Presidentti Erdogan nosti panoksia Ruotsin Nato-jäsenyydestä

Presidentti Joe Biden ilmoitti muutama päivä sitten julkisesti odottavansa Yhdysvaltain kongressin hyväksyvän 40 uuden F-16V Viper -hävittäjän sekä 80 modernisointisarjan hankinnan, jotta Turkin ilmavoimat voisivat kuljettaa osan F-16V Viper -hävittäjästä. 83 C/D-kalustoa tämän uuden standardin mukaisesti, mikä on huomattavasti tehokkaampi erityisesti AESA AN/APG-400 -tutkan ansiosta. Valkoiselle talolle oli kysymys siitä, että presidentti Erdogan vetää veto-oikeutensa Ruotsin ja Suomen liittymisestä Natoon näiden maiden pyynnöstä Venäjän Ukrainaa-vastaisen hyökkäyksen jälkeen. Olisi voinut kuvitella, että tämä amerikkalaisen toimeenpanovallan voimakas ele olisi riittänyt, vaikka Turkki pysyy amerikkalaisten pakotteiden ikeessä Ankaran hankittua venäläisen pitkän kantaman S-XNUMX-ilmatorjuntapatterin. rauhoitella Turkin johtajaa. Se ei tapahtunut.

Itse asiassa, jo samana päivänä Yhdysvaltain presidentin ilmoituksen jälkeen presidentti Erdogan ilmoitti, ettei hän anna Ruotsille valtuuksia liittyä Atlantin liittoon. ellei Tukholma suostu luovuttamaan 130 kurdipakolaista sekä turkkilaisia ​​vastustajia Turkille. Turkin presidentti pitää nämä pakolaiset todellakin terroristeina, ja heidät on itse asiassa toimitettava maansa oikeuden eteen. Lisäksi RT Erdoganin käyttämä sanamuoto "Meidän on aloitettava luovuttamalla 130 terroristia..." viittaa siihen, että tämä määräys on vain ensimmäinen pitkästä listasta, joka saattaa koskea muita Naton jäseniä, jotka myös suojelivat pakolaisia, joita syytettiin Ankaran terrorismia. Tässä yhteydessä on muistettava, että ainoa virallinen luovutuspyyntö, jonka Ankara on toistaiseksi lähettänyt Tukholmaan, puhui Bulent Kenesistä, Today's Zaman -päivän entisestä toimittajasta, jota Ankara syyttää kuulumisesta Yhdysvaltoihin turvautuneen Erdoganin vastustajan saarnaaja Fetullah Gülenin poliittiseen puolueeseen, ja viimeksi mainittu syyttää vuoden 2016 vallankaappausyrityksen taustalla olemisesta.

Tutka F 16 APG83 Sotilasliitot | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
F-16V:ssä on uusi AESA AN/APG-83 tutka

On luonnollisesti mahdotonta ajatella, että Tukholma toimittaisi 130 pakolaista Turkin oikeuteen, varsinkin jos Ankaran toimittamat syytteet ovat hyvin rajallisia, kuten oli Bulent Kenesin tapauksessa, jonka luovutuspyyntö Ruotsin korkein oikeus hylkäsi. Itse asiassa ei ole epäilystäkään siitä, että tällaisen vaatimuksen muotoilemalla presidentti Erdogan tietää hyvin, että Ruotsin viranomaisten on mahdotonta vastata myönteisesti edes osittain. Itse asiassa viimeksi mainitun on omaksuessaan tällaisen kannan ennakoitava, että hän estää kokonaan Ruotsin liittymisprosessin Natoon, tämä on Skandinavian jännitteisimmän kauden aikana Venäjän lisääessä provokaatioitaan ja voimamielenosoituksiaan. Skandinavian kahden maan jäsenyyshakemukseen oli saatava alusta alkaen myönteinen vastaus ja äärimmäisen lyhennetty jäsenyysprosessi Moskovan vastatoimien välttämiseksi. Joten mitä Erdogan oikein haluaa tehdä tällä?


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Alliances | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit