Leopard 2, Leclerc, Merkava: Minkä arvoisia nykyaikaiset panssarivaunut ovat? (1/3)

Ensimmäisen maailmansodan taistelukentille ilmestymisensä jälkeen panssarivaunu on ollut sekä äärimmäisen kiehtovan että toisten täydellisen kielteisen kohteena. Konfliktien aikana ja uusien asejärjestelmien, kuten panssarintorjuntaohjuksen tai äskettäin vaeltavan ammusten, ilmaantumisen aikana on monta kertaa ennustettu panssarivaunujen ylivallan loppumista maataisteluissa, muiden esimerkkiä seuraten. tärkeimmät asevarusteet, kuten lentotukialukset tai taistelulentokoneet.

Nykyään on kuitenkin selvää, vaikka geopoliittiset jännitteet kasvavat edelleen, että tankkimarkkinoilla menee hyvin, sillä pelkästään kolmen viime vuoden aikana on myyty yli 4000 XNUMX raskasta tankkia vientiin Egyptissä, Intiassa, Pakistanissa, Puola, Unkari tai Taiwan mainitakseni vain tärkeimmät sopimukset.

Samaan aikaan on syntynyt näiden raskaiden panssaroitujen ajoneuvojen uusi sukupolvi, joka perustuu suurimman osan ajasta kylmän sodan lopun malleihin, joissa on uudet tunnistusjärjestelmät, suojaus ja lisääntynyt tulivoima, mikä tekee näistä ajoneuvoista olennaisen työkalun kaikille keskisuurille korkean intensiteetin laajamittaiseen maatoimintaan.

Tässä kolmiosaisessa tiivistelmäartikkelissa esittelemme tunnusomaisimpia nykyaikaisia ​​taistelutankkeja, juuri niitä, jotka voisivat mahdollisesti tukea suurinta osaa yhteenotoista planeetalla seuraavan 15 vuoden aikana, jotta voimme ymmärtää niiden edut. , mutta myös heikkoudet ja ratkaiseva rooli, joka niillä on tänä aikana.

Saksa: Leopard 2A7+

Le Leopard 2, jonka 70-luvulla on kehittänyt saksalainen Krauss-Maffei Wegmann, on monilla alueilla tämän paneelin kaikkien ennätysten tankki. Sen lisäksi, että se tuli ensimmäisenä käyttöön vuonna 1979, se on myös eniten viety malli ja yksi raskaimmista koskaan rakennetuista, A7-version taistelumassa ylittää 65 tonnia.

Se on myös yksi tankeista, joka on tiennyt kehittyä parhaiten ja tehokkaimmin peräti 16 version kautta, alkaen vuoden 1979 alkuperäisestä versiosta, joka oli varustettu 105 mm:n aseella ja ytimekkäällä analogisella elektroniikalla, aina äärimmäiseen A7+-versioon, joka on varustettu Rheinmetallin pistoolilla. L/55 sileäputkeinen tykki, uusimman sukupolven elektroniikka ja Vetronics sekä automaattinen FLW200-torni alkuperäisen antiikkisen MG3-konekiväärin tilalle.

Lähes 11 metriä pitkä, 3 metriä korkea ja 3,70 metriä leveä Leopard 2A7+:ssa on 12 hv:n MTU MB 873 Ka-501 -kaksoisturbodiesel V1480-moottori, jonka teho/painosuhde on 22,8 hv/tonni.

Säiliö voi siis saavuttaa maantiellä maksiminopeuden 68 km/h ja ylittää yli 1,1 metrin pystysuorat esteet. Hänen tykki L/55 Sitä pidetään tällä hetkellä yhtenä tehokkaimmista, joka pystyy läpäisemään 540 mm terästä 1000 metrin korkeudelta M829 köyhdytetyn uraanin nuolikuorella ja jopa 560 mm ranskalais-ranskalaisen volframiläpivientikuoren kanssa Saksan DM43.

Leopard 2 A7 KMW 001 MBT -panssarivaunua | Saksa | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut
Sen kiistattomien toiminnallisten ominaisuuksien lisäksi menestys Leopard 2 Saksan kieli voidaan selittää suurelta osin KMW:n ja Rheinmetallin yhteisillä ponnisteluilla panssaroitua ajoneuvoa jatkuvasti kehittää, ja siitä on nähty peräti 16 eri versiota 40 vuoden aikana.

Le Leopard 2 on myös erittäin hyvin suojattu, sillä siinä on mikrokeramiikkaa, titaania ja volframia yhdistävä komposiittipanssari, jonka päälle on sijoitettu reaktiivisia panssaritiilejä, mikä antaa sille panssariekvivalenttia 620 mm terästä etusektorissa ja jopa 1000 mm tornissa. Tämä selittää, miksi sen 40 vuodesta huolimatta sen vienti jatkuu kansainväliselle näyttämölle, Unkari ilmoitti ostavansa 44:n Leopard 2A7+ ja 12 Leopard Käytetty 2A4 joulukuussa 2018.

Kuitenkin Leopard 2 ei ole vapaa tietyistä heikkouksista. Ensinnäkin sen taistelutehokkuutta ei ole koskaan osoitettu tähän mennessä, koska sen ainoa käyttö on Leopard 2A4 tallennettu Turkin hyökkäyksen aikana kurdijoukkoja vastaan ​​joulukuussa 2016, johti useiden niistä tuhoutumiseen venäläisvalmisteisilla panssarintorjuntaohjuksilla Fagot ja Kornet, ja Islamilaisen valtion kaappaamaan kaksi esimerkkiä. Monet asiantuntijat syyttivät kuitenkin Turkin huonoa taktiikkaa tässä operaatiossa ja erityisesti jalkaväen tuen puutetta selittääkseen nämä tappiot.

Toiseksi tällaisen massan siirtäminen vaatii huomattavan määrän polttoainetta, ja huolimatta sen 1.160 XNUMX litran säiliöistä, Leopard 2 kamppailee ylittääkseen 200 km maastossa (ja suorassa…). Itse asiassa panssarivaunu on ensisijaisesti tarkoitettu raskaisiin, mutta lyhyisiin hyökkäykseen ja hyvin valmisteltuihin puolustusasentoihin, myös Bundeswehrin suosima oppi.

Lopuksi, huolimatta panssaroidun ajoneuvon lukuisista kehityssuunnista ja varmasti johtuen panssarivaunu on nyt saavuttamassa rajansa, erityisesti liikkuvuuden suhteen, lisäyksiä, mm. Trophy -aktiivinen suojajärjestelmä, mikä on väistämättä jälkimmäisen vahingoksi.

Se jää, että Leopard 2A7+ on epäilemättä yksi parhaista koskaan suunnitelluista panssarivaunuista, ja se osoittautuu mahtavaksi vastustajaksi puolustusasennossa tai intensiivisessä hyökkäyksessä. Ilmoitus sen tulevasta saapumisesta Ukrainaan, kun taas noin kymmenen länsimaata tuki Saksan päätöstä tarjota 14 Leopard 2A6 Kiovassa, tulee epäilemättä merkitsemään tiiviisti seurattua tulikastetta tälle tankille, jota on pidetty vertailukohtana useiden vuosikymmenten ajan.

Kiina: Tyyppi 99A

Kun puhumme Kiinan puolustusteollisuuden viime vuosien edistymisestä, huomio kiinnittyy luonnollisesti ilmailualaan lentokoneilla, kuten J-20 tai Y-20, laivastokenttään Type cruisers 055:llä tai Type 075 -helikopterilla. kantajien tai ohjusten, kuten DF41 tai DF26, alalla.

Panssaroitujen ajoneuvojen valmistus on kuitenkin yksi tämän alan dynaamisimmista aloista, eikä innovaatioita lakkaa esittelemästä, kuten esim. tyypin 15 kevyt säiliö suunniteltu erityisesti kehittymään Tiibetin ylängöillä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Saksa | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit