Hard-kill, SEAD, metsästävät ammukset…: tuleva ranskalainen LPM valmistautuu korkeaan intensiteettiin

Tulevassa Ranskan ohjelmointilaissa korostetaan korkean intensiteetin sitoutumista, vaikka se ei ole tyhjentävä, ja se täyttää tietyt kriittiset aukot armeijoissa.

Vaikka kaikkia päätöksiä ei ole vielä tehty, tulevan vuodet 2024-2030 kattavan sotilaallisen ohjelmointilain sisältö alkaa olla osittain tiedossa, joko asevoimien ministeri Sébastien Lecornun esikuntapäälliköiden tiettyjen virallisten julistusten perusteella. ja jopa presidentti Emmanuel Macron. Kokonaisbudjetti näyttää siis olevan tavoite 413 miljardia euroa kaudella, eli keskimääräinen vuosibudjetti 58 miljardia euroa, mikä on lähes 32 prosenttia enemmän kuin asevoimien vuoden 2023 budjetti (44 miljardia euroa) ja 66 prosenttia enemmän kuin vuoden 2017 budjetti (35 miljardia euroa).

Kun tämä kokonaisuus liitetään lineaariseen etenemiseen sotilaallisen ohjelmointilain voimassaoloaikana, sen tavoitteena olisi saavuttaa 69 miljardin euron puolustusponnistelu vuonna 2030 eli 2,25–2,3 prosenttia maan BKT:sta tuolloin. Itse asiassa, vaikka inflaatio otettaisiin huomioon (integroituna BKT:hen), armeijan budjetti on kasvanut 25 % seuraavan LPM:n aikana ja yli 50 % vuodesta 2017.

Lisäksi budjetti kasvaisi tässä hypoteesissa hieman yli 3,6 miljardia euroa vuodessa, mikä on enemmän tai vähemmän lähellä todellista kattoa, jonka yli teollisuuden kehitys ja rekrytointikapasiteetit armeijat eivät pystyisi seuraamaan. Huomaa ohimennen, että tällainen lisäys edustaa keskimäärin yli 50.000 XNUMX uutta suoraa, epäsuoraa ja synnynnäistä työpaikkaa joka vuosi asevoimien, puolustusteollisuuden, toimitusketjun ja kaikkien niihin liittyvien taloudellisten toimintojen välille.

Puhtaasti makrotaloudellisten ja budjettinäkökohtien lisäksi myös muuta tietoa on suodatettu pois. Näin ollen reserviä vahvistetaan huomattavasti rekrytoimalla 40.000 80 uutta reserviläistä sotilaallisen ohjelmointilain mukaisesti, jotta vuonna 100.000 reserviläinen olisi 2030–2 XNUMX, yksi reserviläinen kahdelle aktiiviselle sotilashenkilöstölle. Voimien kasvua toisaalta mitataan ja sektoroidaan voimakkaasti, jotta armeijat pystyisivät lisäämään tiedustelu- ja kybersodankäyntiä.

Nämä joukot antavat armeijalle mahdollisuuden vahvistaa joustavuuttaan ja kestävyyttään myös taisteluskenaariossa ja erityisesti korkean intensiteetin alueella, joka on tähän asti ollut huono suhde Ranskan puolustusponnistuksiin, tämä viimeisten 20 vuoden aikana. , suosii ulkoisiin operaatioihin kykeneviä projektiojoukkoja erityisesti Afrikassa ja Lähi-idässä. Ei sillä, että nämä joukot, kuten laskuvarjo-, meri- tai vuoristojalkaväkiyksiköt, olisivat hyödyttömiä korkean intensiteetin konfliktin sattuessa, mutta ne eivät yksinään tee mahdolliseksi täyttää tällaisen konfliktin tarpeita.

PANG CGI Euronaval e1671027622344 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Emmanuel Macron on vahvistanut, että uuden sukupolven lentotukialusohjelmaa jatketaan seuraavan sotilasohjelmointilain 2024-2030 aikana.

Tietoa tulevista aseohjelmista alkaa myös suodattua läpi. Niinpä presidentti Emmanuel Macron vahvisti uuden sukupolven lentotukialuksen ohjelman jatkamisen armeijoille toiveissaan, vaikka lähteemme mukaan se oli uhattuna vasta muutama päivä ennen presidentin ilmoitusta. Muutos Rafale Ranskan metsästystä nopeutetaan, vaikka parhaillaan modernisoitava Mirage 2000D palvelisi tätä pidemmälle vuoteen 2034 asti.

Lisäksi panostetaan erityisesti armeijoiden tiedusteluvalmiuksien vahvistamiseen ja laajentamiseen, mikä tarkoittaa erityisesti satelliittiverkon tiivistämistä. Mutta juuri korkean intensiteetin sitoutumisen alalla tehdään merkittävimmät ponnistelut. Näin ollen sotilaallisen ohjelmointilain mukaan Rafale varustetaan sähköisen sodankäynnin ja vastustavien ilmatorjuntakeinojen tukahduttamiskeinoilla, jotka on merkitty englanninkielisellä lyhenteellä SEAD (Suppression of Enemy Air Defense).

Myös ilmapuolustusta vahvistetaan hankkimalla lisää SAMP/T-järjestelmiä, mutta myös lyhyen kantaman SHORAD MICA VL -järjestelmiä. Myös Ranskan laivaston fregattien kapasiteettia vahvistetaan erityisesti antamalla pystysuoralle SYLVER-ohjusten laukaisujärjestelmälle kyky käyttää erilaisia ​​ohjuksia.

Armeija ilmoitti puolestaan, että se aikoo hankkia useita tuhansia hajaammuksia LPM:ltä, mutta myös varustaa panssaroituja ajoneuvojaan, pääasiassa Leclerc-tankkeja, kovaa tappamista vastaan. Jos tunnet nämä ominaisuudet, se voi johtua siitä, että ne kaikki on tunnistettu välttämättömiksi useissa artikkeleissamme, mukaan lukien yksi erityisesti luettelo nämä 5 kykyä vahvistaa Ranskan armeijoiden korkean intensiteetin kykyjä, julkaistu vuonna 2021.

Ilma- ja avaruusvoimat: SEAD- ja SHORAD-ominaisuudet

Kiireellisyys tarjota ilma- ja avaruusvoimille, mutta myös Ranskan merivoimille valmiuksia tukahduttaa ilmatorjunta, on keskusteltu vuonna ensimmäinen artikkeli, joka julkaistiin syyskuussa 2019. Sen jälkeen Méta-defense on julkaissut lähes kymmenen samantyyppistä artikkelia, aihe meni kansalliskokouksen puolustusvaliokunnalle, jonka välittäjänä oppositiojäsen JC Lagarde, mutta myös presidentin enemmistön varajäsen F. Gouttefarde edellisen tuomarin aikana.

Valitettavasti puolustusvoimien ministeriön tuolloin antama vastaus oli täydellinen esimerkki puisesta kielestä, jota seurasi ilmeinen vilpittömyys. Itse asiassa, vaikka se olisi luonteeltaan huomaamaton ja suojattu suorituskyvystään tunnustetulla SPECTRA-järjestelmällä, Rafale Toistaiseksi siinä ei ole häirintä- ja elektronista sodankäyntiyksikköä, joka kykenisi sulkemaan muita laitteita elektroniseen puolustuskuplaan, eikä myöskään sotatarvikkeita, jotka ovat erikoistuneet vastakkaisten ilmatorjuntajärjestelmien poistamiseen. Tämä heikkous oli myös ollut Yhdysvaltojen väitteen ytimessä Super Hornetin puolesta Intiassa, koska jälkimmäinen voitiin hylätä elektronisen sodankäynnin Growleriksi.

Les Rafale Ranskalaiset varustetaan uusilla korkean intensiteetin ominaisuuksilla, kuten SEAD-resursseja
Erittäin tehokas, Rafale sillä ei kuitenkaan ole kykyjä tukahduttaa vastustajan ilmatorjunta

Ukrainan sota on omalta osaltaan osoittanut, missä määrin nykyaikaiset ilmatorjuntajärjestelmät, myös venäläisen valmistuksen kahden sotapuolen toteuttamat ilmatorjuntajärjestelmät, ovat nyt tehokkaita. Itse asiassa näyttää siltä, ​​että useiden kuukausien ajan venäläiset lentokoneet, kuten Su-30SM ja Su-35, ovat harjoittaneet jokaista tehtävää lähellä toimintalinjaa, Kh-31P:n kaltaista säteilyntorjuntaohjusta. ja tuhota vastakkainen tutka, joka tulee seuraamaan sitä.

Samanlainen menettely otettiin käyttöön Ukrainan puolella, jolloin Mig-29:t saivat käyttää AGM-88 Harm -tutkatorjuntaohjusta samoista syistä. Näiden ohjusten lisäksi venäläiset lentokoneet kuljettavat nyt järjestelmällisesti yhtä tai useampaa ylimääräistä häirintäyksikköä, jotka mahdollistavat esimerkiksi muiden lentokoneiden, kuten Su-25:n kaltaisten hyökkäyslentokoneiden, mutta myös taisteluhelikopterien tai kuljetusvälineiden suojaamisen, jotka ovat myös erittäin herkkiä ilmatorjuntajärjestelmille.

Siksi ymmärrämme, miksi ilmavoimat ja luultavasti merivoimien ilmailu voitti asiansa hankkiakseen tämän kapasiteetin seuraavan LPM:n aikana, vaikka se merkitsisikin puolustusvoimien ministeriön muutamaa kuukautta aiemmin antaman vastauksen nauramista komiteassa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

5 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit