RAND-ajatushautomolle Ukrainan konfliktin pattitilanne uhkaisi suoraan Yhdysvaltojen etuja

Vaikka Ukrainan konflikti ei vieläkään näytä olevan läheskään ohi, ajatushautomo Rand Corporationin raportti viittaa uhkiin, joita juuttunut konflikti aiheuttaa Yhdysvaltojen eduille.

Amerikkalaisen lentokonevalmistajan Douglasin vuonna 1948 perustama Rand Corporation on nykyään yksi Yhdysvaltojen vaikutusvaltaisimmista ajatushautomoista erityisesti sotilaallisissa ja kansainvälisissä asioissa, varsinkin kun toisin kuin muut muut tärkeät amerikkalaiset ajatushautomot, se ei ole poliittisesti sidoksissa.

Itse asiassa sen analyysit ovat useimmiten erittäin tarkkaavaisia ​​sekä amerikkalaisten poliittisten päättäjien että Pentagonin toimesta. Ukrainan kriisin alun jälkeen Rand on tuottanut suuren joukon usein erittäin olennaisia ​​analyyseja, ja se on tehnyt sen jatkuvasti.

Viimeisin 27. tammikuuta julkaistu analyysi ansaitsee erityistä huomiota. Taktisten, taloudellisten ja poliittisten analyysien lisäksi se tutkii Ukrainan konfliktin pysähtymisen tai laajenemisen riskiä erityisen kriittisen tekijän, nimittäin valtioiden poliittisten, taloudellisten ja strategisten etujen kautta.

Kuten olemme jo käsitelleet aiemmissa artikkeleissa, riski konfliktin jumiutumisesta tai jopa sen laajenemisesta Ukrainan teatterin ulkopuolelle on kasvanut merkittävästi viime kuukausina, varsinkin kun Moskova on sitoutunut muuttamaan lähestymistapaansa tähän sotaan, liikutellen. Puhtaasti taktisesta johtamisesta konfliktin alussa, hyvin kyseenalaisin tuloksin, strategiseen johtamiseen, joka nojaa Kremlin objektiivisiin voimavaroihin, nimittäin sen puolustusteollisuuteen ja sen demografiseen ylivoimaan.

Rand-analyysi, jonka otsikko on " Pitkän sodan välttäminen – Yhdysvaltain politiikka ja Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin kehityskulku", suorittaa systemaattista tutkimusta kaikista ennakoitavissa olevista riskeistä ja seurauksista, jotka liittyvät konfliktin todennäköiseen umpikujaan, kun taas nyt Moskova ja Kiova eivät näytä pystyvän asettumaan sotilaallisesti ja kestävästi vastustajalleen.

Rand Corp.:n mukaan. riski siitä, että Venäjä käyttää ei-strategisia ydinaseita, ei ole läheskään mitätön
Rand Corp.:n mukaan. riski siitä, että Venäjä käyttää ei-strategisia ydinaseita, ei ole läheskään mitätön

Ensinnäkin analyysissä tutkitaan kaikkia parametreja, jotka johtuvat konfliktin todennäköisestä pysähtyneisyydestä. Kaksi suurinta riskiä ovat ydinaseiden käyttö, joita amerikkalaiset analyytikot eivät suinkaan ole sulkeneet pois, sekä konfliktin laajentaminen kohti vastakkainasettelua Naton ja Naton välillä. Venäjä, jota pidettiin jälleen paljon uskottavampana kuin tiedotusvälineissä aiheesta puhuneet asiantuntijat yleisesti myöntävät, vaikka Venäjän ja Venäjän välinen perinteinen suora vastakkainasettelu NATO ei olisikaan ensimmäinen.

Lisäksi määritellään kolme muuta analyysin avainta, nimittäin kysymys kahden taistelevan osapuolen alueellisesta valvonnasta, kysymys konfliktin laajenemisesta ajan mittaan ja lopuksi eri vaihtoehdot tämän konfliktin lopettamiseksi.

Tämän jälkeen kutakin näistä kriteereistä tutkitaan suhteessa sen seurauksiin Yhdysvaltojen etuihin. Ilman vapaasti saatavilla olevaa analyysiä uudelleen muotoilematta on selvää, että Yhdysvalloille tämän konfliktin pysähtymisestä johtuvat riskit ja rajoitteet ylittävät huomattavasti kestävän konfliktin muutamat mahdolliset hyödyt, ja tämä lähes koko analyysin ajan. spektri.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Venäjän ja Ukrainan konflikti | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit