Ensimmäisen venäläisen Su-35se:n pitäisi saapua Iraniin talven lopulla

Vaikka Iranin puolustusteollisuus on edistynyt valtavasti joillakin aloilla viime vuosina, kuten droneissa, mutta myös Baltian ohjukset ja risteilyohjuksetja ilmatorjuntajärjestelmät, Teheranin armeijat jäävät usein alueesta riippuen huonosti varustautuneiksi vanhentuneilla kalustoilla, jotka on peritty 70-luvun lopun Sha-ajalta. Tämä koskee erityisesti ilmavoimia, jotka 90-luvulla hankittuja kiinalaisia ​​ja venäläisiä hävittäjiä lukuun ottamatta käyttävät F5:tä , F4 ja F-14 lentokoneet lähes 50 vuotta vanhoja. Itse asiassa Iranin viranomaisten tänä sunnuntaina Tasnim-uutistoimiston kautta antama ilmoitus, jonka mukaan ensimmäiset venäläisiltä hankitut Su-35-koneet saapuvat maahan jo maaliskuussa, on merkittävä kehityskulku. voimat ja mahdollinen mullistus alueellisessa voimatasapainossa.

Selon lehdistötiedote, jossa lainataan Shahriar Heidaria, Iranin parlamentin ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen, ensimmäinen Su-35se, ilmoittamatta niiden lukumäärää tai Venäjälle osoitetun tilauksen kokonaismäärää, todellakin toimitetaan ensi vuoden ensimmäisistä kuukausista alkaen, eli 20. maaliskuuta persialainen kalenteri Nowruzin juhlaa varten. Lähteiden mukaan Iranin tilaus, joka saatiin korvauksena Moskovan Ukrainan siviiliinfrastruktuuria vastaan ​​käyttämien Shahedin 136 pitkän kantaman iskudroneen ja ilmeisesti ballististen ohjusten toimittamisesta, koskisi 24-30 lentokonetta. Egyptin ennen Kairoa hankkima Su-35se peruutti tilauksensa Washingtonin painostuksesta.

Su35S VKS e1673885970873 Analyysipuolustus | Ydinaseet | Hävittäjäkoneet
Kaikista venäläisistä yleishävittäjistä Su-35:t osoittautuivat kiistatta tehokkaimmiksi Ukrainassa.

Lähes 22 metriä pitkä ja 15,3 metrin siipien kärkiväli Su-35se on kaksimoottorinen yksipaikkainen raskas hävittäjä, alkuperäisestä Su-27:stä peräisin olevan Flankers-perheen lopullinen versio. Kone on erityisen näyttävä, sillä sen tyhjäpaino on 19 tonnia ja suurin lentoonlähtöpaino 35 tonnia, ja siksi sillä on suuri hyötykuorma, 11,5 tonnia sisäistä polttoainetta ja 12 pistettä hyötykuormaa siipien ja kennon alla. . Lentokoneella on siksi suuri autonomia, kantama 1.600 41 km, mutta myös korkea suorituskyky kahden Saturn AL-9 -suihkuturbiinimoottorin ansiosta, joista kummankin työntövoima on lähes 14 tonnia kuivana ja yli 35 tonnia jälkipolttimella. Siinä on myös tehokas Irbis-E-tutka aktiivisella PESA-antennilla, IRST (infrapunadetektori) OLS-XNUMX ja Khibiny-M elektroninen puolustuspaketti, ja se voi toteuttaa useita ilma-ilma- ja ilma-maa/pinta-laitteita, mikä tekee siitä monipuolisen laitteen. joka on sekä tehokas että edistyksellinen ja pystyy tehokkaasti kestämään lähes kaikkia länsimaisia ​​taistelulentokoneita.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Ydinaseet | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit