F-16V Nato-jäsenyyttä vastaan, Yhdysvallat antaa periksi presidentti Erdoganin kiristykselle

alkaen ilmoitus Tukholman ja Helsingin Nato-ehdokkuudesta Venäjän Ukrainaa-vastaisen hyökkäyksen ja sen aiheuttaman Euroopassa uusiutuneen jännityksen jälkeen, Turkki hyödyntää mahdollisimman paljon Atlantin liiton sääntöjä, joka edellyttää, että uusi jäsen saa kaikkien jäsentensä hyväksynnän, jotta se yrittää poistaa kokonaan tai osittain Yhdysvaltain kongressin, mutta myös eurooppalaisten ilmatorjuntapatterin hankinnan seurauksena määräämät pakotteet -lentokone S- 400 Moskovan lähellä ja sotilasoperaatio kurdeja vastaan ​​Syyriassa. Vaatii Skandinavian pääkaupungeista tukea kurdikansalaisille, joita Ankara pitää kurdityöväenpuolueen terroristeina, Ankara on todellakin systemaattisesti vastustanut tätä jäsenyyttä, vaikka Turkin viranomaisten ruotsalaisille ja suomalaisille kollegoilleen lähettämät viralliset pyynnöt koskivat pakolaisia, joiden yhteyttä PKK:hen ei ollut läheskään vahvistettu.

Lukuun ottamatta liiton kaatamista erittäin kriittisellä hetkellä, läntiset liittokansleri, Washington mukaan lukien, ovat kuitenkin useiden kuukausien ajan löytäneet ilman ratkaisua Turkin opposition syrjäyttämiseen. Ja itse asiassa Ruotsin ja Suomen jäsenyys on Washingtonin mielestä strateginen, Joe Biden pyysi virallisesti kongressia sallimaan 40 F-16V:n viennin ja 80 modernisointisarjaa, joilla muutetaan 80 Turkin ilmavoimissa käytössä olevaa F-16 C/D -konetta tähän standardiin, jotta presidentti Erdoganin veto-oikeus tässä asiakirjassa poistetaan. Toistaiseksi ei tiedetä, onko tähän pyyntöön sisällytetty myös muita turkkilaisia ​​pyyntöjä, kuten valtuutus varustaa uusi T-FX-hävittäjä General Electricin F-110-moottoreilla, T-129 Atak -helikopterit Rolls-Royce-Honeywell LHTEC CTS-800 turbiineilla ja jopa saada Saksa poistamaan Altay-tankin PTU-moottoreita ja RENK-vaihteistoja koskevat pakotteet.

F 35A USAF:n kansilennon USAF:n puolustusanalyysit | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Kreikka saa ostaa 20 F-35A:ta Washingtonilta korvatakseen Turkin ilmavoimien modernisoinnin

120 F-16V:n saapuminen Turkkiin ei mene häiritsemättä Lähi-idän, Kaukasuksen, mutta erityisesti Egeanmeren voimatasapainoa Kreikan ilmavoimia vastaan, jotka puolestaan ​​ovat lähettämässä 80 hävittäjää. , sekä 24 lentokonetta Rafale F3R, vanhempien F-16 C/D- ja Mirage-2000-5-lentokoneiden rinnalla. Washington ilmoitti siksi, että se sallii 20 F-35A:n myynnin Kreikan ilmavoimille, jotta amerikkalaisten käsityksen mukaan palautettaisiin suotuisa voimatasapaino Ateenan hyväksi. Muuten, amerikkalaiset valmistajat, kuten Lockheed-Martin, voivat allekirjoittaa 8 miljardin dollarin sopimuksia, 4 miljardia dollaria F-16V:stä ja turkkilaisista sarjoista ja 4 miljardia dollaria kreikkalaisesta F-35A:sta. Tosiasia on, että Yhdysvallat avaa vaarallisen Pandoran lippaan antamalla periksi presidentti Erdoganin käynnistämälle vastakkainasettelulle, jopa integroidakseen Ruotsin ja Suomen Natoon.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit