Japani haluaa korvata hyökkäys- ja tiedusteluhelikopterinsa droneilla

Japanin itsepuolustusjoukot haluavat korvata tulevina vuosina Apache- ja Cobra-hyökkäyshelikopterinsa ja OH-1-tiedusteluhelikopterinsa droneilla.

Vuosi konfliktin alkamisen jälkeen Ukrainan sodan opetukset, ensimmäinen erittäin intensiivinen sota, jossa käytettiin koko modernia tavanomaista panoppia useisiin vuosikymmeniin, alkavat vaikuttaa maailman suurvaltojen sotilaalliseen suunnitteluun.

Näin raskas panssarivaunu, jota monet pitivät viime aikoihin asti menneisyyden perintönä, joka on nyt liian haavoittuvainen uusille ohjuksille ja vaelteleville ammuksille, on nyt monien armeijoiden voimavaroja koskevien huolenaiheiden ytimessä Euroopassa ja sen ulkopuolella.

Jopa Ranskassa tämä vaikutus tuntuu tuntuvasti seuraava sotilasohjelmointilaki, jonka on erityisesti palautettava ilmavoimille vihollisen ilmapuolustuksen tukahduttaminen tai SEAD englanninkielisestä lyhenteestä, vaikka Puolustusvoimien ministeriö oli jyrkästi hylännyt tämän hypoteesin vain vuosi sitten, vastauksena puolustuskomitean jäsenen pyyntöön ja joka aikoo varustaa armeijat suurella määrällä vaeltavia ammuksia, kahdella kyvyllä, jotka ovat osoittautuneet välttämättömiksi Ukrainassa.

Vaikka monen tyyppiset laitteet ovat osoittaneet tehokkuutensa tämän konfliktin aikana, toiset ovat toisaalta osoittaneet suurta haavoittuvuuttaan siinä määrin, että niillä ei enää ole merkittävää roolia sitoumusten aikana.

Tämä pätee erityisesti helikoptereiden tykkialuksiin, jotka maksoivat erittäin raskaan hinnan MANPADS-jalkaväen lyhyen kantaman ilmatorjuntajärjestelmistä sodan ensimmäisten kuukausien aikana.

Eli mukaan sivuston oryxspioenkop.com tekemä dokumentoitu määrä, Venäjän joukot ovat menettäneet lähes neljänneksen Ka-52 Alligator- ja Mi-28-panssarihävittäjälaivastostaan ​​konfliktin alkamisen jälkeen, kaikki helmi-heinäkuun välisenä aikana.

Sittemmin nämä koneet ovat näyttäneet olevan paljon vähemmän läsnä taistelulinjan lähellä, jossa esimerkiksi viimeiset dokumentoidut taktisten Su-34-pommittajien tappiot, joita on myös laajalti testattu 18 tunnistetulla lentokoneella tuhoutuneen 146:sta, ovat peräisin kuun alusta. helmikuuta 2023.

Aseistetut droonit ovat mahdollinen vastaus hyökkäys- ja tiedusteluhelikopterien havaittuun haavoittuvuuteen Ukrainassa.
31 Ka-52 Alligator -hyökkäyshelikopteria tunnistettiin ammutuiksi tai tuhoutuneiksi maassa Ukrainassa

Monet armeijat ympäri maailmaa näyttävät ottavan vakavasti tämän helikopterien haavoittuvuuden lähellä taistelulinjaa tai vihollisen hallitseman alueen yli.

Vaikka hyöty- ja kuljetushelikopterit ovat edelleen välttämättömiä taktisten liikkeiden, lääkinnällisten evakuointien ja logistiikan sujuvuuden varmistamisessa, kuten esimerkiksi Mariopolin piirityksen aikana, taisteluhelikopterit sekä taktiseen tiedusteluun tarkoitetut lentokoneet voivat olla uhattuna. tulevina vuosina taisteludroneiden, kevyiden droneiden ja muiden vaeltavien ammusten hyödyksi.

Se on joka tapauksessa suuntaan, johon japanilaiset itsepuolustusjoukot näyttävät olevan menossaViime vuoden lopulla julkaistun uuden maanpuolustusstrategian mukaan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilaalliset droonit ja robotit | Venäjän ja Ukrainan konflikti | Sotilashelikopterien rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit