Altai, musta Panther, Oplot: Minkä arvoisia nykyaikaiset panssarivaunut ovat? 3/3

Sen sanottiin olevan vanhentunut tai liian haavoittuva, mutta panssarivaunut ovat herättäneet viime vuosina huomattavaa kiinnostusta maailman suurimpien armeijoiden taholta. Esiteltyämme tärkeimmät länsimaiset, venäläiset ja kiinalaiset panssarit kahdessa edellisessä artikkelissa, keskitymme tässä loppuanalyysissä vähemmän tunnettuihin, mutta tehokkaisiin ja lupaaviin malleihin niin operatiivisessa näyttämössä kuin viennissäkin.

Tänään on K2 Blackin aika Panther Eteläkorealainen, turkkilainen Atlay, japanilainen Type 10 ja ukrainalainen BM Oplot.

Etelä-Korea: K2 Black Panther

Monet asiantuntijat pitävät sitä länsiblokin moderneimpana ja houkuttelevina tankina, K2 Black Panther Sen kehitys on kuitenkin ollut vaikeaa, ja eräitä sen osia, erityisesti sen vaihteistoa ja moottoria, kehitetään edelleen luotettavammiksi.

K2:n kehittäminen aloitettiin vuonna 1995 korvaamaan Etelä-Korean armeijan vanhentuneet M48 Patton -panssarivaunut, ja se perustui ensimmäiseen paikallisesti suunniteltuun panssarivaunumalliin K1-88, joka kehitettiin Chrysler XM1 -pohjalta, malli, joka toimi pohjana. amerikkalaisen M1 Abramsin suunnitteluun.

Se on japanilaisen Type 10:n ja turkkilaisen Altayn kanssa yksi ainoista länsimaisista tankimalleista, joka ei ole vanhemman mallin evoluutio, kuten Leopard Saksalainen 2A7 tai amerikkalainen M1A2C Abrams. 10,8 metriä pitkä ja 55 tonnin taistelumassa K2 on melko kevyt panssarivaunu verrattuna eurooppalaisiin tai amerikkalaisiin kollegoihinsa.

Puola ottaa käyttöön lähes tuhat K2 Black -panssarivaunua Panther
Nopea, ketterä ja hyvin suojattu, K2 Black Panther Etelä-Koreaa pidetään erittäin tasapainoisena ja nykyaikaisena panssarivaununa, joka pystyy tukemaan kaikenlaisia ​​tämän hetken taisteluita.

Äskettäisen laskunsa mukaan K2:ssa on monia täysin moderneja tekniikoita. Ensinnäkin sen MIL-12560H-komposiittipanssari antaa sille samanlaisen perussuojan kuin muut raskaat panssarit, vaikkakin kevyempiä. Lisäksi se sisältää täyden valikoiman täydentäviä puolustusjärjestelmiä, jotka vaihtelevat reaktiivisista panssaripalikoista paikallisiin soft-kill- ja hard-kill-järjestelmiin, jotka on integroitu natiivisti panssariin, eikä niitä ole lisätty kuten länsimaisiin tankkeihin.

Sen aseistus on myös täysin tasainen, ja siinä on 120 mm:n tasainen CN08-kanuuna ja automaattinen latausjärjestelmä, joka ylläpitää 10 laukausta minuutissa tulinopeutta, joka on verrattavissa ranskalaiseen Leclerciin, joka on vertailukohta kentällä.

Perinteisen nuolen, muotoiltujen panosten tai murtuvien kuorien lisäksi ase voi myös ampua KSTAM-ohjus, jonka kantama on 8 km, seurasi parabolista lentorataa ennen laskuvarjon laukaisemista paikantaakseen kohteensa infrapuna- ja tutkakohdistuslaitteella ja osuvan siihen ylhäältä, kuten ranskalais-ruotsalaiset BONUS-kuoret.

Kolmihenkisellä miehistöllä on nykyaikaisin havainto- ja tähtäysjärjestelmä, jossa yhdistyvät perinteiset infrapuna-vetronic-järjestelmät ja laseretäisyysmittari erittäin korkeataajuiseen tutkaan, mikä mahdollistaa panssarivaunujen kohdistamisen kohteisiin lähes 3 km:n päähän, jos näkökenttä on käytettävissä.

Kuten Leclerc, K2 voi ampua erittäin tarkasti liikkeellä ollessaan säilyttäen samalla korkean tulinopeuden. Järjestelmä on suunniteltu siten, että säiliö voi pysyä toimintakuntoisena vain kahden hengen miehistöllä, kun normaalissa miehistössä on kolme.

kuitenkin musta Panther kohtasi merkittäviä vaikeuksia moottorin ja jakelun kehittämisessä paikallinen lasku, joka velvoittaa ensimmäisen 100 säiliön erän varustamaan MTU MT-883 -moottorilla ja saksalaisen laskun RENK-lähetyksellä, toinen 106 erä sai paikallisen Doosan DV27K -moottorin, mutta säilytti saksalaisen jakelun. Vain kolmas 54 yksikön erä varustetaan kokonaan eteläkorealaisella propulsiojärjestelmällä, Doosan DV27K -vaihteistolla ja Doosan-moottorilla.

Tämä vika ei vaikuta kansainvälisellä näyttämöllä estävältä, sillä Puola tilasi muutama kuukausi sitten yli 1000 9 tällaista panssarivaunua, K239-itseliikkuvat tykit ja KXNUMX-raketinheittimien ohella tärkeä teollinen ja teknologian siirto.

Vain kolme kuukautta tilauksen allekirjoittamisen jälkeen toimitettiin ensimmäiset Puolan joukkoille tarkoitetut K2-koneet, ja toinen erä saapuu Varsovaan helmikuussa. Etelä-Korean teollinen potentiaali on nykyisessä tilanteessa Venäjän Ukrainan hyökkäyksen jälkeisen jännitteen nousun jälkeen nykyään mustan kiistattomien ominaisuuksien rinnalla. Panther, merkittävä etu tälle mallille, myös Euroopassa.

Japani: Tyypin 10 panssarivaunut

Japanilaisen panssarivalmistuksen vähäisen kansainvälisen näkyvyyden ja erityisesti sen poissaolonsa kansainvälisistä kilpailuista vuoksi suuri osa yleisöstä jättää useimmiten huomiotta. Japanilaiset yritykset ovat kuitenkin tuottaneet viime vuosikymmeninä lukuisia malleja korkean suorituskyvyn panssaroituja ajoneuvoja, mukaan lukien taistelutankkeja. Vuodesta 2012 palvelukseen astuva Type-panssarivaunu on yksi niistä ja kevyin läntisistä panssarivaunuista.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Konflikti Donbassissa | Syyrian konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit