Seuraavan sukupolven taistelukoneet joutuvat luottamaan uusiin tukikoneisiin

Viime vuosina on käynnistetty kilpailu suurten ilmailuvaltojen välillä uuden sukupolven hävittäjän kehittämiseksi. Olipa kyseessä Yhdysvaltain ilmavoimien NGAD, Yhdysvaltain laivaston NGAD F/A-XX, ranskalais-espanjalais-saksalainen FCAS, italialais-britti-japanilainen FCAS tai edelleen salainen kiinalainen ohjelma, nämä kuudennen sukupolven laitteet tuo uusia ominaisuuksia, jotka luovat puhtaan eron aikaisempien sukupolvien kanssa, paljon enemmän kuin niiden pitäisi määritellä kyseenalainen 5. sukupolvi. Yhteistyökykynsä, drone-ohjauksen ja nykyisten lentokoneiden vertaansa vailla olevan suorituskyvyn ansiosta nämä hävittäjät antavat ilmavoimille mahdollisuuden säilyttää riittävät toiminta- ja ohjauskyvyt tulevina vuosikymmeninä. lentokoneiden järjestelmät, myös uuden sukupolven.

Kuitenkin, kuten Ukrainan sota osoitti, ilmavoimaa voidaan käyttää täysimääräisesti vain, jos taistelulentokone, olipa kuinka tehokas tahansa, voi luottaa tukilentokoneen laivastoon, joka tarjoaa monia kriittisiä palveluita. , kuten edistynyt ilmavaroitus (kuuluisa Awacs), elektronista tiedustelupalvelua tai jopa välttämättömiä tankkerilentokoneita. On myös todennäköistä, että Venäjän ilmavoimien Ukrainassa kohtaamat vaikeudet, vaikka hävittäjälaivasto on määrältään ja laadultaan paljon parempi kuin vihollisensa, johtuvat osittain toteutetun tuen vähäisestä määrästä, sillä Venäjällä on vain noin kymmenen operatiivista Berieviä. A-50 awacs ja noin viisitoista Il-78 tankkerikonetta, kun taas harvat hävittäjät ja vielä harvemmat lentäjät ovat päteviä herkkään lennon aikana tapahtuvaan tankkausmenettelyyn.

KC46A- ja F35-puolustusanalyysi | Laseraseet ja suunnattu energia | Lentokoneiden tankkerit
Boeing KC-46 Pegasus kohtasi monia kehitysongelmia, mikä aiheutti merkittäviä viivästyksiä ja lisäkustannuksia Yhdysvaltain ilmavoimille ja Boeingille.

Näiden tukilaitteiden haavoittuvuus, pitkän kantaman ilma-ilma-ohjuksia vastaan, kuten venäläinen R37M tai kiinalainen PL-15, mutta myös pitkän kantaman maasta ilmaan -järjestelmiin, kuten venäläiseen S-400:aan ja kiinalaiseen HHQ-9:ään. Yhdysvaltain ilmavoimien suuri huolenaihe jolla on 550 tankkerilentokoneella, 40 Awacilla ja 170 elektronisen tiedustelukoneen kanssa yli 75 % tämän tyyppisistä lentokoneista planeetalla. Vastauksia on tehty, kuten elektronisen sodankäynnin sarjan ja houkutinheittimien integrointi näihin laitteisiin, ja muita on kehitteillä, kuten esim. SHIELD-ohjelma joka aikoo varustaa nämä raskaat, vaikuttavat ja siksi vähemmän ohjattavat laitteet laserharjoitusjärjestelmällä tuhotakseen ne ohjukset. Jos nämä järjestelmät kuitenkin mahdollistavat ja mahdollistavat lentokoneen kestävyyden lisäämisen, ne eivät kuitenkaan salli niiden suorittaa hienovaraisia ​​toimia eivätkä lähestyä toimintalinjaa, mikä on kaksi merkittävää haittaa operaatioiden suorittamiselle. tulevaisuus. Tätä varten ja kuudennen sukupolven hävittäjien tarjoamien ominaisuuksien täysimääräiseksi hyödyntämiseksi on siksi suunniteltava uuden sukupolven tukilentokoneita. Joka tapauksessa tähän Yhdysvaltain ilmavoimat haluavat valmistautua..


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 analysoi puolustusta | Laseraseet ja suunnattu energia | Tankkeri lentokone

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

5 Kommentit

  1. […] Huolimatta toistuvista ongelmista KCx-ohjelman kehittämisen aikana, ensimmäinen KC-46A Pegasus toimitettiin Yhdysvaltain ilmavoimille vuonna 2019, ja 70 lentokonetta on liittynyt Yhdysvaltain operatiivisiin yksiköihin tähän mennessä, sillä loput lentokoneet toimitetaan loppuun mennessä. vuosikymmenen. Toisen ohjelman, nimeltään KCy, oli määrä ottaa KCx-ohjelma korvaamaan jäljellä olevat KC135-koneet, yli 160 lentokonetta, seuraavan vuosikymmenen aikana. Vastustaen pääasiassa, kuten aiemminkin, toisaalta Boeing KC-46A:ta ja tällä kertaa Lockheed-Martiniin liittyvää Airbus A330MRTT:tä, tämä ohjelma vaikutti toistaiseksi suhteellisen avoimelta, ja sen volyymin ansiosta oli mahdollista neutraloida lähes- olemassa olevaan KC-46A-laivastoon USAF:n sisällä. Valitettavasti Airbusille ja vähemmässä määrin Boeingille Pegasus ja MRTT eivät tarjoa merkittävästi parempaa selviytymiskykyä kuin tällä hetkellä käytössä olevat lentokoneet, vaikka nämä uudet säiliöalukset pystyisivät vastaanottamaan vahvistetut itsepuolustusjärjestelmät, jotka koostuvat houkuttimista, korkea- energiatutka- ja laserhäirittimet. Todellakin, Yhdysvaltain ilmavoimat ovat juuri ilmoittaneet, että KCy-ohjelma supistetaan 75 lentokoneeseen, jotta KCz-ohjelmalle vapautuisi luottoja ja kapasiteettia, jonka on kehitettävä tarkasti järjestelmä, joka pystyy vastaamaan näihin miehiin…. […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit