Pitäisikö Ranskan ostaa Australian Tiger- ja NH90 Taïpan -helikopterit?

Australian asevoimat lähettävät tänään 22 Tiger ARH -taisteluhelikopteria, jotka on johdettu Ranskan kevyen ilmailuarmeijan (ALAT) HAD-standardista, sekä 41 maassa nimettyä NH-90 MRH -operaatiohelikopteria Taipan-nimellä. Merkittävät saatavuusongelmat ovat saaneet Australian kenraaliesikunnan ilmoittamaan vain kaksi vuotta sitten, 29 AH-64E Guardian -taisteluhelikopterin hankinta Tigersin tilalle vuodesta 2025 alkaenja aikomuksensa korvata Taipan joka myös kärsi toimitusketjun huonosta organisoinnista, mikä johti merkittäviin saatavuus- ja kustannusongelmiin. Juuri tästä aiheesta kenraalimajuri Jeremy King, Australian armeijan esikuntapäällikkö, vahvisti eilen, että huolimatta Ranskan ja Airbus Helicoptersin pyrkimyksistä saada Canberra pitämään NH90:n käytössä, Australian armeija hankkii vuodesta 2025 alkaen 40 UH-60M-helikopteria 2,8 miljardilla Australian dollarilla eli 1,8 miljardilla eurolla sen laitteiden vaihtamiseen.

Syiden lisäksi on totta, että se joskus liittyy itse australialaisten vaatimuksiin, kun Tiger- ja Taipan-sopimukset myönnettiin, mikä johti kahden eurooppalaisen lentokoneen vetäytymiseen, niiden korvaamiseen amerikkalaisilla helikoptereilla ja tiettyjen australialaisten puolustustarkkailijoiden laillisuuden kyseenalaiseksi. Black Hawksin hankinnan merkityksestä Yhdysvaltain armeijan lähestyessä vuosikymmenen toista puoliskoa niiden korvaaminen rototiltillä V-280 Valor, joka tarjoaa paljon paremman suorituskyvyn, erityisesti nopeuden ja kantaman suhteen, ja itse asiassa paremmin mukautettuna Tyynenmeren teatterin todellisuuteen; Ranskassa on aiheellista pohtia mahdollisuutta, joka edustaisi 22 Tiger-helikopterin ja 41 NH-90-helikopterin saatavuutta markkinoilla, jotka molemmat ovat kokoonpanoltaan lähellä ALAT-järjestelmään sisältyviä laitteita, riittävän virittäviksi. alhaisemmat kustannukset, 2 ylimääräistä taisteluhelikopterirykmenttiä.

Australian ARH Tiger -helikopterin puolustusanalyysit | Australia | Venäjän ja Ukrainan konflikti
22 Australian Tiger ARH korvataan 29 AH-64E Gardianilla vuodesta 2025 alkaen

Vuosina 2004–2010 käyttöön otetut 22 Australian Tigers ARH -laitetta ovat todellakin tuoreita laitteita, joilla on edelleen erittäin merkittävä potentiaali, ja kuten aiemmin todettiin, kokoonpanoltaan suhteellisen lähellä tällä hetkellä käytössä olevaa HAD Destruction Support -standardia. , erityisesti AGM-114 Hellfire 2 -panssarintorjuntaohjus laserohjauksella, 70 mm raketteja ja 30 mm GIAT-tykki. Lisäksi Australian logistiikkasuunnitelman toteuttamisvaikeuksien vuoksi nämä koneet ovat lentäneet keskimäärin suhteellisen vähän, ja siksi niillä on säilynyt merkittävä lentopotentiaali. Sama koskee 41 NH-90 MRH:ta, joka on vielä uudempi, koska ne otettiin käyttöön vuodesta 2010 lähtien ja jotka ovat samanlaisia ​​kuin NH-90 TTH Caïman, joka otettiin käyttöön vuodesta 2011 ALAT:n puitteissa. Lisäksi jotkut Australian Taipaneista on mukautettu erikoisoperaatioihin, mukaan lukien portti M134D Minigun gatling -konekiväärin sisäänvedettävällä tuella ja sujuvalla köyden levitysjärjestelmällä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Australia | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit