Neuron, E-MBT, SMX31…: Voimmeko selvitä tulevaisuuden LPM:n umpikujasta tutkimukseen ja armeijoiden varusteisiin?

Samalla kun kenraalin esikunta, puolustusvoimien ministeriö ja Elysée-palatsi hienosäätävät tulevan sotilaallisen ohjelmointilain viimeisiä yksityiskohtia, jotka kattavat ajanjakson 2024–2030, lukuisat enemmän tai vähemmän viralliset kaiut viittaavat siihen, että huolimatta erittäin jyrkästi lisääntyneestä Budjetti, joka mahdollistaa lähes 2,3 prosentin puolustusponnistuksen BKT:stä vuonna 2030, lukuisia puolustustarvikkeiden sekä armeijan varusteiden tutkimus- ja kehitysohjelmia on hajautettava tai jopa jätettävä kokonaan huomiotta. budjettirajoitusten vuoksi. Todellakin, yhteisen toiminnan seurauksena dramaattinen aliinvestointi puolustukseen edellistä LPM:tä 20-2017 edeltäneiden 2025 vuoden aikana ja turvallisuustilanteen erittäin nopea heikkeneminen (joka tapauksessa julkisesta ja poliittisesta näkökulmasta) viime vuosina ja kuukausia, budjetit keskitetään vastaamaan kaikkein välittömimpiin tarpeisiin ja kriittisimpiin ohjelmiin.

Defence teollisen ja teknologisen perustansa eli BITD:n organisoinnista johtuen Ranska on huomattavasti riippuvainen puolustusviennistä säilyttääkseen oman strategisen autonomiansa, kansallinen järjestys ei jyrkässäkään nousussa riitä saavuttamaan toiminnan kynnystä. kaiken tarvittavan teknologisen ja teollisen osaamisen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi tällä alalla. Keskittämällä budjettivaransa näihin kriittisiin ohjelmiin, joista monilla on hyvin vähän vientipotentiaalia, kuten uuden sukupolven lentotukialukset, 3. sukupolven ballististen ohjusten sukellusveneet tai jopa ilmassa kulkeva ydinohjus ja muut erittäin kilpailukykyisille aloille, kuten esim. droonien, kyber-, sekä kevyiden panssaroitujen ajoneuvojen ja fregattien alalla tämä LPM voi johtaa armeijoiden vahvistumiseen, mutta myös BITD:n heikkenemiseen, koska erittäin houkuttelevia tuotteita ja laitteita ei ole. luettelossa, kuten nykyään, esimerkiksi CAESAR tai Rafale.

PANG Vandier Leconru e1671027679501 ​​​​Analysis Defense | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | MBT-panssarivaunut
Presidentti E. Macron vahvisti armeijan tervehdyksessä, että tulevan uuden sukupolven lentotukialuksen vientipotentiaali on vain hyvin pieni.

Voidaan ajatella, että ratkaisu tällaiseen kriittiseen ongelmaan on yksinomaan valtiolla ja että sen tehtävänä on vapauttaa lisää luottoja vastatakseen siihen. Tällä kuitenkin jätettäisiin huomiotta nykyinen julkisen talouden tilanne, jonka Covid-kriisi on suurelta osin koetellu, ja todelliset ponnistelut, joita se aikoo tehdä LPM:n puitteissa. Aivan kuten voisi ajatella, että puolustusyritysten on vastattava korkean vientipotentiaalin omaavien laitteiden T&K-kustannuksista. Tämä jättäisi huomiotta myös sen tosiasian, että puolustustarvikkeiden vienti liittyy hyvin usein niiden käyttöön kansallisissa armeijoissa ja että sillä on erittäin tärkeä poliittinen osa, kun taas BITD:n viimeaikaiset aloitteet tällä alalla ovat harvoin synnyttäneet voimakkaita valtion tukea näiden laitteiden vientiin. Pitäisikö meidän sitten alistua siihen, että Ranskan strateginen autonomia ja teollinen puolustusvoima hajoavat tulevina vuosina? Ei välttämättä …


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | MBT-panssarivaunut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit