Onko uusi pohjoiskorealainen M2020-tankki "väärennös"?

Pohjois-Korea on viime vuosina toteuttanut lukuisia voimamielenosoituksia joko uusien ballististen ja risteilyohjusten testeillä, mutta myös vaikuttavilla sotilasparaateilla hallituksen tai asevoimien kunniaksi. Yhdessä näistä paraateista uusi M2020-panssarivaunu paljastettiin ensimmäisen kerran vuonna 2021.

Pjongjang esitteli uuden sukupolven panssarivaununa, jonka oli tarkoitus olla puolivälissä amerikkalaisen M1A2 Abramsin ja venäläisen T-14 Armatan välissä. Tässä uudessa tankissa todellakin oli joitain näiden nykyaikaisten tankkien näkyvistä ulkoisista ominaisuuksista, erityisesti litteäpintainen panssari, joka viittaa komposiittipanssari ja paneelit, jotka viittaavat aktiivisen suojajärjestelmän olemassaoloon.

Tämä panssarivaunu esiteltiin jälleen Pjongjangissa 8. helmikuuta pidetyssä paraatissa Pohjois-Korean kansanarmeijan perustamisen 75. vuosipäivän kunniaksi.

Toisin kuin aikaisempina vuosina, Pohjois-Korean uutistoimisto julkaisi suhteellisen tarkkoja kuvia, joiden avulla avoimen lähdekoodin tiedusteluasiantuntijat saivat tarkkailla uutta panssarivaunua ja Pjongjangin sanoja siitä.

Valitettavasti Pohjois-Korean viranomaisille näiden asiantuntijoiden mukaan M2020 ei olisi ollenkaan uusi panssarivaunu, ei edes oikea panssarivaunu. Todellisuudessa se voi jopa olla vain väärennös, jonka tarkoituksena on tehdä vaikutus Pohjois-Korean mielipiteeseen ja sen mukana ulkomaisiin tarkkailijoihin.

M2020 helmikuun 8. paraati 2 e1676043588752 MBT-panssarivaunut | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | Pohjois-Korea
M2020:n tornin pääsyluukkua ei näytä olevan tarkoitettu ohjattavaksi

Ensinnäkin M2020:n kulkukoneiston ja tiettyjen ulkopuolisten näkökohtien tutkiminen osoittaa, että panssarivaunu perustuisi Neuvostoliiton T-72:een, panssarivaunuun, joka hankittiin 80- ja 90-luvuilla Moskovasta, mutta jota ei valmisteta Pohjois-Korea, lisenssillä tai ilman, mikä viittaa siihen, että nämä ovat muunnettuja säiliöitä, eivätkä Pohjois-Korean teollisuuden valmistamia laitteita.

Mutta analyytikkojen havainnot eivät lopu tähän. Itse asiassa uudet laukaukset ovat osoittaneet, että uusi tasapintainen panssari, joka viittaa komposiittipanssariin, olisi itse asiassa lisäyksiä T-72:n perinteiseen teräshaarniskaan.

Nämä lisäykset ovat niin kyseenalaisia, että asiantuntijat uskovat, että kyseessä ei voi olla lisäpanssari, vaan yksinkertainen muovi- tai alumiinimuotti, joka antaa tankille uuden ilmeen tuomatta lisäarvoa.

Muut havainnot vahvistavat asiantuntijoiden varaukset. Siten pääluukku panssarin torniin ei näytä olevan liikkuva, mikä vahvistaisi hypoteesia paraatitankista, joka on tarkoitettu vain kommunikointiin, ei taisteluun.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | Pohjois-Korea

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit