Voiko Eurooppa lopettaa Ukrainan sodan?

Viime viikolla, ajatushautomo Rand Corporationin julkaisema analyysi tutki Ukrainan konfliktin pitkäaikaiseen jatkumiseen liittyviä riskejä sekä Washingtonin mahdollisia ratkaisuja niiden hillitsemiseksi. Kuten useimmat Randin julkaisemat tutkimukset, tämä oli samanaikaisesti erittäin relevantti, dokumentoitu ja objektiivinen sekä diagnoosissa että suositelluissa ratkaisuissa. Tämä kuitenkin lähti peruspostulaatista, joka vaatii tiettyä varovaisuutta esitettyjen tulosten sovellettavuuden suhteen: itse asiassa tämä tutkimus tutki Ukrainan konfliktia vain Washingtonin toiminnan ja sen seurausten Yhdysvaltoihin näkökulmasta. . Ja kun samaa metodologiaa sovelletaan eurooppalaisesta näkökulmasta, havainnot, mutta myös riskit ja ratkaisut, joita voidaan suositella niiden hallitsemiseksi, ovat merkittävästi erilaisia.

Ensinnäkin on tarpeen erottaa se, mikä on yhteistä molemmille näkökulmille. Näin ollen amerikkalaisen analyysin kuvatun konfliktin pattitilanteen riski on edelleen erittäin korkea näkökulmasta riippumatta. Itse asiassa se liittyy suurelta osin Moskovan asenteen muutos tämän sodan aikana, siirtymällä kesän puolivälissä sotilaallisen erikoisoperaation taktisesta johtamisesta kriittisen konfliktin strategiseen hallintaan, joka mobilisoi kaikki maan resurssit, ja kiistan puuttuminen yleisessä mielipiteessä venäjäksi. Samoin Randin analyysissä kuvatut kaksi strategista riskiä, ​​eli ydinkynnyksen ylittäminen ja konfliktin leviäminen Ukrainan rajojen ulkopuolelle, mahdollisesti Naton mukana, ovat samat riippumatta siitä, onko ne havaittu Washingtonista tai Pariisista, Roomasta. tai Varsova.

PLA J 15 Saksa | Puolustusanalyysi | Tykistö
Kiina ja sen sotilaallisen työkalun kehittäminen on nykyään Pentagonin tärkein huolenaihe, paljon enemmän kuin Venäjä ja Ukraina.

Kolmas suuri riski koskee kuitenkin suoraan eurooppalaisia ​​ja paljon vähemmän amerikkalaisia ​​siinä määrin, että se ei näy Randin analyysissä. Itse asiassa yksi kriittisistä uhkista Ukrainan tulevaisuudelle ja Venäjän huomattavasti lisääntyneelle uhkalle Euroopan maille, jonka Ukrainan tappio aiheuttaisi, ei ole mikään muu kuin mahdollisuus vetäytyä tai vähentää merkittävästi Yhdysvaltojen sotilaallista apua Kiovalle. Tämä riski voi olla seurausta demokraattisesta vuorottelusta Washingtonissa, esimerkiksi jos Donald Trump voittaisi vuoden 2024 presidentinvaalit, tai se voi johtua uusien konfliktien ilmaantumisesta tai konfliktien riskeistä, jotka uhkaavat suoraan Yhdysvaltojen etuja paljon enemmän kuin Ukrainan kriisi. Esimerkiksi Lähi-idässä syttyy tulipalo Israelin ja Iranin konfliktin ympärillä tai Tyynellämerellä, jos Pjongjang aloittaisi vihollisuudet Etelä-Koreaa vastaan ​​tai jos Peking aloittaisi hyökkäyksen Taiwaniin. Vaikka USA:n sotilaallinen apu on 70-80 % kaikesta lännen sotilaallisesta avusta Kiovalle, Ukrainan vastustus Venäjän armeijoita kohtaan olisi ilmeisesti erittäin uhattuna, jos tämä amerikkalainen apu kuivuisi.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | Tykistö

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW