Kiina testaa varkain tehostettua taisteludronea

Samalla kun ilmatorjunta- ja ilmaisinjärjestelmien suorituskyky kasvaa edelleen, johtuen sitten antureiden, tietojenkäsittely- ja analyysijärjestelmien tehokkuuden lisääntymisestä sekä itse ohjusten suorituskyvystä, salailusta, olipa se aktiivinen häirinnän ja maskijärjestelmät tai passiiviset tutkaekvivalenttipinnan tai laitteen infrapunasäteilyn vähentämiseksi ovat suuri ongelma ilmavoimille. Itse asiassa hypersonic-teknologioiden avulla se on tähän mennessä ainoa mahdollinen vastaus toivoa voivansa käyttää ilmavoimaa kiistanalaisen tilan yläpuolella. Viimeisten 30 vuoden aikana tällä alalla on saavutettu merkittävää edistystä, erityisesti Yhdysvalloissa, joka on alan edelläkävijä kuuluisalla F-117 Nighthawkilla, joka osoitti tämän tekniikan mahdollisuudet ensimmäisen Persianlahden sodan aikana.

Passiivisen stealth-tekniikan kehittymisen myötä F-22 Raptorin ja F-35 Lightning II:n kaltaiset monipuoliset taistelukoneet ovat tulleet käyttöön, ja siitä on myös tullut suositumpi planeetalla, Kiinassa J-20:n ja tulevan J-35:n myötä. ja Venäjä Su-57:llä, jotka ovat myös osoittaneet asiantuntemusta tällä alalla, vaikka näiden laitteiden ominaisuuksista vaikeuden suhteen kiistellään edelleen. Kaikilla näillä lentokoneilla on kuitenkin tiettyjä rajoituksia, sillä niiden varkain on suurimman osan ajasta suunnattua ja keskittynyt etualueelle ja heikkenee nopeasti, kun lentokone kantaa lisää ammuksia, tankkeja tai painoa kuomun alla. Hävittäjälentokoneiden liikkuvat vyöhykkeet, jotka mahdollistavat laitteen ohjaamisen, heikentävät myös tätä varkautta, ei vain niiden ollessa liikkeessä luomalla tutkaheijastusvyöhykkeitä, vaan myös luomalla syvennyksiä ja näkyviä reunoja mahdollistamaan ohjauspinnan liikkumisen.

aurora crane windtunnel model.jpg e1675950325322 Analyysi puolustus | Taisteludroneja | Sotilaalliset droonit ja robotiikka
Aurora Flight -malli DARPAn CRANE-ohjelmasta tuulitunnelitestauksen aikana

Tämän ongelman voittamiseksi DARPA, Pentagonin teknologinen innovaatiotoimisto, on käynnistänyt CRANE-ohjelma vallankumouksellisten lentokoneiden ohjaamiseksi uusilla tehosteilla, jonka tarkoituksena on korvata liikkuvat ohjauspinnat paineilmavirroilla, jotka toistavat niiden aerodynaamiset vaikutukset ilman, että asetetaan rajoituksia, erityisesti varkain. Ohjelma siirtyi viime vuoden lopulla vaiheeseen 2, jossa suunnitellaan teknologian demonstraattorin suunnitteluun tarvittavia teknologioita. Aurora Flight Sciences, Boeingin tytäryhtiö, valittiin tähän tehtävään ja todennäköisesti kehittämään vaiheeseen 3,5 suunniteltua 3-tonnista demonstraattoria, jonka ensimmäinen lento on odotettavissa vuonna 2025. Itse asiassa keskuksen tiimin tekemä ilmoitus Sichuanin maakunnassa sijaitseva aerodynamiikan tutkimus- ja kehitystyö, joka julkaistiin 19. tammikuuta vertaisarvioiduissa julkaisuissa Acta Aeronautica ja Astronautica Sinica, teki todennäköisesti pommin vaikutuksen Atlantin yli. Voimassa, tämä joukkue olisi jo lentänyt demonstraattorilla, joka on varustettu samalla tekniikalla.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Taisteludroneja | Sotilaalliset droonit ja robotiikka

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit