Uhkaako seuraava sotilasohjelmointilaki ranskalaista laivametsästystä?

- Mainonta -

Vastatakseen geopoliittisen ja teknologisen kehityksen asettamiin turvallisuushaasteisiin, erityisesti uusien merkittävien sotilaallisten uhkien ilmaantumiseen, myös Euroopassa, presidentti Emmanuel Macron ilmoitti pian uudelleenvalintansa jälkeen, että uusi suunnittelulaki suunnitellaan. esiteltiin vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä, ja eduskunta äänesti siitä välittömästi, luultavasti ennen kesätaukoa. Sen lisäksi, että on tehty strateginen tarkastelu kaikkein epäselvimmistä, ja sen päätelmiin sekoitetaan strategisia tavoitteita, keinoja ja yhteistyötä, sen jälkeen on erittäin vaikea saada Puolustusvoimien ministeriöltä sekä kenraalin esikunnalta tietoja tämän uuden asiakirjan sisällöstä. LPM, joka kattaa ajanjakson 2024-2030. Parhaimmillaan nyt luulemme tietävämme, että armeijoille tälle ajanjaksolle osoitettu budjetti olisi 410 miljardia euroa eli keskimäärin 58,5 miljardia euroa vuodessa.

Mutta tässä LPM:ssä on tiettyjä näkökohtia, jotka näyttävät jo määritellyiltä, ​​kuten tykistö- ja pitkän kantaman iskukyvyn, ilmatorjunta- ja ohjauskyvyn vahvistaminen vastauksena Ukrainan sodasta saatuihin kokemuksiin. Siten, Blablachars-blogin mukaan, joka on aina erittäin hyvin perillä alallaan, näyttäisi siltä, ​​että armeija harkitsisi uusien tela-alustaisten jalkaväen taisteluajoneuvojen hankintaa, jotka perustuvat ruotsalaiseen CV90-alustaan ​​ja CT40-torniin, joka on jo varustanut EBRC Jaguarin, jotta sillä olisi yksi parhaista VCI:stä. tällä hetkellä, yhdistäen liikkuvuuden, suojan ja merkittävän tulivoiman. Samoin ilmavoimilla näyttää olevan hyvä kohtalo saada tulevina vuosina vahvistettu ilmatorjunta, kun markkinoille saapuvat uudet SAMP / T Mamba -akut, joissa on muun muassa edistyneet ballistiset ominaisuudet. Aster Block 1NT -ohjus.

PANG Vandier Leconru puolustusanalyysi | Ydinaseet | Hävittäjäkoneet
PANG oli epäilemättä Euronaval 2022 -näyttelyn päänähtävyys. Täällä vasemmalta oikealle laivaston esikunnan päällikkö amiraali Vandier, DGA:n Emmnuel Chiva ja puolustusvoimien ministeri Sebastien Lecornu.

Mutta näiden "mahdollisten hyvien uutisten" lisäksi ja huolimatta budjetista, jota kasvatetaan jälleen huomattavasti yli 2,25 prosentin BKT:n puolustusponnistuksen saavuttamiseksi, näyttää siltä, ​​että myös vakavia kompromisseja harkitaan, kuten varhainen vetäytyminen. Ilmavoimien Mirage 2000 -lentokoneesta vapauttaakseen henkilöstö- ja budjettikapasiteettia määriteltyjen tavoitteiden saavuttamiseksi. Ja tällä alalla hypoteesi, joka tulee useimmiten esiin, kun puhutaan "lähellä tiedostoa" oleville ihmisille, ei ole mikään muu kuin uuden sukupolven lentotukialusohjelman PANG peruuttaminen tai jopa laivaston ilmailun täydellinen eliminointi. -lentohävittäjäominaisuudet, korvaamalla ne ominaisuuksilla, jotka perustuvat drooniin ja perinteiseen pitkän kantaman ilmavoiman projektioon. Jos tässä asiassa ei toistaiseksi ole tehty tiukkaa välimiesmenettelyä, tällainen luopuminen merkitsisi syvää katkosta Ranskan armeijoiden käytettävissä oleviin sotilaallisiin keinoihin punnita kriisejä sen kansallisten tai liittoutuneiden lentotukikohtien ulkopuolella.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 analysoi puolustusta | Ydinaseet | Hävittäjälentokoneita

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit