Iron Fist hard-kill -järjestelmä suojaa amerikkalaisia ​​Bradleyja vain 70 % ajasta

Testien aikana israelilaisen Elbit-yhtiön hard-kill Iron Fist -järjestelmä kykeni suojaamaan Yhdysvaltain armeijan Bradleyt vain 70 prosentissa tapauksista.

Israelin asevoimien Merkava-panssarivaunujen ja Namer-jalkaväen taisteluajoneuvojen suojaamiseksi käyttöön otetut 2010-luvun alussa israelilaisten Raphaëlin ja Elbitin aktiiviset hard-Kill Trophy- ja Iron Fist -suojajärjestelmät ovat osoittautuneet erittäin tehokkaiksi. korkea tehokkuus aseellisten väliintulojen aikana miehitetyillä palestiinalaisalueilla ja siepata kymmeniä RPG-panssarintorjuntaraketteja, mutta myös Iranin Hizbollahin ampumia Konkurs- ja Kornet-ohjuksia. Tosiasia on, että Israelin panssaria ei menetetty 2010-luvun alun sotilasoperaatioiden aikana panssarintorjuntaammusten tulipalon vuoksi.

Tämä tehokkuus ei ole ohittanut länsimaisia ​​armeijoita, etenkään Yhdysvaltain armeijaa, joka päätti vuonna 2015 varustaa näitä järjestelmiä osan raskaista Abrams-panssarivaunuistaan, Bradley-jalkaväen taisteluajoneuvoistaan ​​ja jopa Stryker-panssaroitujen joukkojen kuljetusajoneuvoistaan.

Kuitenkin, jos Namer ja Merkava Mk4 olisi erityisesti sovitettu vastaanottamaan näitä järjestelmiä, Trophyn integrointi M1A2-tankkiin ja vielä varsinkin Iron Fist hard-kill -järjestelmään suojaa amerikkalaisia ​​Bradleyja vain 70 %:ssa. tapaukset Bradleyssä, oli hyvin monimutkainen. Niinpä ensimmäisten Iron Fistillä varustettujen Bradley-kokeiden aikana vuonna 2018 kävi nopeasti ilmi, että havainnointijärjestelmien ja sieppausjärjestelmien järjestely mahdollisti vain 50 % panssaroidun ajoneuvon haavoittuvasta kehästä.

Toisin sanoen, vaikka Iron Fistin integrointi maksaa useita miljoonia dollareita yksikköä kohden, suunnilleen Bradleyn hinnalla, tämä järjestelmä kykeni sieppaamaan vain yhden kahdesta häntä vastaan ​​ammutusta panssarintorjuntaammuksesta. Tämä huono tulos johti uuteen tutkimusvaiheeseen, jossa pyrittiin kohdistamaan tehokkaammin uhkien havaitsemisen varmistavat tutkat ja sieppausammuksia ampuvat tornit.

Abrams Trophy e1674662797953 Hard-Kill / Soft-Kill Protection | Puolustusanalyysi | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen
Hard-kill APS:n, kuten tässä Trophyn, lisääminen M1A2-tankkiin on monimutkainen, kallis ja usein tehoton harjoitus.

Yhdysvaltain armeijan mukaan tavoite on saavutettu. Itse asiassa viimeiset syyskuussa 2022 tehdyt testit osoittivat, että nyt Iron Fist -järjestelmä peitti 70 % Bradley M2A4:n ympäröivästä kehästäohjelman projektinhallinnasta vastaavan Elbitin ja General Dynamics Ordnance and Tactical Systemsin yhteisten ponnistelujen ansiosta. Siten ilmaisimet ja efektorit siirrettiin panssaroituun ajoneuvoon, uusi elektroninen vastatoimijärjestelmä asennettiin samalla kun järjestelmäohjelmistoa muutettiin perusteellisesti, jotta syntyi uusi versio nimeltä Iron Fist Light Decoupled.

Yhdysvaltain armeija ei kuitenkaan ole vielä myöntänyt rahoitusta ensimmäisen mekanisoidun prikaatin muuttamiseen varustamalla sen Bradleyt Iron Fistillä, vaan se jatkaa testejä, erityisesti Trophy Light -järjestelmän mukauttamista APC Strykeriin. . Ja tämä tuskin on yllättävää.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Suojaus Hard-Kill / Soft-Kill | Puolustusanalyysi | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit