasta miestä, ja nyt teollinen ja teknologinen kapasiteetti on vastakkain Yhdysvaltojen vastaavien kanssa.

Vastatakseen tähän haasteeseen, Pentagon on panostanut teknologiaanerityisesti sen tulevan massan heikkouden kompensoimiseksi, riippumattomiin järjestelmiin, kuten ilma- ja meridroneihin, kehittyneet kineettiset järjestelmät kuten hypersonic-ohjukset, ja ylivertaisia ​​kykyjä perinteisemmillä maa-, ilma- ja meriaseistusalueilla.

Ennen kaikkea amerikkalaiset kenraalit ovat kehittäneet opin edistyneestä yhteistyöstä, joka on nimetty lyhenteellä JADC2 sanoista Joint All-Domain Command and Control. Kaikkien tietofuusion hallinnassa olevien viestintäjärjestelmien yhteenliittämiseen ja tekoälyn ja pilvilaskentateknologioiden massiiviseen käyttöön perustuen tämän opin pitäisi mahdollistaa määräaikojen huomattava lyhentäminen ja amerikkalaisten strategien tappamisketjujen kykyjen laajentaminen. antaa jokaiselle yhdistetylle järjestelmälle pääsyn tietoihin ja resursseihin muista teatterin käytettävissä olevista järjestelmistä vastatakseen uhkaan tai tarttua tilaisuuteen erityisen lyhyissä, noin muutaman minuutin määräajoissa, kun muutama vuosi sitten kesti muutama tunti .

kiina APL Information Warfare Military Alliances | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
PLA on kehittänyt massiivisesti kybervalmiuksia vuodesta 2015 lähtien, ja ne puuttuvat sekä tietojärjestelmien suojaamiseen että riistämään vastustajan keinot PLA:n opin mukaisesti, jonka tavoitteena on pikemminkin neutraloida vastustajan kapasiteettia kuin tuhota. tuhota ne.

Amerikkalaisille joukkoille JADC2-doktriinin on voitava maksimoida operaatioalueella käytettävissä olevien keinojen käyttö satelliiteista kybervalmiuksiin neljän amerikkalaisen joukkojen kautta, jotta voidaan kompensoida todennäköiset Kiinan numeerinen etu tarvittaessa. Tämä strategia kuitenkin kärsii, kuten myös droonien massiivisessa käytössä tai asejärjestelmien kykyjen parantamisessa tai joukkojen koulutuksessa, merkittävästä rakenteellisesta heikkoudesta, jota vastaan ​​amerikkalaiset armeijat ovat enemmän puutteellisia.

Kaikilla näillä alueilla Peking todellakin kehittää puolellaan vertailukelpoisia valmiuksia, joiden ilmeinen tavoite on neutraloida amerikkalaisten toivoma toiminnallinen kerrannaisvaikutus. Niinpä viimeisimmässä Kiinan sotilaallista voimaa koskevassa raportissa, jonka Yhdysvaltain puolustusministeriö kongressille on julkaissut, todettiin, että PLA osallistuu omalta osaltaan amerikkalaisen JADC2:n kanssa verrattavan opin kehittämiseen. Multi-Domain Precision Warfare Pekingin toimesta.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Alliances | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit