Miksi hävittäjien antaminen Ukrainalle on monimutkaisempaa kuin miltä näyttää?

Useiden viikkojen ajan, heti Washingtonin ja Berliinin raskaiden panssarivaunujen toimittamista koskevan sopimuksen jälkeen, presidentti Zelensky ja hänen hallituksensa ovat sitoutuneet painostamaan länsimaisia ​​liittolaisiaan hankkimaan uudentyyppisiä varusteita. , koska ne ovat taistelulentokoneita. Ja itse asiassa tuon päivämäärän jälkeen ei ole kulunut päivääkään ilman Kiovan lehdistöartikkeleita tai virallisia julistuksia, joissa vaaditaan F-16-koneita Yhdysvaltoihin. Typhoon ja Tornado briteille ja saksalaisille, ja Rafale ja Miraget Ranskaan unohtamatta ruotsalaisia ​​Gripenejä. Kuten tämän konfliktin alusta lähtien, suurin osa reaktioista näihin vaatimuksiin, joko Ukrainaan toimittamista puoltavista tai sitä vastustavista reaktioista, perustuu ennen kaikkea voimakkaaseen tunnekomponenttiin. Tähän kysymykseen vastaamiseksi on tarpeen analysoida kaikkia näkökohtia, Ukrainan operatiivisen tarpeen todellisuudesta rajoituksiin, joita tällaiset siirrot voivat aiheuttaa Ukrainan sotaponnisteluille, mutta myös näitä laitteita siirtävien maiden puolustuskykyyn. sulkematta pois tietysti Moskovan mahdollista vastausta tällaiseen aloitteeseen.

Ensinnäkin on selvää, että Ukrainan armeijat ovat nykyään todella kiinnostuneita merkittävästä ilmavoimasta. Todellakin näyttää yhä todennäköisemmältä, että Venäjän armeijat käyttivät hyväkseen Wagnerin palkkasotureille delegoitua Bakhmout-jaksoa muodostaakseen uudelleen voimakkaan sotilasjoukon, joka kykenee suorittamaan suuria hyökkäysoperaatioita tulevina viikkoina tai kuukausina. Itse Ukrainan tiedustelupalvelun mukaan Venäjän armeijat ovat koonneet, kouluttaneet ja varustaneet 500.000 800 miestä armeijasta, mobilisaatiosta ja asevelvollisuudesta tätä tulevaa suurta vaihetta varten. Vuoden taisteluiden koettelemilla Ukrainan armeijoilla, kuten heillä, ei ole nykyään tarvittavia keinoja koventaa riittävästi noin XNUMX kilometrin pituista rintamaa, koska tiedetään, että Venäjän joukot voisivat suorittaa suuren hyökkäyksen suhteellisen voimakkaalla. lyhyellä varoitusajalla minne tahansa tällä rintamalla.

np-tiedosto 137792 870x489 1 Saksa | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi
Venäjän asevoimat ovat ilmeisesti koonneet uudelleen ja kouluttaneet 500.000 XNUMX miehen taistelujoukon suorittaakseen toisen suuren hyökkäyksen Ukrainaa vastaan

Tässä yhteydessä ymmärrämme länsimaiset pääkaupungit nyt täydellisesti ymmärtämän kiireellisen tarpeen toimittaa mahdollisimman nopeasti uutta tykistöä, ilmatorjuntaa ja uusia raskaita panssaroituja ajoneuvoja, kuten panssarivaunuja ja taisteluajoneuvoja. riittävät reservit paineen alaisten alueiden nopeaan vahvistamiseen. Ottaen huomioon rintaman pituuden, ymmärrämme kuitenkin, että ilmavoimat pystyvät tarjoamaan pyynnöstä milloin tahansa ja erittäin lyhyessä ajassa ylimääräisen tulivoiman, joka on välttämätön hyökkäysten torjumiseksi. Itse asiassa, ja vaikka Kiovan puolelta on myös hyvin todennäköisesti poliittinen laskelma, jonka tarkoituksena on lisätä Naton ja erityisesti liiton tärkeimpien taloudellisten ja ydinvaltojen osallistumista konfliktiin, on kiistatonta, että ilmavoimat tuovat ratkaisevaa lisäarvoa linjan pitämiseen. Edelleen on välttämätöntä, että se voidaan toteuttaa todella tehokkaaksi ja että siinä on tehtävään mukautettuja laitteita. Tietysti tässä aiheesta tulee hankala...


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit