Le Leopard Saksalainen 2A7 voittaa K2 Blackin Panther eteläkorealainen Norjassa

Kuten suurin osa Euroopan maista, Norja aloitti pakotetun marssin hyödyntääkseen rauhan etuja 90-luvun lopulla, kun sen puolustusponnistelut putosivat 15 vuodessa alimmalle tasolle vuonna 2014, 2,8 prosentista. sen BKT on vain 1,4 prosenttia siitä. Norjan asevoimien onneksi nämä säästöt tulivat sen jälkeen, kun 90-luvulla tehtiin suuri modernisointi, jolloin hankittiin 74 F-16 A/B:tä korvaamaan sen vanhentuneet F-5:t. 5 Fridtjof Nansen -luokan fregattia (joista yksi katosi vuonna 2019) korvaamaan Oslo-luokan fregatit sekä 54 raskasta tankkia Leopard 2A4 tukee noin sata jalkaväen taisteluajoneuvoa CV90 ja kranaatinheitinkokoonpanossa 52 CV90:tä. Itse asiassa 2000-luvun puolivälissä Oslossa oli täysin kykenevä, moderni ja kokoinen asevoima vain 5 miljoonan asukkaan maalle.

Ukrainan liittäminen vuonna 2014 merkitsi tämän idealisoidun ajanjakson päättymistä Norjan viranomaisille, jotka aloittivat suuren ponnistelun nostaakseen budjettinsa takaisin yli 7,5 miljardiin dollariin tänään, mikä on yli 2 prosenttia maan BKT:sta. Ja uusi ponnistelu armeijoiden modernisoimiseksi aloitettiin välittömästi lisäämällä F-35A:n määrää. Luftforsvaret, lisääntyy 38 laitteesta 52:een, sekä hallinta 4 uutta Type 212CD sukellusvenettä yhteistyössä Saksan kanssa, ja noin 55 tuolloin vielä käytössä olleen itseliikkuvan M109-aseen korvaaminen 28 eteläkorealaista K9 Thunder -järjestelmää, joita tukee vähintään 14 K10-järjestelmää tukea ja tankkausta näille itseliikkuville aseille. Oslo aikoi modernisoida 2017 38 raskaasta tankistaan ​​vuoteen 52 asti Leopard 2A4 PL, päätettiin korvata ne uudella tankilla, kilpailukutsu julkaistiin lokakuussa 2020 54 nykyaikaiselle raskaalle tankille sekä 18 valinnaiselle järjestelmälle.

Leopard 2 Norja Saksa | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi
Norjan armeijan kenttä 38 Leopard 2A4NO Saksasta vuonna 52 hankitusta 2001:sta.

Olso valitsi tähän kilpailuun kaksi teollista tarjousta Leopard 2A7 saksalaiselta Krauss-Maffei Wegmannilta ja K2 Thunder eteläkorealaselta Hyundai Rotemilta, ja tammikuusta 2022 lähtien toteutettiin testikampanja kunkin ehdokkaan suorituskyvyn ja kykyjen arvioimiseksi, myös talviolosuhteissa. ankarissa norjalaisissa olosuhteissa ilmasto. Ilmeisesti kilpailu oli hyvin tiukka. Norjan viranomaisten oman myöntämän mukaan panssarivaunut täyttivät kaikki Norjan armeijoiden vaatimukset ja osoittivat erinomaisia ​​ominaisuuksia testikampanjoissa. Lopulta se kuitenkin on Leopard Saksalainen 2A7, joka on valittu ja joka otetaan käyttöön vuodesta 2026 korvaamaan Leopard 2A4NO edelleen käytössä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit