Intian laivaston kerrotaan harkitsevan lisälaivastoryhmän Scorpene-sukellusveneiden aktivoimista

Vuonna 2014 käynnistetyn intialaisen P75i-ohjelman tavoitteena oli korvata vuonna 75 Ranskan laivastoryhmälle myönnetty P1997-ohjelma kuuden Kalvari-luokan sukellusveneen rakentamiseen Scorpene-malliin perustuen. Uuden ohjelman tarkoituksena oli antaa Intian laivastolle kuusi uutta sukellusvenettä, jotka tällä kertaa on varustettu anaerobisella propulsiolla tai AIP for Air Independent Propulsion -koneistolla, joita käytetään jo saksalaisissa, ruotsalaisissa, kiinalaisissa ja eteläkorealaisissa sukellusveneissä. , jopa 6 viikkoa verrattuna tavanomaisten akkujen yhteen viikkoon. Sen jälkeen P6i-ohjelma on kohdannut monia vaikeuksia, jotka liittyvät erityisesti intialaisten eritelmien vaatimuksiin, jotka edellyttävät, että vain jo käytössä olevia ja toimivia teknologioita voidaan tarjota. Nämä rajoitukset saivat 4 kilpailun viidestä osallistujasta vetäytymään, espanjalainen Navantia, saksalainen TKMS, venäläinen Rubin ja ranskalainen laivastoryhmä, jättäen vain eteläkorealaisen DSME:n ja sen Dosan Anh Changhon kilpailuun, mikä on erittäin epätyydyttävä tilanne New Delhille, joka aikoo hyödyntää tätä sopimusta ostaakseen tiettyjä avainteknologiaa oman laivastoteollisuuden kehittämiseksi.

Tilanne ohjelman ympärillä on ollut jäädytettynä useiden kuukausien ajan odotettaessa spesifikaatioiden muutosta, jotta muut valmistajat voivat osallistua. Samaan aikaan, Pakistanin laivasto lisää merkittävästi omaa sukellusvenekapasiteettiaan, erityisesti kahdeksan AIP Type-8B -sukellusveneen hankintaa Pekingistä. Alukset ovat tehokkaita ja huomaamattomia ja ovat paljon parempia kuin Kilo ja Type 039, jotka edustavat suurinta osaa Intian sukellusvenelaivastosta. P209-ohjelma on loppumassa, kun taas viidennen sukellusveneen, INS Vagirin, pitäisi tulla liikenteeseen muutaman päivän sisällä, ja kuudes ja viimeinen rakennus, INS Vagsheer, on otettu käyttöön 75. ja Intian laivasto näyttää olevan erittäin tyytyväinen uusien alustensa suorituskykyyn. Lopuksi, P5i-ohjelman julkaisun jälkeen uutta litiumionipariin perustuvaa akkutekniikkaa on käytetty menestyksekkäästi Japanin ensimmäinen Taigei-luokan sukellusvene, JS Tagei, joka tarjoaa monia etuja, mukaan lukien AIP-tekniikkaan nähden, mikä herättää New Delhissä epäilyksen P75i-ohjelman merkityksestä.

Taigei-luokan sukellusvene Air Independent Propulsion AIP | Puolustusanalyysi | Intian ja Pakistanin konflikti
Japanin laivaston itsepuolustusvoimien JS Taïgei on ensimmäinen sukellusvene, joka on varustettu litiumioniakuilla

Näiden rajoitusten täyttämiseksi näyttää siltä, hindustatimes-sivuston mukaan Asiaan perehtyneisiin lähteisiin viitaten, että Intian laivaston kenraalin esikunta aikoo toteuttaa P3i-ohjelman sijasta vaihtoehdon kolmesta Kalvari-luokan lisäaluksesta mahdollisesti 3 muun yksikön mukana. Tällainen vaihtoehto antaisi todellakin mahdollisuuden hyödyntää Mazagonin telakoiden teollista työkalua ja Naval Groupin järjestämää toimitusketjua mahdollisimman hyvin ja lyhyessä ajassa vastatakseen Pakistanin laivaston Scorpenen voiman nousuun. on täysin tasainen Pakistanin Type 75B:n kanssa. Mutta Intian laivaston kunnianhimo tässä välimiesmenettelyssä menee paljon pidemmälle kuin perinteiset sukellusveneet, olivatpa ne tavanomaisia, AIP tai litiumioniakuilla varustettuja. Tavoitteena onkin hankkia mahdollisimman nopeasti 039–6 ydinkäyttöisen hyökkäyssukellusveneen laivasto.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Puolustusanalyysi | Intian ja Pakistanin konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit