A320Neo vs Falcon10X, kuka korvaa Atlantic 2:n Ranskan laivastossa?

Ranskalais-saksalaisen MAWS-ohjelman epäonnistumisen jälkeen Dassault Aviationin Falcon10X ja Airbus Defense and Spacen A320Neo ovat menossa korvaamaan Ranskan laivaston Atlantic 2 -meripartiolentokone.

Saksalaisen P-3C Orion -meripartiolentokoneen ja niiden ranskalaisten Atlantique 2 -lentokoneiden korvaavan suunnittelu oli osa vuonna 2017 ranskalais-saksalaisia ​​sopimuksia, joiden tarkoituksena oli antaa merkittävä sysäys Defense Europen idealle muiden ohjelmien ohella. kuten FCAS taistelulentokoneille ja MGCS raskaille panssarivaunuille. Tämä ohjelma on nimetty Maritime Airborne Warfare Systemiksi tai MAWS:ksi, mutta sen kehitys kuitenkin epäonnistui, varsinkin kun Berliini ilmoitti vuonna 2021, viiden P-8A Poseidon -vartiolentokoneen hankinta amerikkalaisen Boeingin puolesta vaihtaa vanhimmat Lockheed P-3C:t.

Sen jälkeen ohjelma on lopetettu, Ranska ja Saksa katsovat, että sen avaaminen on toisen vastuulla, antamatta koskaan tarvittavaa sysäystä sen saavuttamiseen. Lisäksi osana 100 miljardin euron pakettia, jonka Olaf Scholz ilmoitti 27. helmikuuta Bundestagissa Bundeswehrin modernisoimiseksi, alun perin suunniteltiin 7 lisä P8:n tilaamista, vaikka se nyt ei ole tiedossa. ohjelman huimaus ja inflaation vaikutus, jos tämä oletus säilyy.

Joka tapauksessa Ranskalle oli välttämätöntä ottaa johtoasema, koska 18 Atlantic 2 -konetta, joita parhaillaan modernisoidaan standardiin 6, eivät pysty jatkamaan strategista tehtäväänsä seuraavan vuosikymmenen jälkeen.

Tästä syystä Ranskan puolustusvoimien pääosasto ilmoitti 12. helmikuuta myöntäneensä Dassault Aviationille ja Airbus Défense & Spacelle 10,9 miljoonan euron tutkimussopimuksen kilpailullisen tutkimuksen tekemiseksi ranskalaisen Atlantique 2:n korvaamiseksi. ensi vuosikymmenellä, ensimmäinen perusteella uuden sukupolven Falcon10X business jet, ja toinen keskipitkän matkan siviilikuljetuskoneen A320Neo kehityksestä.

Jokaisella valmistajalla on nyt 18 kuukautta aikaa suorittaa tämä tutkimus ja ehdottaa tehokkainta ja taloudellisinta asejärjestelmää, mutta myös teknistä kehitystä havaitsemis-, viestintä-, yhteistyö- ja taistelujärjestelmien osalta. Ranskan laivasto.

A320Neo ja Falcon10X ovat menossa korvaamaan atlantique 2:n
Ranskan laivaston 18 modernisoitua Atlantique 2:ta on vaihdettava seuraavan vuosikymmenen aikana

Lisäksi lentokoneiden valmistajien ehdottamien teknisten ja taloudellisten mallien on mahdollistettava uusien, erityisesti eurooppalaisten, kumppaneiden integroiminen, mikä edellyttää teollista jakamista, jonka täytäntöönpanon tiedämme olevan monimutkainen, varsinkin jos sen on oltava riittävän joustava tehdäkseen sen tehokkaasti iteratiivisesti tai toistuvasti. peräkkäin, ei maailmanlaajuisesti ohjelmaa käynnistettäessä.

Tämä viimeinen rajoitus osoittaa, että Pariisi pitää oven auki Berliinille ja sen mukana muille eurooppalaisille kumppaneille liittyä ohjelmaan. Toisaalta tämä ilmoitus lopettaa lopullisesti MAWS-ohjelman siinä mielessä, että Pariisin ja Berliinin välillä tehdään ab-initio -maailmanlaajuinen yhteistyö tässä asiassa, ja huomioidaan, että vuonna 6 ilmoitetusta kuudesta ranskalais-saksalaisesta yhteistyöohjelmasta, vain kaksi on edelleen aktiivisia, FCAS- ja MGCS-ohjelmat, kun taas MAWS (merenkulkupartio), CIFS (uuden sukupolven tykistö), MAST-F (pitkän matkan panssarintorjuntaohjus) ja Tiger III (taisteluhelikopteri) on joko hylätty tai pysäytetty. useiden vuosien jälkeen.

Joka tapauksessa ranskalaisen meripartion tulevaisuus pelataan nyt Dassault Aviationin Falcon10X:n ja Airbusin A320Neon välillä. Nämä kaksi lentokonetta, joilla on radikaalisti erilainen tekninen ja kaupallinen filosofia ja joilla kummallakin on esitettävänä omat ominaisuutensa.

Muista, että Ranskan laivaston alainen meripartio kattaa lukuisia tehtäviä sukellusveneiden vastaisesta sodankäynnistä luotainpoijuja ja ilmasta pudotettuja torpedoja käyttäen pintasodankäyntiin merkittävillä resursseilla.Tutka, elektroninen ja sähköoptinen tunnistus järjestelmät sekä laivantorjuntaohjukset, kuten AM39 Exocet ja sen korvaava FMAN. Ne osallistuvat siis aktiivisesti merialueiden, mutta myös Ranskan laivaston suojeluun, kuten Naval Air Groupin tai Amphibious Groupin tapauksessa, ja niillä on ratkaiseva rooli pelotteessa suojelemalla sukellusveneiden tuloa ja sieltä poistumista. haavoittuvimmissa vaiheissaan.

Lopuksi, laitteilla on lukuisia kuuntelu- ja elektronisen sodankäynnin keinoja, ja niillä on kyky käyttää ohjattuja ilma-maa-ammuksia, jolloin ne voivat tarvittaessa tukea maajoukkoja, erityisesti Afrikassa tapahtuvan toiminnan aikana.

Airbus DS A320Neo

Vastatakseen ranskalaisen meripartion nykyisiin ja tuleviin tehtäviin, Airbus DS luottaa uuteen A320 Neo keskipitkän matkan siviilikuljetuskoneeseensa. Siviilikuljetuslentokoneiden muuttaminen meripartiotehtäviin ei ole uusi asia.

Niinpä 60-luvulla P3 Neptunen korvannut amerikkalainen P2 Orion oli siviilikäyttöisen L-188 Electran evoluutio, kun taas brittiläinen Nimrod johdettiin de Havillandin komeetta ja Neuvostoliiton Ilyoushin Il-38 Doplhin -lentokone nojautui Il-18 kuljetuskone.

Tätä lähestymistapaa käytetään edelleen laajalti, ja Boeing 8-737 -koneesta johdettu P-800 Poseidon korvaa P-3:n Yhdysvaltain laivastossa. Kuitenkin, jos useimmat edellisen sukupolven merivartiolentokoneista, kuten Orion, Dolphin tai Atlantique, perustuivat kaksois- tai nelipotkuriturbiinikokoonpanoon, uudet lentokoneet, joihin A320Neo on samankaltainen, kuten amerikkalainen P-8 tai tuleva venäläinen Tu-214, käytä kaksoissuihkukokoonpanoa.

A320neo MPA Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusanalyysi | Maritime Patrol Aviation
Airbus DS on tarjonnut A320 Neon muuntamista MPA:ksi nimetyksi meripartioversioksi useiden vuosien ajan.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusanalyysi | Maritime Patrol Aviation

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit