Ei ole yllättävää, että Berliini lykkää Washingtonia aiheesta Leopard 2 Ukrainaan

Ilmoittaen viikon alussa, panssarikomppanian lähettäminen Leopard 2 Ukrainaan Puolan presidentti Andrzej Duda tiesi "kansainvälisen lahjoittajien liiton" puitteissa saavansa suuren hämmennyksen Saksaan, joka ei ollut millään tavalla antanut suostumustaan ​​tähän asiaan, vaikka tämä lupa vaaditaan sotatarvikkeiden vientisopimusten puitteissa. Puolan presidentille se oli jälleen kerran Mig-29-jakson jälkeenimartelemaan imagoaan Itä-Euroopassa ja Ukrainassa saksalaisen naapurin kustannuksella, lisäksi suhteellisen helppo kohde, koska jo paljon kritiikkiä konfliktin alusta lähtien. Jälkimmäinen tiesi hyvin, että Berliini ei voinut helposti sopia, varsinkin kun Saksan yleinen mielipide on suurelta osin vihamielinen saksalaisten raskaiden panssarivaunujen lähettämiselle Ukrainaan ja että tällainen askel merkitsisi uutta irtoamista perinteiseen saksalaiseen asemaan konfliktin sattuessa.

Se, mikä oli ennakoitavissa, ei kestänyt kauan tapahtua. Todellakin, sosiaalisissa verkostoissa Puolaa ja presidentti Dudaa juhlittiin hyveen ja rohkeuden esikuvina, kun taas murhanhimoisia ajatuksia Saksaa kohtaan, joka oli hidas suostumaan, kuultiin kaikilta tahoilta. Muistakaamme kuitenkin, että ko Leopard Berliinistä hankittiin 2 puolalaista yksikköä Itä-Euroopan länsipuolelle siirtymisen jälkeen poikkeuksellisen alhaisin hinnoin vanhimpien neuvostokalusteiden korvaamiseksi ja maan puolustuskyvyn vahvistamiseksi. Ja kun Varsova ilmoitti lähettävänsä T-72-koneita ja sitten PT-91-koneita Ukrainaan, Berliini ehdotti niiden korvaamista muiden maiden tapaan panssarivaunujen siirrolla. Leopard 2, josta Varsova kieltäytyi, koska Saksan tarjoamat panssaroidut ajoneuvot olivat A4-standardia eivätkä viimeisintä A7+-standardia, joka oli huomattavasti kalliimpi.

M1A2 Abrams Saksa | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi
Olaf Scholz edellytti toimitusluvan myöntämistä Leopard 2 Ukrainaan, amerikkalaisten Abrams-tankkien toimittamiseen Kiovan armeijoille

Joka tapauksessa päästäkseen pois presidentti Dudan asettamasta ansasta Olaf Scholz ilmoitti hyväksyvänsä panssarivaunujen siirron. Leopard 2 Ukrainaan, mukaan lukien sen asiakkaiden, kuten Suomen, Puolan ja muiden hallussa olevat, vasta sen jälkeen, kun Yhdysvallat ilmoitti lähettävänsä raskaita Abrams-tankkeja maahan. Itse asiassa, jos Duda tuntee olevansa vahvuusasemassa, luultavasti väärin, suhteessa Euroopan maihin, hän ei ole koskaan uskaltanut haastaa Yhdysvaltoja ilmoittamalla amerikkalaisten laitteiden jälleenviennistä Kiovaan, koska hän ei tehnyt niin. kuten kaikki idän maat kritisoivat nopeasti Saksaa Israelin SPIKE-panssarintorjuntaohjuksista, jotka ovat laajasti käytössä näissä armeijoissa ja jotka olisivat epäilemättä tuoneet merkittävää lisäarvoa ukrainalaisille puolustajille. Itse asiassa Jerusalem vastustaa tämän tyyppisen materiaalin lähettämistä Ukrainaan, jotta se ei provosoisi Venäjän aseman kovettumista Syyriassa tai Kaukasuksella.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW