Voivatko eteläkorealaiset panssarivaunut voittaa eurooppalaisissa armeijoissa?

Ranskan ja Nexter-ryhmän kanssa käytyjen perusteellisten neuvottelujen jälkeen Tanskan viranomaiset ilmoittivat 19. tammikuuta, että he siirtävät koko CAESAR-moottoritykkikantansa, eli 19 8x8-järjestelmää, jotka ovat raskaampia ja paremmin panssaroituja kuin armeijassa käytössä olevat mallit. Kuten Ukrainassa, Kiovan puolustuskyvyn vahvistamiseksi. Tämä ilmoitus, jonka Ukrainan armeijat omaksuivat järjestelmän suorituskyvyn vuoksi oikeutetusti hyvin, on osa Euroopan maiden ennennäkemätöntä dynamiikkaa tukeakseen liittolaistaan, sillä Ruotsi on luvannut 50 CV90:tä ja tuntemattoman määrän Archer-tykistöjärjestelmiä (verrattavissa CAESARiin). ), Iso-Britannia raskaita Challenger 2 -panssarivaunuja ja AS90 tela-alustaiset itseliikkuvat tykit ja Puola on luvannut Kiovalle panssarijoukon Leopard 2, kuten Suomessakin, nämä ilmoitukset ovat tällä hetkellä keskeytettyinä odotettaessa Berliinin lupaa.

Kööpenhaminan ilmoitukseen liitettiin kuitenkin selvennys. Itse asiassa korvatakseen sen 19 Caesar-tykkiä, jotka itse korvasivat itseliikkuvat M109-tykit Tanskan asevoimissa, he vaativat korvaavan ratkaisun, joka todennäköisesti aktivoituu nopeasti. Toistaiseksi Euroopassa on kuitenkin hyvin vähän tämän tyyppisiä ratkaisuja: ranskalainen Caesar, jonka tilauskanta on jo täynnä, saksalainen Pzh2000, joka on valmistettu samoilla linjoilla kuin ne, jotka kokoavat Puman ja jotka modernisoivat Leopard 2 Bundeswehrin ja sen liittolaisten, myös jännityksen alaisena, sekä ruotsalainen Archer, joka ei ole toistaiseksi vakuuttanut suorituskyvyllään. Mitä tulee amerikkalaiseen M109-malliin, se on edelleen varustettu 39-kaliiperiputkella, mikä rajoittaa sen suorituskykyä ja erityisesti sen tehollista kantamaa luokkaa 25 km, jossa eurooppalaiset järjestelmät, jotka perustuvat 52-kaliiperiseen putkeen, saavuttavat ja ylittävät 40 km:n. Mutta on olemassa vaihtoehto, joka on saatavilla suhteellisen lyhyellä aikavälillä, tehokas ja jopa taloudellinen verrattuna vastaaviin järjestelmiin, eteläkorealainen K9 Thunder.

CAESAR8 8 Saksa | Puolustusanalyysi | Tykistö
Tanska on ilmoittanut luovuttavansa 19 Caesar 8x8 -konetta Ukrainalle ja etsivänsä lyhytaikaista ratkaisua tykistönsä täydentämiseen.

155 mm:n 52 kaliiperin itselatautuvalla putkella varusteltu K9 tuskin tarvitsee kadehtia tehokkaimpia eurooppalaisia ​​kollegojaan, olipa kyse sitten kantamasta, tarkkuudesta tai tulinopeudesta. Lisäksi se luottaa tela-alustaiseen alustaan, jossa on 1000 47 hv:n turbodieselmoottori, jonka taistelumassa on 21 tonnia, mikä antaa sille 5 hv:n teho-painosuhteen tonnia kohti ja siten hyvän liikkuvuuden, myös missä tahansa maastossa. Tykistöjärjestelmä on kokonaan panssaroidun kasematin alla, mikä suojaa tehokkaasti 48 hengen miehistöään kevyiltä ammuksilta ja sirpaleilta. Lopuksi siinä on edistynyt seuranta- ja osoitinjärjestelmä, 4 kierrosta toimiva puoliautomaattinen lastausjärjestelmä ja joukko tukiajoneuvoja, jotka mahdollistavat makasiinin täyden lataamisen vain 12 minuutissa (10 kuorta minuutissa) K104-tukiajoneuvon avulla. panssaroitu ja tela-alustainen, kantoi 155 504 mm:n kuorta ja 9 yksikköä ruutia. Mutta KXNUMX:n kaksi tärkeintä argumenttia eivät ole teknisiä eivätkä toiminnallisia.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | Tykistö

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit