Sota Ukrainassa ja biologinen vaara uhkaisi ihmiskunnan selviytymistä enemmän kuin koskaan ennen

Vuonna 1947 Chicagon yliopisto julkaisi Albert Einsteinin aloitteesta ensimmäisen kerran Bulletin of the Atomic Scientist -lehdessä maailman lopun kellon tai englanniksi Doomsday Clockin. Tämä kello edusti aikaa, jonka ihmiskunta oli jäljellä sen ilmestymisestä lähtien, ennen kuin ydinsodan kaltainen katastrofi tuli hävittämään sen. Vuonna 1947 kello asetettiin kello 23, 53 minuuttia ennen maailmanloppua. Tämä empiirisesti laskettu arvo toimi vertailukohtana tuleville vuosittaisille arvioinneille, jotta riskin lisääntyminen tai väheneminen voidaan esittää yksinkertaisella ja tehokkaalla tavalla sen julkaisevan tiedekollegion (mukaan lukien kymmenkunta Nobel-palkinnon voittajaa) mukaan. joka vuosi. Siten vuonna 7, kun Yhdysvallat ja Neuvostoliitto olivat kumpikin suorittaneet ensimmäiset lämpöydinkokeet, kello asetettiin kello 1953 ja pysyi tässä arvossa 23 vuotta vuoteen 57 asti, jolloin se tuotiin. takaisin klo 7 ja sitten klo 1960 vuonna 23 sen jälkeen, kun Washington ja Moskova allekirjoittivat sopimuksen ilmakehän ydinkokeiden kieltämisestä.

Siitä lähtien kello on jatkanut kehittymistään saavuttaen korkeimman pisteensä, kello 23, vuonna 57 euroohjuskriisin huipulla ja alimman pisteensä vuonna 1984 klo 1991 Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. ja strategista aseiden vähentämistä koskeva sopimus. Valitettavasti siitä lähtien kello on jatkanut eteenpäin, ensin klo 23:een vuonna 43 Pohjois-Korean ydinkokeiden jälkeen, sitten vuodesta 23, jolloin ilmaantui uusi uhka, ilmastonmuutos. Vuodesta 55 lähtien yhtä paljon ilmastoriski kuin lisääntynyt ydinkonfliktin riski sai amerikkalaiset tiedemiehet asettamaan kellon historiallisen korkeimmalle tasolle, kello 2007, ja sitten nostamaan tätä lukua kahdesti saavuttaakseen 2010. 2017. Tämä vuosi merkitsee uutta kaikkien aikojen ennätystä, kellon asennossa klo 23, 58 minuuttia ennen ihmiskunnan loppua. Itse asiassa kaksi uutta tekijää ovat heikentäneet tutkijoiden arvostusta, toisaalta Ukrainan sotaan liittyvät riskit ja uhka, jota nyt edustaa uusien patogeenien todennäköinen ilmaantuminen, mahdollisesti paljon tappavampi kuin Covid.

Ohjussiilon Minuteman-puolustusanalyysit | Ydinaseet | Puolustusbioteknologia
Ydinsodan uhka on nyt kaikkien aikojen korkeimmillaan johtuen Ukrainan sodasta, joka vastustaa epäsuorasti neljää maailman tärkeintä ydinvoimaa.

Venäjän naapuria vastaan ​​helmikuussa 2022 tekemän aggression seurauksena Ukrainan sota edustaa intensiivisintä konfliktia, joka vastustaa epäsuorasti useita ydinvaltoja, toisaalta Venäjää ja toisaalta Yhdysvaltoja sekä niiden brittiläisiä ja ranskalaisia ​​liittolaisia. jotka tukevat Kiovaa yhä suoremmin vastustamaan Venäjän armeijan johtamia hyökkäyksiä. Tämä on kiistatta tärkein sotilaallis-strateginen kriisi toisen maailmansodan päättymisen jälkeen, varsinkin kun se tapahtuu Euroopan sydämessä, ei hämärässä Etelä-Aasiassa. Sellaisenaan Moskova esitteli ydinsemantiikkaa konfliktin alusta lähtien, uhkauksiin, joihin amerikkalaiset, ranskalaiset ja britit vastasivat tiukasti. Siitä lähtien ydinuhka, olipa se konfliktin ydinlaajennus kuten mainittiin Rand Corporationin tutkimuksessa, joka oli eilen artikkelin aihe, tai ydinonnettomuus esimerkiksi Zaporozhyen voimalaitoksen ympäristössä, ovat korkeimmillaan, luultavasti samalla tasolla kuin 80-luvun Euroohjuskriisin aikana, jota historioitsijat oikeutetusti pitävät kylmän sodan kriittisimpänä ajanjaksona.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Ydinaseet | Bioteknologian puolustus

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit