Su-35- ja S-400-koneiden mahdollisen saapumisen Iraniin edessä Israel tekee 25 F-15EX-tilauksen Boeingilta.

Jerusalemin ja Teheranin väliset jännitteet ovat nykyään Lähi-idän teatterin rakenteellisen epävakauden ytimessä. Nämä ovat erityisesti seurausta toistuvista yhteenotoista Israelin asevoimien ja shiialaisen Hizbollahin välillä Libanonissa sekä yhteenotoista Iranin armeijan kanssa Syyriassa. Viime vuosina nämä jännitteet ovat kuitenkin kokeneet erittäin huomattavan kovenemisen Iranin puolustusteollisuuden kehittämien ballististen ohjusten, risteilyohjusten ja pitkän kantaman drone-ohjelmien ympärillä, mikä on antanut sen armeijoille tehokkaan iskukyvyn Israelin aluetta ja erityisesti sen kriittistä iskukykyä vastaan. infrastruktuurit. Ennen kaikkea Iranin ydinohjelman havaitsema edistys on nyt Jerusalemin välittömien huolenaiheiden ytimessä, sillä Teheranin arvion mukaan vain muutaman kuukauden päässä olisi riittävästi jalostettua halkeamiskelpoista materiaalia ensimmäisen ydinpommin rakentamiseen.

Itse asiassa jo yli kahden vuoden ajan ilmavoimat harjoittelevat pitkän kantaman iskuja, jotta se pystyisi tarvittaessa iskemään Iranin ydininfrastruktuureihin ja ohjuskohteisiin. Tätä varten Israelin ilmavoimat ovat hankkineet kaksi laivuetta F-35i salahävittäjiä, 50 lentokoneen tilaus, version, joka on peräisin Israelin järjestelmillä varustetusta Lockheed-Martin F-35A -hävittäjästä, 25 F-15i:n lisäksi. 50 F-15A/B/C/D ja 6 laivuetta F-16 C/i. Iranin uhan noustessa Jerusalem ilmoitti vuonna 2020, sen aikomus komentaa uutta F-35i-lentuetta, mutta myös uuden F-15-lentueen, joista ensimmäinen vastaa ilmatorjuntapuolustuksen poistamisesta, toinen infrastruktuurien tuhoamisesta ja valaistuksen peittämisestä vastustavaa metsästystä vastaan ​​tarvittaessa. Maan poliittisen epävakauden vuoksi vain 25 F-35i:n tilaus varsinaisesti virallistettiin. Teheranin ja Moskovan yhä räikeämpi lähentyminen, Ukrainan konfliktin ympärillä ja sen seuraukset Iranin venäläisten aseiden hankintaan, näyttävät vakuuttaneen Jerusalemin, joka olisi viime päivinä virallistanut 25 F-15EX:n tilaus Boeingilta, sekä sen F-15i:n muuntaminen tähän standardiin (lukuun ottamatta sähköisiä lennonohjaimia).

F 35I Adir lentoonlähtö HAA-puolustusanalyysit | Hävittäjäkoneet | Syyrian konflikti
Israel on kehittänyt varkain pudottavia tankkeja lisätäkseen F-35i:n autonomiaa muuttamatta niiden varkautta

Todellakin, pidemmälle 24–30 Su-35:n saapuminen Iraniin, Venäjän Iranin-suurlähettilään viimeaikaiset lausunnot, näyttää viittaavan siihen, että Teheran voisi saada Moskovasta myös muita asejärjestelmiä, erityisesti S-400-ilmatorjuntajärjestelmiä. Israelin ilmavoimat tuntevat tämän järjestelmän, joka on käytössä Syyriassa Venäjän infrastruktuurin suojelemiseksi, ja osaa arvioida sen suorituskykyä. Jos tällaisia ​​järjestelmiä käytettäisiin Iranissa, niiden Su-35-hävittäjien rinnalla, jotka ovat paljon tehokkaampia kuin Iranin ilmavoimien käytössä olevat hävittäjät, rajoituksia sovelletaan mahdolliseen pommilaivastoon ja erityisesti lentokoneisiin, kuten tankkereihin ja Kehittyneet ilmavaroituskoneet, joiden pitäisi olla heidän mukanaan, olisivat itse asiassa paljon tärkeämpiä. Juuri tässä yhteydessä pari F-35i ja F-15EX olisi järkevää.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Syyrian konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

  1. […] Ilmoitus uusien CAESAR-koneiden lähettämisestä antaa Pariisin luultavasti selviytyä Leclerc-tankkien tai jopa Mirage 2000:n toimittamisesta Kiovaan liittyvän kiistan kärjessä. Kuten muutama kuukausi sitten keskustelimme, ranskalaisten Leclerc-panssarivaunujen lähettäminen Ukrainaan olisi erittäin vahingollinen päätös, koska armeijalla on vain pieni määrä näitä tankkeja, jotka ovat muuten monimutkaisia ​​toteuttaa ja ylläpitää, kun taas ei teollista kapasiteettia, joka voisi mahdollistaa näiden panssaroitujen ajoneuvojen korvaamisen maassa. Samaan aikaan länsimaisten taistelukoneiden, Mirage 2000, kuten F-16, lähettämistä Washington pitää toistaiseksi poissuljettuna, luultavasti Moskovan puolelta eskaloitumisriskin osalta, että onko Ukrainassa lisäämällä iskuja siviilikohteita vastaan ​​tai tämän teatterin ulkopuolella, joko salaisilla toimilla tai jännitteiden välineillä, kuten Iranissa. […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit